Hygiena při vaření
Ano, mám podobné zážitky ze školních jídelen - ale na obědy jsem chodila pravidelně a ráda, přeci jen lepší něco teplého do žaludku než nic.
A něco k té hygieně - moje tchyně je vedoucí kuchařka ve školní jídelně, kde se vaří i pro malé tříleté školáčky - a s hygienou to tedy rozhodně nepřehání. Stačí jí pozorovat když vaří doma, což pak asi dělá v práci??!!! Důkladně umytá zelenina je v jejích představách rajče na půl sekundy vsunuté pod kohoutek. Čínské zelí, zelená cibulka - to je přeci zabalené, nemyjeme vůbec... Nejdřív podrbat psa, pak jdeme mazat rohlík. Po toaletě si snad ruce myje, doufám.
Takže si nedělám iluzi o dodržování základních hygienických pravidel v jídelnách, ale na to člověk nesmí myslet, v restauracích je to asi podobné. A pak dejte dítě do školky!!!
Odpovědět