| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Domácí pekárna

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

  (?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 14080  [Dalších 13990 >>]
magrata1 95172
12.8.2015 10:27:25
Měla jsem pekárnu asi 4 roky, pekli jsme denně někdy i víckrát za den. Vyhovovalo mi, že se to samo hlídalo při pečení, namrskala jsem tam suroviny a jen přišla hyklepnout. Chce to ale do 10 min. po dopečení vyklepnout, jinak se chleba zapaří. Chci si ji koupit znovu. Jasně, že z kamenné pece by byl lepší, ale vím, co jím a je mnohem lepší než kupovaný (a taky levnější). Tchán peče v remosce a paráda.
Zajoch ušatej 133679
12.8.2015 9:55:27
Lenko, ono to není o teplotě v místnosti - í v 16st těsto dobře kyne, pokud je dobře propracované totiž! Kolirkát dám totiž kynout těsto i do lednice a díky tomu, ež je dobře propracované tak kyne i při 5st!

Kopretinko, Zerat to to napsala přesně, když děláš z droždí, je to prostě jak do pekárny - já tedy do mísy dávám nejdřív sypké, pak tekuté, nebo jak mi to přijde pod ruku. Nejdřív nechám na malou rychlost dobře promíchat, když se to spojí, následně rychlost svyšuji a nechávám hnětat tak dlouho, než se těsto přestane lepit na nádobu - cca 10-15min, dle těsta
Analfabeta (IP adresa: 193.179.3.152)
  • 
12.8.2015 9:38:25
Když máš robota, tak na co chceš pekárnu? Já teda měla pekárnu dřív než robota, chválím si ji, ale robot zmákne totéž. V pekárně nepeču, ona to tak dobře neumí, to je trouba lepší. Dneska už bych investovala radši do robota. Mám Bosch MUM.
Pokud chcešpekárnu, tak se dívej na to, jaký má obsah, aby se ti do tho vešlo dost těsta (podle toho, kolik je vás doma). Jinak jsou všechny pekárny skoro stejné, takže je docela jedno, jakou koupíš.
Míša (IP adresa: 80.250.30.194)
  • 
12.8.2015 9:30:34
A jak je ta "zrůdička" těžká? Pekárnu uklízím pokaždé do skříně, máme malinkatou linku a nemůžu na ní nic takového mít stabilně....
kopretinka3 89620
12.8.2015 8:40:20
díky, myslela jsem kvasnice. Vyzkouším to.
zerat 18305
12.8.2015 8:09:14
Malino také to není s pekárnou tak jednoduché. Nikdy nevíš, kolik vody, mouky bude těsto potřebovat, takže i u té pekárny musíš hlídat strukturu těsta. Každá mouka totiž saje jinak - jen do velkých profi pekáren dodávají mlýny mouky upravené speciální asi hodně silnou chemickou látkou, která upravuje savost mouky tak, aby se dalo jet stále podle stejných receptů. Navíc, co tak sleduji, tak u pekáren navíc ještě některé řeší jakési vypadávající řetězy, - když vypadne, tak jede jen jedna metlička třeba a s výsledkem těsta nebudeš spokojená, a to stejné když se třeba metlička připeče... Pokud nechceš mít upečený chleba díravý, tak si musíš ohlídat ideální čas, abys hrábla do těsta a metličky vyndala... Když tak nad tím přemýšlím, tak opravdu nevím, proč jsem ji těch 11 let tolik opěvovala ~k~
zerat 18305
12.8.2015 7:58:59
Ptáš se na kváskové pečení nebo na pečení z droždí?
Pokud pečení z kvásku - cca 10-12 hodin předem si dáš rozkvasit - lžíci uchovaného kvásku z lednice např. na chleba cca 150g žitné chlebové mouky a 150g vody nebo podmáslí, piva... osvědčila se mi nejvíce mísa s víkem. Necháš pracovat - já většinou rozkvašuju od rána do odpoledne, kdy jsem v práci. Po příchodu z práce rozkvas přesunu (zatím mám mísu robota postavenou na váze), odeberu si z něj lžíci do sklenky do lednice na příště a do mísy robota přidám vše, co do chleba patří (pšeničnou chlebovou, sůl, kmín, semínka) a zapnu robota na cca 10-15 minut. Potom těsto naolejovanými rukami přendám to olejem vytřené mísy po rozkvasu a tam nechám kynout...
S droždím se pracuje podobně - v míse robota nechám vzejít kvásek z čerstvého droždí (cukr, trocha mouky) a potom k němu přidám vše ostatní a nechám hnětat...
Víc ale miluju instantní droždí, protože to je opravdu jako v pekárně. Do mísy robota dám dolů vše tekuté a na to vše další, zapnu hnětení a cca 10-ti minutách vypínám a těsto nechám kynout v naolejované míse... Za mě 100x pohodlnější s velkým bonusem, že se těsto vždy povede a hlavně, v robotu člověk za půl hodiny připraví i 4 kila těsta, o čemž si u pekárny může jen nechat zdát. ~:-D
kopretinka3 89620
12.8.2015 7:36:59
Hele a to napřed uděláš kvásek a potom zaděláváš? Nebo to tam porstě jen naházíš jako do pekárny? Kitchen aid mám už 16 let a pořád funguje bezchybně, yle kynuté těsto jsem v něm teda nedělala. To jsem se právě naučila až v té pekárně. Nicméně jak tu bylo psáno, využívám pekárnu výhradně na kynutí těsta a vzhledem k množství úložného prostoru v kuchyni bych ji taky ráda odstěhovala na půdu.
Levné sedací soupravy na Favi.cz - top výběr
Lenka, 3 děti 144932
12.8.2015 4:25:42
Já mám pekárnu a nedokážu si představit kynutí bez ní, v zimě mívám v kuchyni kolem 16 stupňů, takže nemusím hledat kolem kamen teplé místo a také menší masa peču běžně v pekárně.
Mám programovatelnou pekárnu "Sana smart baker", ale na můj vkus je poněkud natvrdlá.
Zajoch ušatej 133679
11.8.2015 23:44:20
Mám to úplně stejně jako Zerat - taky jsem na pekárnu nedala dopustit, v lednu jsem si ale koupila robot - Kitchen Aid - a od té doby je funkční pekárna na půdě a nechápu, proč jsem si jí vůbec kdy kupovala a nekoupila si hned robot! Těsto z robotu je mnohem lépe propracované, následně pak lépe kyne - a ono je lepší, když těsto nekyne v teple! Vždy se mi tak vše povede! Jinak chleba už peču také kváskový a luxus, nechápu, jak jsme bez něj mohli existovat :-) Za mě - pekárna jsou zbytečně vyhozené peníze, raději koupit pořádný robot!
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 14080  [Dalších 13990 >>]


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.