Re: Bezlepkové linecké mi nejde
Můžete doma mandle?
Cukroví z mandlové mouky. Je výborné, moje zatím nej bezlepkové.
150g mandlové mouky
150g pohankové hladké mouky
150g směsi od Labety
100g moučkového cukru
250g másla
1 vejce + 1 žloutek
Dala jsem máslo napůl s herou, jen s máslem se mi bezlepek rozjede vždycky. Mandlovou mouku mám francouzskou od cukrářky, která peče makronky pro francouzskou kavárnu, ale dají se prostě umixovat mandle. A ty ostatní mouky navážím po 100g a pak přidávám postupně.
Mám z toho vykrajované ke slepení, vykrajované rohlíčky a důlkové koláčky (já do nich dávám rybízový rosol před pečením). Je to pracnější, než z obyč mouky, ale dá se to. Nesmíš to vyválet moc tence. Péct na málo (já 155 horko vzduch) a pak nechat na plechu trochu vychladnout.
Odpovědět