Re: Mám cukrovku...
Katko,
v tvém příspěvku mě zaujala věta:
"Přestala jíst brambory, protože jejich škroby zatěžují slinivku."
Měla jsem v těhotenství a během kojení potíže s trávením škrobu (podrážděná slinivka a zánět dvanáctníku - prý to mohou způsobit hormonální změny .... pak po nějaké době se vše zase téměř srovnalo). A tehdy jsem se snažila zjistit, zda je nějaký rozdíl mezi škrobem z obilovin ( příp. různých druhů obilovin), brambor, luštěnin, atp. (resp. rostlin vůbec). Domnívala jsem se, že škrob je chemicky stále týž, ale z tvého příspěvku vyplývá, že v trávení škrobu z různých rostlin je rozdíl. Můžeš mi, prosím napsat podrobnosti ? Stačí na mail ... vidím, že je to mimo hlavní téma diskuze. Dík, Saša.
Odpovědět