27.4.2016 14:09:54 Luc.
Re: masné výrobky a polotovary - složení
Celé prase opravdu nepadá do mlýnku. Do mlýnku jde pouze odpad z prasete, v lepším přídadě kůže, separát tj strojně oddělené maso (kosti se zbytkem masa se protlačují pod tlakem přes takové síto), dále se přidá pšeničná mouka, bramborový škrob, sůl, stabilizátory, zahušťovadla, rostlinná vláknina, různý koření, glutamáty, antioxidanty, zvýrazňovač chuti a barvivo a samozřejmě voda.
To že se na párku píše 95% masa to jsou kůže sádlo, kosti.
Stejně tak pokud je například na mletém mase napsáno "mletý polotovar" tak to znamená, že kromě masa je v balíčku voda, glutamáty a další výše uvedené dobroty.
Na otázku zda kupujeme či jíme párky a uzeniny odpovím ano, ale ne kupované. Mleté maso si melu doma, párky, klobásy, šunku dělám domácí. My celkově uzeniny skoro vůbec nejíme.
Odpovědět