| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Klub starých paní a pánů

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 15517  [Dalších 15397 >>]
*Šárka* 17468
22.12.2011 8:23:28
Zdravím všechny milé mladé "staroušky"!

Těší mne, že diskuse zase ožila. :-)
Sice na Rodinu ze zvyku nakukuji celkem často, ale málokdy mám potřebu něco dodat nebo napsat.
U mne vše při staronovém, tj. jedno dítko dospělé (není na VŠ .. jak jsme před rokem probírali - Hortensie a Janino) + jeho vážná známost :-), dvě střídavé těžko řiditelné střely (právě vycházejí ZŠ), jeden úžasný přítel.
Na stárnoucí kolena se ze mne stal workoholik (stíhám "kariéru", než zesenilním), takže Vánoce jdou mimo mne tak, jak nikdy - naštěstí mé dvě rodiny zvládají velmi dobře, takže máme stromečky (ozdobené), cukroví vyměněné za vánočky, které společně s přítelem produkujeme v (prý) úžasné kvalitě - bezva relax pro mne.. dárky jsem nějaké také stihla nakoupit; úklid také dorostenci zvládli na obou frontách.

Takže - šťastné a veselé!
tinas (IP adresa: 90.177.33.66)
  • 
21.12.2011 16:54:41
No nevím komu-čemu prospěje zrušení dětských besídek a vystoupení. Projev úcty má mnoho podob a není to o demonstraci velikosti projevu úcty. A hlavně nejsem si jistá jestli státní smutek musí trvat tři dny. Jeho zásluhy se ničím nezmenší.
Hortensie 56767
21.12.2011 15:53:52
Tak já to nepovažuju za humbuk, ale za projevení úcty světově proslulé, uznávané a ctěné osobnosti, navíc bývalé hlavy státu (a to první hlavy tohoto státu).
A když se vyhlásí státní smutek, tak se holt nekonají rozverné radovánky ve státních zřízeních.
  • 
21.12.2011 15:35:47
Hortenzie,
vždyť já nikomu jeho postoj k VH neberu. To s tou péčí neber,tak,že bych mu jí záviděla. Mělo to vyznít spíš tak,že to byl velmi nemocný muž,kterému se ten čas tady jenom prodloužil.Byl nemocný a starý,takže je přirozené,že jeho čas nastal. Přiznám se,že mě trochu irituje ten humbuk,který kolem jeho úmrtí panuje. Myslím,že to co tu je je už prostě moc. Člověk už nemá,kam přepnout televizi a v novinách pomalu taky není co číst,jakoby se zastavil s jeho úmrtím čas. Rušení dětských besídek apod. akcí mi připadá zbytečné. Kdo ho měl rád vzpomene si stejně a i ten,kdo ho rád neměl si vzpomene na rok 1998. Já VH neubírám jeho zásluhy,ani nezpochybňuji to,že za minulého režimu to neměl jednoduché,ale to neznamená,že se mi musí líbit všechno co jako hlava státu předvedl. Nebudu si ho stavět na piedestal jenom,protože je mrtvý.
Hortensie 56767
21.12.2011 15:25:38
Tinas,
jestli jsem někdy četla proslovy, které nebyly nicneříkající, pak to byly proslovy VH.
Snažit se s lidmi vyjít a nepopouzet je - to není slabost ale velká síla.
A extra prezidentská péče? Co takhle proti tomu postavit tu "extra péči", co měl ve vězení a co ho málem tehdy v mnohem mladším věku stála život?

Lidi jsou různí a něco, co tebe třeba provokovalo, může být pro jiného osvěžující, intelektuálně a lidsky povznášející, přínosné a podnětné.
  • 
21.12.2011 14:09:10
Zdravím Dali.

To máš s tím VH těžké. I já ho vnímám velmi rozporuplně. Na jednu stranu mu nemůžu upřít to,že byl symbolem Sametové revoluce a významnou osobností 90-tých let,ale na druhou stranu mám v sobě vůči němu i dost kritiky za to jakým nám byl prezidentem. Jistě tak nějak lidsky cítím,že je škoda každého života,ale na druhou stranu on si svůj život odžil a možná,že,kdyby nebyl prezidentem zemřel by patrně již dávno bez té péče,kterou jako extra pacient měl.Měla jsem možnost se VH několikrát setkat a můj manžel se s ním několik let pravidelně stýkal každý týden a tak možná i z tohoto důvodu z něho opadal ten pel nedotknutelnosti. Opravdu nezpochybňuji jeho přínos,ale zase na druhou stranu jsem daleka toho,abych si z něj sedala na zadek. Musím říct,že já mám daleko raději VK i s jeho nepříliš příjemnou povahou. :-)
Oceňuji u něj,že se nebojí říct svůj názor i přes nesouhlas okolí.
Z VH jsem byla v době listopadové nadšená,ale postupem času mě to přešlo.Nebudeš tomu věřit,ale já se tehdy dokonce šla podívat k nim do toho domu na nábřeží jestli tam opravdu i se svým bratrem bydlí a nechala jsem tam na rohožce květinu.:-) To už je,ale neskutečně dávno a on se od těch dob opravdu dost změnil. Měla jsem z něj pocit jako by se bál projevit pořádně názor,aby si někoho nepohněval. To jeho "kamarádění" se všemi za každou cenu a zabalování věcí do nic neříkajících proslovů,kterými nás častoval mi prostě nesedělo.
Sama v sobě si na něj uchovám vzpomínku,tak jak jsem ho poznala a to mi stačí.
Dali + 3 berušky 15122
21.12.2011 10:20:04
Ahoj Janino, jsem ráda, že Tě vidím. U nás je každoroční náročný konec roku, zpestřený navíc projekty EU a ukončením výzkumných záměrů, nevím kdy stihnu vánoce, ještě mi chybí nějaké dárky o vánočním nákupu nemluvě. Tak vše nechávám na 23 kdy mám dovolenou a věřím,že den bude mít 48 hodin:-) Nedávno jsem našla odkaz na náš deníček a chvilku se vrátila v čase.Ty určitě víš, kdy jsme si sem poprvé začaly psát. Kde je Nel,Agata, Šárka s kuličkama i bez...Jsem ráda, že jste s Alou a Hortensií jen o kousek dál, občas za vámi chodím. Vnoučata rostou a mám z nich radost. Adélce začíná být konečně rozumět, měla jsem strach, aby neměla stejný problém jako Petr,ale začala jen mluvit později. Kristiánek je ve třetí třídě,chodí do ZUŠ na tanec a druhý rok na step. Letos s ním začal chodit i Luciánek. Tak nevím, jestli nám neroste druhý Vlastimil Harapes:-)
Diskuzí k úmrtí VH jsem taky zklamaná. Kdo z těch co hází špínu tu dobu prožil? U nás na vesnici je Havlova lípa. Je u ní jeho fotografie a hoří pár svíček. Byl to poslední československý preziden, první český prezident a dle mého katalyzátor politického dění. A měl chyby jako každý jiný člověk. A lidé se jeho smrtí opět semknuli a nevěřím, že čekají dlouhou frontu jen proto, že by je někdo nutil. /nemluvím o mediích, tak je to děs/
Přeji krásné vánoce a pozdravuj pejska.
Dali
  • 
20.12.2011 16:36:36
Tak jenom v rychlosti nakukuju. Od rána jsem v jednom kole. Vyběhla jsem z postele v 5.45 a domů se dostanu kolem 21.30 hod. Tedy teď jsem chvilku doma,ale za chvilku zase pádím s dcerou na bruslení. Akorát jsem domyla okna a začíná se stmívat.TeĎ fofrem anbalit nějaké cukroví a dárky a frčíme na poslední vánoční trénink.
Asi se mi budete smát,ale vy už vlastně víte,že já jsem tabulková,tak zase mám seznam a poctivě odškrtávám položky co jsem si zapsala jako nutné. Co udělám přeškrtnu a co jsem nestihla posunu na další den. Nějak se mi to nedaří změnšovat,ale naopak nabaluju další věci.
24 asi padnu za vlast a budu jenom čučet na pohádky s nohama nahoře. :-D

Psiska si tu vedle mě slastně funěj a válej se mi u nohou a já jim tak závidím. Hned bych u nás byla psem. Ty maj život. A to jim ještě zítra musím při všem co mám zařídit zajet na veterinu pro jejich úžasné dietní konzervičky. Nevěřili by jste tomu,ale,když otevřu tu konzervičku,tak moji psi skáčou do výšky kuchyňské linky a nehnou se na krok. To tak nádherně voní a kolik je tam masa. Už jsem několikrát upozorňovala synka,že je to psí konzerva,tak,aby si to nenamazal na chleba. :-D
Jsou to nějaké speciální dietní konzervičky od Hilsu i/d a jsou fakt báječné. Janino,ber to jako tip,kdyby měl pejsek někdy problémy,tak si to nech na veterině napsat,protože to je fakt bomba. Mě se pejsek zlepšil hned po prvních dávkách.

No nic, konec kecání musím pádit,protože mě volají další povinnosti. Tak ahoj a ať vám jde od ruky všechno co právě děláte.

• 
19.12.2011 19:08:34
Janino,
ano našemu mladému už bylo 14 a kalhoty musíme kupovat v dospěláckém oddělení,protože z dětského už nějak odrostl.:-D No ona už ani N. není ta malá holčička i když je pořád dost malá a drobná. Díky krasu zesílila(svaly) a začíná se jí měnit postava. Už jí taky za pár měsíců bude 11. Hrůza,jak to letí.

No a našemu psímu miminku byl už taky rok v listopadu. už to není žádné miminko,ale velká hnědá obluda. :-D Je to hroznej puberťák. Díky tomu,že jsem si pošramotila tu nohu,tak jsem s ním teď nemohla na cvičák,tak trochu zlobí- tahá. Já mu to,ale brzy zatrhnu. :-D
Vidím,že i ty si s pejskem užíváš. Baruška už je naštěstí dobrej po té anabázi s tím průjmem a alergií na nějakou potravinovou složku v krmivech konečně máme jistotu,že Hills a Royal Canin mu dobře sedí a je v pohodě. Byla to,ale fuška najít co mu sedne a vyléčit ho.
No a s nohou se to má tak,že je to výrazně lepší,ale pořád to dost bolí. Hlavně,když víc chodím a namáhám to. Už druhý týden hledám termín,kdy si dojdu na kontrolu,ale nějak zrovna není čas.Třeba vyšetřím chvilku zítra nebo pozítří.

Za pár dní jsou tu vánoce,tak všichni zabrzdíme a budeme odpočívat. :-D Vzhledem k tomu,že N. dostane snowboard,tak to bude asi odpočinek aktivní i když nevím jestli si stopnu na lyže i já. Brusle jsem zatím ze sklepa nevytáhla i když jsem je měla v ruce. Pak jsem si vzpomněla,že si nemůžu vzít ani boty na podpatku,abych neměla bolavou nohu a zandala jsem je zpět. Takže sportem ku zdraví neplatí!!!! :-D
JaninaH 12107
19.12.2011 18:18:49
Ahoj vespolek,
zrovna píšu na Feminismu, že už mě Rodina nebaví, že už tu zbylo málo lidí, s kterými si chci povídat. A kliknu se z nostalgie sem - a vy si tu povídáte! Proč se mi nic neřekne?
Tinas, doufám, že noha už je v pořádku. A " malému" už je čtrnáct? ~e~ To bych ho už jistě nepoznala. "Velkého" jsem nedávno viděla v TV, toho jsem poznala hned, ty si ho hýčkáš, viď, že vypadá pořád tak mladě ~;)
Že bych byla s dětmi "za vodou", to se říct nedá. Sice jsme už měli jednu promoci (nádhera!), ale to je teprve začátek, aspoň doufám, že to tím neskončilo. Ale i kdyby to tím skončilo, tak hlavně že jsou oba zdraví.
S pejskem si užíváme jak s miminkem, vlastně už jak s puberťákem, protože už mu bude rok. Nedávno jsme s nim byli na operaci, museli mu pod narkózou vyndat nevypadlé mléčné zuby. MM nejdřív s doktorem žertoval, ať mi dá něco na uklidnění, ale potom, když pejsánkovi píchali narkózu, zblednul a museli ho z ordinace vyvést.
Ajko, gratuluju k domečku.
Dali, co je nového u vás?
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 15517  [Dalších 15397 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.