Re: Bezlepková dieta tak, aby nás nezruinovala
Pytlík mouky pod 80 nekoupíš, to spíš dráž. Chleba někdy kupuju, většinou peču, vyjde to výrazně levněji. Stejně tak moučníky, ale ty jsou na přípravu docela snadné. Pokud peču koláče z blp kynutého, těsto připravuju v pekárně, je mnohem líp zpracované, než jen z robota.
Prášek do pečiva kupuju blp ve zdravé výživě, používám pro všechny.
Většinu jídel vařím všem dohromady, blp je dcera, celkem jsme doma 4. Jídlo zahušťuju většinou pohankovou moukou, ta i chuťově třeba k masu jde dobře, někdy kukuřičnou, občas hraškou - ta je dost drahá.
Jako přílohu máme většinou rýži nebo nějak upravené brambory. Blp těstoviny dceři moc nechutnají, knedlíky jsem zkusila jednou a byly hrozné, ale ty já neumím ani normální. Teď jsem z koupených rohlíků uvařila karlovarský knedlík a ten má velký úspěch.
Pačivo - a teď třeba ten knedlík - ihned po vychladnutí krájím a zamrazuju, odebíráme po porcích. Někdy i moučníky, ale chystám je většinou z poloviční dávky a dcera je rychle sní. :)
Vafle, palačinky, moučníky - toto připravuju ve dvou variantách, začínám vždy bezlepkovou, kvůli kontaminaci.
Dcera má ráda kaše, někdy udělám ze zbylé rýže, většinou jí instantní. Snídá je, někdy i večeří.
Pudink občas vyrábím ze škrobu, musí být kukuřičný. Na půl litru mléka je to 50 g maizeny + 2 PL cukru. Postup stejný jako u pytlíkového. Nakonec do toho rozpustím čokoládu a puding je výborný, má jemnější chuť, než kupovaný. Šlo by jistě i s pravou vanilkou nebo třeba jahodami.
Odpovědět