| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Domácí pekárna

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 14080  [Dalších 14000 >>]
zerat 18305
27.12.2015 0:37:00
Tante, opravdu žito se nesmí umlátit. To vím, že se v diskusi o pečení kváskového chleba opakuje pořád. Takže i když přidávám víc žitné mouky do pšeničnožitného, tak dávám žitnou mouku až na konci hnětení - jen promíchám a vypínám robot.
Tante Bante 147015
27.12.2015 0:32:57
Jj, to je snadno možné, i když v žitě je lepek také, těsto je jiné. Každopádně mašině to nevysvětlíš.
Mně se čistě žitný chleba typu moskevského daří udělat, ale ne v pekárně. A taky se mi nad tím rodina oprskuje, chutná jen mně, takže ho nedělám, protože to má pak špatný vliv na moji postavu.
zerat 18305
27.12.2015 0:25:15
Tante, já jsem ho zatím nedělala, protože u nás by ho nejspíše nikdo nejedl. Ale co jsem v diskusi načetla je, že žito se nesmí hníst. Pšenice potřebuje uvolnit lepek hnětením, ale žito ne. To se mám ten pocit, je míchá.
Tante Bante 147015
27.12.2015 0:04:57
Dělám žitno-pšeničný, jen žitné těsto mi mašina neutáhne (a ani rozpočet), ani dobře neupeče, nepovedlo se mi za léta pečení udělat takový, abych s ním byla spokojená. Samozřejmě to může být způsobené mojí nešikovností. Cca třetinový podíl obyčejné hladké mouky, prokvašené, samozřejmě, udělá rozdíl třídy ve výsledku.
zerat 18305
26.12.2015 23:51:12
Maceško, já jsem ho nepekla, ale v diskusích na FB, kde se pečou kváskové chleby je tento dost uznávaný: http://www.maskrtnica.cz/celozrnny-zitny-chleba-pro-vsechny/
maceška 10765
26.12.2015 23:44:49
Máte? Zkoušeli jsme nějaké recepty z internetu, ale není to ono. Jde mi o recept bez pšeničné mouky, jenom čistě žitný. Děkuji.
zerat 18305
13.8.2015 9:18:57
Žženo, peču často a dobře (jsem hodně náročná na to, co upeču) a vím, že opravdu, co mouka to jiná savost a dle toho, jak vypadá konzistence, pak i vypadá a samozřejmě i chutná hotový výrobek pekárna nepekárna. Rozdílná savost mouky nejde zpochybnit ~;)
A zadělávat ručně jde, ale určitě nezaděláš na výborné kynuté těsto ať už chleba či cokoliv jiného dvou až tříminutovým ručním mícháním, leda by to musel být speciální recept třeba jako chleba bez hnětení - jsou tam ale úplně jiné technologické postupy, delší doba kynutí třeba v chladnu...
Žžena 83005
12.8.2015 22:21:30
zerat,
když dáš do pekárny správný poměr tekutých a sypkých surovin, tak se to povede. Pekla jsem v pekárně hodně let, nestalo se mi, že by se výsledek nepovedl. Teď už pekárnu nepoužívám, protože jsem zjistila, že když je dobrej recept, není problém ani kynutý těsto ručně. Vychytala jsem to tak, že míchám cca 2 minuty a je těsto hotový, hustota akorát, nelepí... Takže už to mám ručně rychleji než s přístroji.
Krásné konferenční stolky od českých ověřených obchodů
kopretinka3 89620
12.8.2015 15:53:49
Míšo, to ukízet po každém použití asi opravdu nepůjde, ael je to opravdu výborný pomocník. Přikoupís jen nějaké nástavce a nepotřebuješ polovinu kuchyňských spotřebičů. Já mám teda kitchen aid, ale jsem s ním maximálně spokojená. Ať je to odšťavňování, mletí masa, strouhanky nebo dělání brambůrek, vše naprosto ryhclé. Utáhne až 5 kg těsta.
zerat 18305
12.8.2015 10:47:47
Míšo, myslíš Kenwooda, co jsem sem dávala odkaz? Myslím si, že na nějaké uklízení moc není - přece jen je to celokovový (až na pár plastových titěrností) přístroj. Pekárna je asi skladnější, ale váhově nevím,- nesrovnávala jsem to. ~d~
Ale teď se koukám přímo na stránky Kenwood a tady píší, že váží 10,2 kilo. http://www.kenwoodworld.com/cs-cz/vsechny-produkty/kenwood-kuchynske-roboty/chef-and-major/kmm770-premier-major-0wkmm77002?TabSegment=specifications#specifications
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 14080  [Dalších 14000 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.