| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Péče o seniory

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 4469  [Dalších 4409 >>]
iiiiiiiiii 69750
28.3.2018 10:26:44
OT

Libiku, co to znamená "přímá péče o seniory"?

Cítím jistý morální dluh vůči jedné mé příbuzné, která zemřela v nemocnici. Chtěla zemřít doma, ale vzhledem ke komplikacím ji záchranka převezla do nemocnice, kde se její stav zhoršoval a propuštění domů nepřišlo v úvahu.

Přemýšlím, že bych ten "dluh" splatila péčí o jiné potřebné, ale zatím je to ve fázi "bych". (částečné vzdělání na to mám)
Pole levandulové 23006
28.3.2018 10:20:49
Jak o ktereho, o moji maminku ano, i kdyz tam bych spise delegovala, protoze ona je dost svehlava uz ted, a to je dusevne svezi:-) O tchyni nikoliv, tam to opravdu neplanuju, maximalne pomoct neco zorganizovat, ale osobne ani omylem.
Žžena 83005
28.3.2018 9:54:12
Ráda bych, ale nevidím do budoucnosti a nemohu s jistotou říct, že to bude možné.
Podmínky pro péči doma mám a pečuji. Ale jde o blízkého s demencí a nevíme, co nám nemoc přinese dál. Jsem srovnaná s tím, že se chci postarat dokud to bude bezpečné. Pro ni a pro nás.
Ale u nemocnych s demencí někdy dojde k tomu, že domácí péče bezpečná není. Pro jednu nebo druhou stranu. I u nás už se vyskytnul incident, který kdyby se měl opakovat, nedejbože v přítomnosti dětí, domácí péče nebude nadále možná.
Inka. 141843
28.3.2018 9:43:05
Většina lidí nemůže přestat pracovat, protože by zůstali bez prostředků.
.libik 142094
28.3.2018 9:36:55
Já už teď pracuji na částečný úvazek a jediné co mám , jsou dobré rodinné vazby, moji matku (otčíma) nebo tchány prostě důchoďák nebo LDN mine, nevymlouvejte mi to~;)

A vím do detailu, co si představit, mám zvrhlého koníčka (přímá péče a seniory) a manžel přes velké zdravotní limity stonal a zemřel doma.
Ropucha + 2 ropušata 120300
28.3.2018 9:12:44
Nevím.
Tyto věci se asi nedají říci předem, dokud člověk v té situaci nebyl a nezkusil to.
Samozřejmě mám z té představy obavy, ale starala jsem se o děti, to jsem také předem neznala a netrénovala, třeba bych zvládla i seniora.
Adelinkaa 1 dítě. 75195
28.3.2018 8:58:19
Můj schizofr.doma mi stačí psychicky, nezvládla, fyzicky ani náhodou už teď nemohu nic těžkého zvedat, maxim.nakoupit..
Firenza 130641
28.3.2018 8:45:39
..... no to je zásadní téma. ...navíc moji rodiče jsou trochu sverazni. ..takové květinové děti...přestože sedmdesatnici ..řeší kam pojedou na raft , ale neřeší nějaké své zajištění na stáří. ..už jsem to tu párkrát zmínila. ...maji pro seniory nevhodné bydlení ....zatím jsem udelala (tajne, aby nevěděli, to , že jsem koupila hezký byt bezbariérový v dome s výtahem , přímo na proti nemocnici..u nás ve městě .pokud budou potřebovat péči, bude v dosahu , oni nejsou zřejmě zabezpečení ani moc financne (nemají dům ani být který by mohli prodat ) , takže to budu já kdo bude muset chodit do práce , aby vydělal na eventuální placenou výpomoc . Nemluvě o tom , že mám své dvě děti , ktere musíme živit a zároveň se blížím věku , kdy nebudu perspektivní power zaměstnanec.
Nejhorší na tom je , že rodiče o těchto věcech nemluví , oni přece budou porad fit a v nejlepší formě. Jich se stárnutí netýká. Mam z té situace obavy.....
Thea + 2 93496
28.3.2018 8:00:27
U nás se to bere jako samozřejmost, já to beru roboticky, "nastane, nastane, budu konat". Ale měla jsem to tak napůl (babí se byla schopna nějak dostat do kuchyně, takže usedla a nechala se obsloužit, buzerovala celou rodinu, byla protivná a hnusná, děti pořád honila) půl roku, k tomu nemocné dítě, po půl roce jsme jí dali po nekonečných vyšetřeních dohromady, takže je schopná fungovat samostatně (jenže pas se stejně u nás tak na 3 měsíce objeví a vždy je nějaký objektivní důvod proč nejede domů).
Tedy dala bych to, ale po předchozí zkušenosti si nejsem jistá, jestli bych se nezhroutila ~d~
Za mě, šetříme si peníze na pečovatelku pro mě a manžela. Nechceme dětem udělat to, co dělá babi nám.
Buchli 121873
28.3.2018 7:41:52
Finančně by to byl víc než průser. Nevím, jak by se to dalo zorganizovat, bez dvou platů bychom nemohli být, čtyři děti, z toho jedno na VŠ a další se chystá. Celodenní péči s odchodem ze zaměstnání bychom zcela určitě nemohli zvládnout finančně. Ale jinak - vždycky se to musí nějak udělat, věřím, že by se to dalo zorganizovat, koneckonců jsme tři sourozenci.
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 4469  [Dalších 4409 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.