| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Děti a sport

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 4469  [Dalších 4289 >>]
Renka + 3 26652
18.5.2016 12:48:01
On je to takový specifický sport, že to ty holčičky prostě milují i když je to dřina. K tomu jsou tam ty dresy a paráda. Dcera teď dělá jiné sporty, kde je úspěšná, ale pořád si vymýšlí sestavy a cvičí snad každý den. Starší by se i ráda vrátila, ale je ve věku, kdy už se po ní chce, aby spíš dělala trenérku než aby závodila a ona by radši závodila. Takže se asi vrátí k modernímu tanci, který také dělala a má s MG hodně společného.
daba+holčička 55689
18.5.2016 12:46:15
Tak moje dělá SG (teamgym) na soustředění mívají 2x 2 hodiny tréningu a dávají to a k tomu ještě výlety a jiné sporty, večer táboráky apod. V týdnu mají 3x tréning po 2 hodinách a taky ok. Ale únavu trenéři respektují - spíš teda změnou intenzity cvičení, než vynecháním. Ono když toho maj holky už dost, tak to stejně za moc nestojí a gymnastika je dost o preciznosti provedení.
Federika 14090
18.5.2016 12:42:09
svět je malej:-)
Jo, psala jsem,že někdy se mi krátký zaváhání do tý hlavy vkrade:-)Ale dcera je ještě malá, ty tréninky se dají, soustředění nijak negativně nevnímá a dokonce ani zas tak odrovnaná nepřijíždí.jak to bude dál nevím, zatím dobrý.
Ale fakt jsou u nás holky, který tím žijou a to přesto, že často mají tréninků víc než plný zuby.
Renka + 3 26652
18.5.2016 12:28:02
Federiko, dcery taky dělaly MG, starší hodně úspěšně a vím, jak to holky mají rády. Třeba ty tréninky u vás jsou hodně za hranou z mého pohledu, což vím kvůli příbuzenskému provázání vaší a naší trenérky. U nás ta soustředění byla také mazec, dcera nemá takovou výdrž a ničilo ji to, i když MG milovala. Často na ni vzpomíná, ale stáhli jsme ji, ne každé dítě tohle dává. Z dlouhodobého pohledu už bych dítě na tento sport nedala, ale vím, že jsou děti, které to vydrží, pak je to OK, ale každý musí posoudit, kde je ta hranice.
Federika 14090
18.5.2016 12:24:20
Renko,
budeš se divit, u nás jsou holky-i starší-který občas fakt únavou brečí, někdy skoro každej trénink, někdy i zvrací, ale jsou to často zrovna ty holky, pro který je ten sport celej život přestat by rozhodně nechtěly.
Já to teda tak u dcery nemám,ale ta ještě až takovej zápřah nemá-a ani není zvracecí typ:-)
Federika 14090
18.5.2016 12:20:48
ale já vím a občas taky váhám, co a jak dělat nebo nedělat:-) zatím mám ale pocit,že jí to pořád víc dává než bere, v těch ca 12 jde v tom jejím sportu už "do tuhýho", pak uvidíme.
A soustředění je právě taky vždycky mazec, ty holky sotva lezou...
Renka + 3 26652
18.5.2016 12:20:46
Když dítě zvrací únavou a z únavy brečí, tak to týrání je. Jaký to má smysl? Už jsem ve sportu nějaký ten pátek a čím dál víc vidím, že upínat se jen na období jedné sezóny nemá smysl. Pořád by tím hlavním smyslem mělo být, že dítě dělá sport rádo a bude ho chtít dělat dlouhodobě. Zvracení z únavy nepatří k příjemným zážitkům, vy byste chtěli dělat nějakou činnost, kde únavou zvracíte?
Pole levandulové 23006
18.5.2016 12:17:55
Fed, tez te zdravim:-) A ano, ja jsem sve deti z plavani stahla. Vim, ze je to zcela jiste zivit nebude, tak jim odmitam znicit zdravi na cely zivot. Hejbat se musi, to ano, ale kdyz vidim, ze ty deti jsou proste jen zamenitelny figurky pro ukojeni ambici trenera, tak toho se ucastnit nechci. Sama mam dodneska problemy diky podobnemu pristupu v detstvi, a to neslo o zadny sport, ale o balet. Manzel si taky medailema muze tapetovat, ale je to uz jen vzpominka, pro zivot mu to nic podstatneho nedalo /nemyslim sport jako takovy, ale ta vrcholova cast/.
Fiba71 133533
18.5.2016 12:14:22
Děti jsou 10+12. Normálně mají v sezóně trénink také 4x týdně, také se vracíme večer (a funguje to naopak, přijedou, mrtví padnou do postele a ráno v pohodě), baví je to a jsou nadšené, mají dobrého trenéra, ale teď je letní příprava, to znamená nedělají svůj sport, má je jiný trenér, který dělá právě tyto zátěžové tréninky. On je super, děti ho mají rády, tréninky má dobře připravené on sám jede jako stroj, na trénincích ho stíhají snad jen naše děti. Jen mi jde o to, že jsou zkrátka z mého pohledu přetažené. Jsou protivné, všechno je bolí, bolí je hlava, tváří se nemocně, když by se ostatní děti dozvěděly, že jim dělám pauzu kvůli únavě, byly by na ně hnusné …

A co zkusit si přesně takhle bez emocí s kondičním trenérem ale i s týmovým trenérem promluvit.

Rozhodně bych je neomlouvala z důvodů únavy bez předchozí domluvy. I když opravdu únava může být a trenér to nemusí vždy za ten čas na tréninku poznat

Jak bude reagovat na takovou omluvu trenér, jak tým? A co si ponesou do života?
Sport je i o zodpovědnosti nejen k sobě, ale i ostatním a jestliže jsem se dobrovolně k něčemu rozhodl tak pak je to má povinnosti a ta platí i tehdy pokud jsem unaven. /ne nemocen, to je rozdíl/
bromelie 68805
18.5.2016 12:05:33
Theo, to je za chvíli přejde ~;). Hlavně, když to baví je.
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 4469  [Dalších 4289 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.