Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Vítr z hor | 100046 |
18.10.2017 18:44:16
...a to ses ji jeste nezeptala na homeopatii
|
Lída. | 2139 |
18.10.2017 18:38:07
Pam-pelo, dik.
|
Lída. | 2139 |
18.10.2017 18:37:20
Angreste, zarazi me, jak lehce a ochotne jsi schopna zpochybnovat kvalifikaci doktoru, o kterych nic nevis. Dost me tvuj pristup zklamal.
|
angrešt | 114837 |
15.10.2017 16:30:23
Lído, jo, i kvůli skladování, i kvůli prodejnosti a spektru konzumentů atd.
Když už něco, tak pít železité minerálky je rozhodně smysluplnější než rozpouštět litinu. Složení minerálek je známé, relativně stabilní, toxické příměsi kontrolovány. Vstřebatelnost železa z nich není o nic vyšší, potenciální škodlivost nižší. I tak ale - jsi si jista, že nemáš latentní kombinaci s B12 karenční anemií(ta je normálně makrocytární, ale v kombinaci s nedostatkem železa se jeví mikrocytární)? Protože ta je obvykle způsobená chronickým poškozením sliznice žaludku vedoucí k nedostatku tzv. vnitřního faktoru. A v takovém případě přispívat k poškozování své žaludeční sliznice ještě anorganickým železem, natož kombinovaným s dalšími rizikovými komponentami, by byla megablbost. Celkově prostě celé by to mělo být odraženo od zjištění skutečné příčiny anemie. Příjem anorganického železa má (byť velice diskutabilní a celkově hodně malý) přínos ještě tak u lidí, kteří mají extrémní nedostatek železa v potravě (tělo je pak schopno to vstřebávání mírně zefektivnit) a to je u Tebe (žiješ v ČR, ne?) tuze nepravděpodobné. Navíc v takovém případě by Tvé tělo především hladově skočilo po organickém železe a "nažralo" by to z toho a anemie se zbavilo. Takže by mělo být cílem hledat, jestli máš nějaké chronické ztráty (třeba gynekologické), nebo poruchu vtřebávání (třeba celiakie), nebo nějakou poruchu tvorby krvinek, nebo nedostatek B12...prostě tohle je základ. |
Pam-pela | 97353 |
15.10.2017 13:42:20
Na anemii jsou dobré Schusslerovy soli...v Německu se prodávají i v drogerce - Ferrum phosphoricum, poměrně dobře a rychle na mě působí, jedla jsem kvůli velkému úbytku celkově krve po velkých krváceních.
A k tomu teda jsem měla ještě Magnesium Phosphoricum. Poradil mi to náš dr. |
Lída. | 2139 |
15.10.2017 11:30:05
A neni to tim, ze se to spatne skladuje (asi prave kvuli nestabilite), ale primo ze zdroje se ty hodne zelezite kyselky pit muzou? Mam pocit, ze jsem to cetla, kdyz jsem hledala, kde si takovou kyselku koupit. Lazne Libverda tusim?
|
angrešt | 114837 |
15.10.2017 11:08:52
Lído, však kvůli tomu se odželezují (třeba Poděbradka se odželezuje hodně, Il Sano pokud vím méně, ale teda český minerálkový průmysl moc nesleduju) a nemají se pít ve větším množství.
|
angrešt | 114837 |
15.10.2017 11:05:55
Co já vím, stačí to neprodávat jako potravinu či léčivo, ale třeba jako dekoraci do kuchyně, tím pádem to nebude spadat pod FDA...nevím, nemám v umyslu se do toho nořit.
Každopádně, jestli platí to, co tu psala Vítr z hor, tedy že by v USA mělo být zakázáno nádobí z nesmaltované litiny, tak by házení litinové ryby (podle těch studií navíc s obsahem 12 % jiných příměsí) do jídla bylo celkem vtipné. |
Lída. | 2139 |
15.10.2017 11:01:02
Angreste,a co zelezite mineralky? Ty se prece prodavaji i u nas. Tam by melo byt to same zelezo jako v litine, ne? Copak ty jsou taky skodlive? Nejak se v to ztracim.
|
Lída. | 2139 |
15.10.2017 10:40:05
Na odkaz kouknu, dik.
Ty ryby se prodavaji i v Americe, nejde jen o Kambodzu (zminka o charite nejspis dobre prodava). Jestli ale biochemici 100% vedi, ze to skodi zdravi, jak to, ze uz neprobehly soudni procesy a zakaz prodeje? Zvlast v Americe a zvlast na poli farmaceutickeho prumyslu me to prekvapuje. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.