19.1.2018 13:29:06 Eudo
podle toho, jake maso, treba takhle
8 osob
1,5 kg odkosteneho losiho masa – bok
1 cibule
1 mrkev
1/2 korenoveho celeru (asi 75 gr)
1 mala chilipaprika
2 pol.lz masla
2 pol.lzice oleje (ne olivovy)
2 anisove hvezdicky
1 bobkovy list
1 dl cukru
1 dl balsaminovy ocet
5 dl voda
5 pol.lzic teleci ”fond” - prodava se v lahvickach hotovy, ne buljong
2 pol.lz maizenove moucky
2 strouzky cesnek
sul
cerny pepr
ocistit a nakrajet maso na kostky asi 4x4 cm
nakrajhet cibuli, cesnek, mrkev a celer
nasekat papirku na male kousky
okorenit maso, osmazit po castech na rozpalene polovine masla + oleje
pridat zbytek masla a oleje, osmazit nasekanou zeleninu, okorenit, smazit nekolik minut, odstavit
rozpustit cukr ve vbelkem kastrolu na stredni teplote (svetle hnedo)
odstavit, prelit baklsaminovym octem s vodou a fondem.
Varit dokud se cukr nerozpusti
prelit maso touto omackou, prekryt poklici a nechat varit do mekka asi hodinu na nizke teplote,
rozmichat maizenu s trochou vody, pridat k masu, nechat povarit za staleho michani
pridat uvarene nakrajene brokoli -ruzicky, povarit 3 min
podava se s bramborovou kasi s houbami
Odpovědět