23.7.2013 16:22:38 espr
Re: Jak upéct rovný korpus dortu - jaký na to máte trik? + hledám jednoduchý recept bez šlehání sněhu z bílku
No , nejsem kdovíjaká kuchařka, ale podle mě jsou to dvě věci které jdou proti sobě: podle mě totiž ty kopusy kam se nedává prášek do pečiva, ale naopak jen se tam lehce vmíchá sníh z bílků tak jsou rovné. Naopak korpusy s práškem do pečiva udělají právě ten kopec.
Dělám piškotový cukrářský korpus, bez tuku a bez prášku do pečiva:
4 vejce, 150g cukru, 100g hladké mouky, 60g polohrubé mouky, 4 lžíce vody, špetka soli (klasika nejdřív žloutky s cukrem do pěny, pak mouka, podle potřeby ta voda, a pak se lehce vmíchá sníh z bílků).

Je nadýchaný, rovňoučký a svojí lehkostí se výborně hodí k promazání krémem či šlehačkou

.
A navíc mám pouze jednu plastovou nádobu na sníh a cca 3 minuty času na ušlehání sněhu.

Odpovědět