Re: Jak upéct rovný korpus dortu - jaký na to máte trik? + hledám jednoduchý recept bez šlehání sněhu z bílku
Obecně čím těžší těsto, tím méně boule. Takže takřka rovný zůstane třeba sacher, který je zatížený čokoládou.
Lehoučké piškotové korpusy udělají bouli vždy, je to v jejich přirozenosti, střed pomaleji tuhne, tj. četné bubliny mají dost času rozepnout se před denaturací bílkovin. .
menší boule se slisuje tím, že korpus po vyklopení pložíš na rovnou plochu boulí dolů.
Větší boule se prostě seřízne, což já považuju za skvělou vlastnoust dortů

(třeba tři týdny zpět jsem pekla najednou 4 mrkvové dorty a hořce litovala, že je to poměrně těžké těsto a boule skoro nebyly - všechny dorty opouštěly domácnost, takže ty seříznuté kousky jsou jediné, co z nich oblíznu

)
Odpovědět