Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
iiiiiiiiii | 69750 |
28.3.2018 10:26:44
OT
Libiku, co to znamená "přímá péče o seniory"? Cítím jistý morální dluh vůči jedné mé příbuzné, která zemřela v nemocnici. Chtěla zemřít doma, ale vzhledem ke komplikacím ji záchranka převezla do nemocnice, kde se její stav zhoršoval a propuštění domů nepřišlo v úvahu. Přemýšlím, že bych ten "dluh" splatila péčí o jiné potřebné, ale zatím je to ve fázi "bych". (částečné vzdělání na to mám) |
Pole levandulové | 23006 |
28.3.2018 10:20:49
Jak o ktereho, o moji maminku ano, i kdyz tam bych spise delegovala, protoze ona je dost svehlava uz ted, a to je dusevne svezi O tchyni nikoliv, tam to opravdu neplanuju, maximalne pomoct neco zorganizovat, ale osobne ani omylem.
|
Žžena | 83005 |
28.3.2018 9:54:12
Ráda bych, ale nevidím do budoucnosti a nemohu s jistotou říct, že to bude možné.
Podmínky pro péči doma mám a pečuji. Ale jde o blízkého s demencí a nevíme, co nám nemoc přinese dál. Jsem srovnaná s tím, že se chci postarat dokud to bude bezpečné. Pro ni a pro nás. Ale u nemocnych s demencí někdy dojde k tomu, že domácí péče bezpečná není. Pro jednu nebo druhou stranu. I u nás už se vyskytnul incident, který kdyby se měl opakovat, nedejbože v přítomnosti dětí, domácí péče nebude nadále možná. |
Inka. | 141843 |
28.3.2018 9:43:05
Většina lidí nemůže přestat pracovat, protože by zůstali bez prostředků.
|
.libik | 142094 |
28.3.2018 9:36:55
Já už teď pracuji na částečný úvazek a jediné co mám , jsou dobré rodinné vazby, moji matku (otčíma) nebo tchány prostě důchoďák nebo LDN mine, nevymlouvejte mi to
A vím do detailu, co si představit, mám zvrhlého koníčka (přímá péče a seniory) a manžel přes velké zdravotní limity stonal a zemřel doma. |
Ropucha + 2 ropušata | 120300 |
28.3.2018 9:12:44
Nevím.
Tyto věci se asi nedají říci předem, dokud člověk v té situaci nebyl a nezkusil to. Samozřejmě mám z té představy obavy, ale starala jsem se o děti, to jsem také předem neznala a netrénovala, třeba bych zvládla i seniora. |
Adelinkaa 1 dítě. | 75195 |
28.3.2018 8:58:19
Můj schizofr.doma mi stačí psychicky, nezvládla, fyzicky ani náhodou už teď nemohu nic těžkého zvedat, maxim.nakoupit..
|
Firenza | 130641 |
28.3.2018 8:45:39
..... no to je zásadní téma. ...navíc moji rodiče jsou trochu sverazni. ..takové květinové děti...přestože sedmdesatnici ..řeší kam pojedou na raft , ale neřeší nějaké své zajištění na stáří. ..už jsem to tu párkrát zmínila. ...maji pro seniory nevhodné bydlení ....zatím jsem udelala (tajne, aby nevěděli, to , že jsem koupila hezký byt bezbariérový v dome s výtahem , přímo na proti nemocnici..u nás ve městě .pokud budou potřebovat péči, bude v dosahu , oni nejsou zřejmě zabezpečení ani moc financne (nemají dům ani být který by mohli prodat ) , takže to budu já kdo bude muset chodit do práce , aby vydělal na eventuální placenou výpomoc . Nemluvě o tom , že mám své dvě děti , ktere musíme živit a zároveň se blížím věku , kdy nebudu perspektivní power zaměstnanec.
Nejhorší na tom je , že rodiče o těchto věcech nemluví , oni přece budou porad fit a v nejlepší formě. Jich se stárnutí netýká. Mam z té situace obavy..... |
Thea + 2 | 93496 |
28.3.2018 8:00:27
U nás se to bere jako samozřejmost, já to beru roboticky, "nastane, nastane, budu konat". Ale měla jsem to tak napůl (babí se byla schopna nějak dostat do kuchyně, takže usedla a nechala se obsloužit, buzerovala celou rodinu, byla protivná a hnusná, děti pořád honila) půl roku, k tomu nemocné dítě, po půl roce jsme jí dali po nekonečných vyšetřeních dohromady, takže je schopná fungovat samostatně (jenže pas se stejně u nás tak na 3 měsíce objeví a vždy je nějaký objektivní důvod proč nejede domů).
Tedy dala bych to, ale po předchozí zkušenosti si nejsem jistá, jestli bych se nezhroutila Za mě, šetříme si peníze na pečovatelku pro mě a manžela. Nechceme dětem udělat to, co dělá babi nám. |
Buchli | 121873 |
28.3.2018 7:41:52
Finančně by to byl víc než průser. Nevím, jak by se to dalo zorganizovat, bez dvou platů bychom nemohli být, čtyři děti, z toho jedno na VŠ a další se chystá. Celodenní péči s odchodem ze zaměstnání bychom zcela určitě nemohli zvládnout finančně. Ale jinak - vždycky se to musí nějak udělat, věřím, že by se to dalo zorganizovat, koneckonců jsme tři sourozenci.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.