21.12.2017 11:31:21 Tina+Jiřík2008
Re: Vánočka - vše kolem kynutí
Tak kvásek mi vzejde většinou za pár minut, maximálně čtvrt hodinky, dávám celé rozdrobené droždí do hrnečku, trochu vlažného mléka, trochu cukru, udělám kašičku a nechám v talířkem přikrytém hrnečku na topení, nebo u topení (ale nesmí být moc horké)... Těsto pak nechávám kynout cca 2 hodiny, taky blízko topení, nebo nejlepší výsledek jsem měla, když mísa stála jen v teplé kuchyni zakrytá utěrkou, moc velké teplo si myslím asi moc kynutí taky nesvědčí...po těch cca 2 hodinách zapracuju rozinky a ještě chvilku nechám kynout, pak upletu, nechám ještě na plechu opět chvíli kynout, vánočka má upečená tak 35 cm? Prostě v podstatě na celou délku plechu...ale dělám tuším z 500g mouky, nejsem teď doma, abych koukla do receptu...
Odpovědět