Re: Angreštový džem
tak už si to nepamatuje, ale já bych to dělala takto- vzhledem k tomu, že mi nevadí pecičky- okrájela bych bubáky, pořádně namačkala angrešt s cukrem- dávám 2:1 ovoce:cukr a dala přes noc do lednice (klidně i 2 dny) pak bych to normálně povařila 15-20 min., nalila do horkých sklenic a zavíčkovala. Ještě to vždycky ochutnám, jestli je to dost sladké, máme rádi kyselkavé, dávám míň cukru. Marmelád dělám metráky i jako dárky pro širou rodinu, vždycky se mi povedly, recepty nepoužívám.
Dnes v noci jsem dělala letní koncentrát- mango-jahody a mango, ananas, nektarinky, pomerančová, mandarinková, citronová šťáva, citronová kůra. Ananas jsem z části vykrájela malinké hvězdičky a z třešní srdíčka (těmi formičkami na středy na linecké). Všechno ovoce kromě těch vykrájených tvarů jsem rozmixovala do hladka, vařila s hvězdičkami asi 20 min., přidala pektogel s cukrem a srdíčka a povařila dle návodu. cukr jsem dávala necelé kilo na 1,5 kg ovoce. Je to lahůdka. Že já vůl se tím neživím
Odpovědět