| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Děti a sport

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 4469  [Dalších 4309 >>]
xxxxxx2 134466
30.7.2016 15:32:27
Nebo ho můžeš vzít na několik ukázkových hodin. Většina oddílů je nabízí.
Lassiesevrací 134328
30.7.2016 15:27:00
Vybírala bych podle referencí. U nás je třeba výborný oddíl juda. Děti se tam naučí, taky slušně protáhnou, baví je to.
Ráchel, 3 děti 76748
30.7.2016 15:22:35
výborný je, že tam taky zvyšují psychickou odolnost a nacvičují reálné situace. ocenila jsem, když byl případ toho ve škole ubodaného kluka, co bránil jakousi holku, že je na nejbližším tréninku učili, jak si poradit v takové situaci - nejít proti noži jen tak, ale popadnout např. židli atp.
xxxxxx2 134466
30.7.2016 15:18:54
jo, krav-magu bych si chtěla také vyzkoušet, ale nějak nemám kdy
xxxxxx2 134466
30.7.2016 15:18:11
Kick box - vylepšuje reflexy a fyzičku. Jedná se o jednoduché pohyby, které jdou udělat i ve stresu.
Aikido - učí sebeobraně

Já osobně dělala karate, judo a kick box a na obranu mi přišel nejlepší ten kick box. Judo je zase fajn v tom, že naučí správně padat, aby se jeden nezranil (pokročilí trénují třeba pád z opěradla židle na beton).
Ráchel, 3 děti 76748
30.7.2016 15:15:12
tak pokud vám jde o sebeobranu a zároveň zlepšení fyzičky, nemůžu si vynachválit Krav Magu - a to jsem byla zarytý odpůrce "bojových umění".
Maťa. 21117
30.7.2016 15:11:37
Capoeira. Starší syn teda trénoval, po nejakom tom ročku zmenil na basketbal, ale doteraz mu capoeira pomáha srovnat hajzlíky a to tak, že im nejak šialene neublíži, len sa proste ubráni.
TeriRez+3 80863
30.7.2016 14:59:21
Ahoj, vyzná se tu někdo v bojových umění? Já o tom nemám ani páru, vím, že existuje Judo, Karate, Aikido, Box...a pak klasická lukostřelba apod... ale to je asi tak vše. Takže podle čeho vybírat? Požadavek je takový, aby se při tom sportu syn nejen "vybil" a posílil, ale hlavně se naučil správné sebeobraně a dokázal svojí sílu ovládat...
Díky.
Blanče 42184
18.5.2016 18:10:51
Moje zkušenost je s dvěma dětmi, dcera v době, kdy byla v juniorské reprezentaci měla krátkodobě i 6 tréninků týdně, ale bylo to tak, že 2 dny v týdnu chodila ráno na doplňkový sport - plavat, pak tréninky út-čt odpoledne, o víkendu jeden nebo dva dny závody, po vždy zcela volné. Pokud byla po úrazu nebo prostě přetažená, po dohodě s trenérem jí upravil dávky - mnohdy ani nešlo o snížení počtu tréninků, ale změnu v zátěži právě proto, aby pak dala přípravu těsně před sezónou bez újmy v plné výši. Má tituly z mistrovství světa i Evropy, je jí 22, zdraví má v pořádku a s aktivním vrcholovým sportem přestala - do dospělých už přešla "jen" jako trenér a rozhodčí s tím, že občas si střihne věci typu otevřený vytrvalostní závod. Syn závodně tančí, jeden den mají taky úplně volný, v pátek jede tři tréninky - společný a dvě individuálky. V nějakém okamžiku, kdy hodně rychle vyrostl (má 15 let) byl hrozně unavený, usínal v sedm po cestě domů a volné víkendy prospal jsme opět po dohodě s trenéry upravili zátěž tak, aby mohl normálně fungovat i když to znamenalo zpomalení postupu. Tady je to ještě trochu víc na nás, tančí "pod klubem", ale indivindy tréninky si domlouvá sám, stejně tak se s partnerkou domlouvají, na jaké pojedou závody - a on je prostě rozdíl víkend bez závodů nebo závody 200 km na jednu a druhou stranu v so i neděli s návratem domů v jedenáct večer. Takže chce to zachovat chladnou hlavu a nadhled, nenechat dítě pro ego trenéra zhuntovat. Co strašně moc chybí - snad krom sokola a bojových umění - jsou sportovní kroužky, které nejedou primárně "na výkon", taková ta místa, která pak dávají dohromady dospělí - jít si zacvičit zumbu, zahrát fotbálek nebo volejbal...Většina sportovních oddílů jede po titulech, protože za ty mají trenéři alespoň nějaké peníze. Proto raději platím víc za aktivitu jako takovou a pak jako "zákazník" trvám na tom, že chci, aby moje dítě rozvíjeli, nikoli zhuntovali.
Šuplík 137953
18.5.2016 16:22:15
dítěti bych vybrala jiný klub. nebo jiný sport. takhle bych je nechtěla nechat ničit~a~
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 4469  [Dalších 4309 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.