| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Turnovsko

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 227  [Dalších 87 >>]
ZUZKA, Máťa & Adámek 23621
12.4.2005 15:09:53
Tak ti musím říci, Moni, moc mě to mrzí, ale vůbec jsem jim doma nechyběla!
:-(
V sobotu jsem odcházela z domu po 6. hodině na bus, oni ještě spali. Vstávali v 8 hodin. Nevím jak tak dlouho, my s Martinkou spíme do 7 hodin. Dopoledne spolu vařili a hráli si. Po obědě, v 12:30 šla spát Martinka, Petr omyl nádobí a zalehl kolem 13. hodiny. Oba spali do 15:00!!! Martinka spí normálně hodinu maximálně! Kolem 15:30 se nasvačili a protože přestalo pršet, vyrazili k babičce do Hnanic a přijeli asi v 19:15. Já přišla domů od busu ve 20:00 a Martinka se mnou akorát vypila mlíčko a hurá na kutě.
Takže suma sumárum: ZVLÁDLI TO NA VÝBORNOU!!!
Monika+Anetka 20.10.2004
  • 
9.4.2005 20:53:31
Tak koukej napsat jak to zvládli, u nás má manža zatím výmluvu, protože kojím. Párkrát sám koupal, tak vím, že kdyby šlo do tuhého sám by vykoupal, ale pokud nemusí tak to nedělá. S uspáváním to je ovšem horší, je jeden z těch, kteří když lehnou jsou za pár minut "mrtví". Takže se mi už stalo, že manža spal a mála si vesele vedle něj hrála :o)).
8.4.2005 18:49:24
k tomu volnému lezení. Má to výhodu, že má trochu děcko respekt z věcí. Ví co může a nemůže. Přijde mi, že když někam přijdeme, je Martinka zdrženlivá a hned věci nekrámuje.
V sobotu jedu na celý den na školení do Prahy, tak jsem zvědavá, jak to tu zvládnou. Myslím, že dobře, docela to spolu umí.
Monika+Anet 20.10.04
  • 
8.4.2005 15:51:21
Jé tak to jsi koupila výborně, to je fakt kauf. Taky jsme začali uvažovat o tom jak to udělat s malou aby s námi mohla na kolo. Moc se nám líbili vozíky za kolo, ale když zjištujeme, že nejsou povolené na naše silnice a jaké s tím jsou problémy, už od toho upouštíme. Takže ted uvažujeme o cyklosedačce, ale zatím jen prozkoumáváme trh. Ana ještě nesedí a tak je to problém.

Dnes jsem byla v lékárně pro opalovací krém, ale bohužel nebyl a prý to s ním vypadá zatím bledě, no tak ještě uvidím.

Taky jsem si koupila ten roztok na dásně při růstu zoubků, uvidím jestli se naše noci trochu zklidní.

Já zatím používám ohrádku aby neležela jen tak na zemi a abych měla jistotu, že si nějak neublíží. Až bude lézt tak ji tam budu dávat ve chvíli, kdy ji nebudu moci hlídat, ale jinak ji chci taky nechat lézt, myslím že je lepší aby si zvykla na ty věci, že tam jsou a že na ně nesmí sahat, než kdybych ji nechala v ohrádce celý den.
7.4.2005 22:18:31
Co se týče spaní, tak skutečně spíme celou noc, občas se vzbudí a postaví se v postýlce a začne na nás volat, stačí ji jen položit a za chvíli spí dál. V jedenácti měsících jsme ale museli projít odvykací kůrou na mléko. Pila ještě stále v noci a já si to kvůli zoubkům nepřála. Asi 4 noce byly strašné, ale zvládli jsme to. Ona by totiž mléko mohla pít pořád.

Ohrádku Martinka nemá, nechávám ji lézt všude, něco jsem ji vysvětlila, něco jsme přemístili a jsme všichni celkem v pohodě.

Na nočník dávám Martinku od cca 7 měsíců. Je pravda, že si o něj neumí říct, ale ví už na co je. V poledne do něj kaká pravidelně a i jindy, když jí tam posadím, tak vždy něco udělá. Nechci to ale nějak lámat přes koleno jako některé maminy, které dávají roční děcka každou hodinu, aby ušetřili plíny.
Stoličku na jedení máme tu, na které jsme vyrůstali i my, stačí.

Dnes jsem pořídila Martince cyklosedačku, zítra ještě přijde zásilkou přilba a můžeme vyrazit. Mám z toho radost, protože v krámech stojí přes 2000,- a já ji koupila v bazaru skoro nejetou za 1080,-. No není to kauf!?!?

Hezký víkend.
Monika+Anetka 20.10.2004
  • 
7.4.2005 20:49:44
Máš pravdu spletla jsem si to. My ted s Anetkou tak trochu bojujeme. Pořídili jsme si ohrádku a malou do ní dávám, pokud jsem v místnosti s ní, hraje si občas se vzteká, že nedošáhne na hračku (ještě neleze) a podobně, ale jakmile ji zmizím z dohledu hned se rozeřve jak pavián a není k utišení jen když k ní příjdu. Co se spaní týče, tak se Anet naučila spát od 9 do 10 hod. a pak po 12, někdy až kolem 13h a to spí asi tak 3h. Pak se jí snažím udržet vzhůru až do koupání. Občas je pak děsně protivná, ale zato hned po koupání usne. Bohužel vždy jen na 1h. a je vzhůru a nechce se jí vůbec spát. Vy asi spíte už celou noc co? A co na nočník budeš už učit, nebo ještě počkáte? O víkendu asi pojedeme pro židličku ke stolu takovou tu na kolečkách výškově nastavitelnou se stolečkem. Uvidíme, jestli se mi nějaká bude líbit. Taky sháníme zábrany na schody tak uvídíme jestli něco seženeme.
Kdybychom se neviděli (nečetli) tak hezký výkend. :o)))
5.4.2005 21:58:47
Moni,
z opalovacích prostředků bych ti mohla doporučit buď Micro Sun, který se nanáší 1xdenně, je voděodolný a vhodný i pro alergiky, atopiky a nebo Daylong, ten je vesměs podobný. Připrav si ale tuším cca 300,-.

Co se týče odrážedla, neslyšela jsem o jejich nebezpečnosti. Nepleteš si to s chodítkem. Toto je auto. Buď chodí za ním, nebo sedí na něm a odráží se. Další variantou je, že auto funguje jako náklaďák na hračky.

Dnes Martinka za celý den naspala 20 minut a to jsme byly ještě plavat. Večer ale padla za vlast, tak jsem zvědavá, jak bude spát!
Monika+Anetka 20.10.2004
  • 
5.4.2005 20:49:10
Ještě se tě chci zeptat jako odbornice na opalovací krémy. Jaké? Došla bych si k vám koupit, tak at jsem trochu informovaná. Děkuji
Monika+Anetka 20.10.2004
  • 
5.4.2005 20:46:12
Dřív byla na dudlíku přímo závislá, ted ji někdy nevadí, když ho nemá a někdy ho dokonce sama vyplivuje. To dělá uprostřed noci. Při usínání ho ale musí bezpodmínečně mít. Jen nevím co to ted dělá začne si rukama mrdlat okolo očiček a tím si dudlík z pusy vyrazí, nebo si chytne plínu, kterou musí mít přes obličej, začne ji strhávat a tím si opět dudlík vyhodí. Když ji plínu nedám, tak prostě neusne. Usínat u prsa jsem ji odnaučila, dočetla jsem se že je to pro děti šok když usnou v jednom místě (u prsa)a probudí se jinde ( v postýlce) ostatně i pro mě by to byl šok. Stačí když spím u návštěvy, tak ráno chvilku trvá než si uvědomím kde jsem. Dnes v noci už to bylo trochu lepší, tolik se nebudila tak to docela šlo.
U Janatů taky ráda nakupuji, mají nádherné dorty a moc dobrou zmrzku, ale jsou docela drazí. Co to odrážedlo? Slyšela jsem, že můžou být nebezpečné, že se dítě může překlopit a strhnout to na sebe?
5.4.2005 9:32:47
Naše první narozeniny jsme slavili na třikrát, ale docela se to podařilo. Martinka se vždy vyblbla a večer padla za vlast. Dort jsem jí nechala dělat u Janatů v Hloubce a byl úžasný. Když jsem Máťu pobízela, aby ho ochutnala rukou, tak se jí do toho moc nechtělo, asi jí ho bylo líto. Dostala odstrkovadlo, krásné červené auto, houpačku, výbavu na písek, nějaké oblečení, magnetickou tabulku na kreslení a plyšového slona.
K tomu spaní bych řekla jen to, že to mohou být skutečně zuby. Když nám lezla první jednička, kňourala ze spaní asi 14 dní, než se prořízla. Nestýská se jí třeba po dudlíku, který jí vypadl při spaní? Nebo není zvyklá na tvé prso? Zvyk, který chybí probouzí ze spaní. Alespoň slyšela jsem to tak.
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 227  [Dalších 87 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.