| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2002

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 1746  [Dalších 1586 >>]
lydushe + 3 háďata 3538
23.3.2005 16:39:29
No s tim doktorem mi to taky štve. Ale co naděláš. O tý stovce vím, už jsem jí platila kvůli jeslím. Kde jsme byli 4x...
Tady mě zkrátka řekli, že pokud jsem na mateřský, tak jsem až jako na předposledním místě, před těma, co chtějí dát děti na 5 dní v měsíci..
A tady berou v jedný školce 17 dětí a v druhý 13 dětí a záleží na tom, kolik se přihlásí předškoláků...
Takže tady je situace dost jiná... :o)
Gabcik+Žofka/02+Amálka/05 21758
23.3.2005 14:56:10
jeste je mi záhadou ... ze más mit vyplneny ten dotaznik ... a potvrzny od mudr - pediatra ... pocitej s tim, ze za "razitko" od mudr zaplatis 100 Kč ... plati se to hotově u pediatričky.

Co kdyz ti díte do skolky nevezmou, to ti ta stovka propadne ????

to je divny :((((

My jsme dostali a nesli ten potvrzeny formular pro pediatra až v okamžiku, kdy jsem mela "rozhodnuti pisemne" o přijetí do školky od pani ředitelky.
23.3.2005 14:49:50
Lydushe,

to koukam jako blazen ... na ten pristup / že ti paní ředitelka řekla tohle ... me prave jak videla s pupikem "na spadnuti" - tak prave se mi zdalo, ze "je to polehčující okolnost" .... protože tady na Kladne pry umístují v pořadí:

sociální případy (matky samoživitelky, ...), pracující matky a matky na mateřské, které budou dávat deti na víc jak 5dní v mesici tj. na pravidelnou docházku a to na dopoledne - nebo i odpoledne (to prý záleží na mě).

Kdybych nešla do práce a chtela dát díte jenom na 5dní v mesici, tak Zofku nevezmou.

Pravdou je, že ted nevim, odkud jsi (předpokládám z Prahy) a že tam je to asi fakt jiny :((((

V tyhle školce bylo 35volných míst ... pro nové děti do školky ... meli hodne předškoláků, kteří jim odchází do školy ... pred 2roky to pry bylo "jenom" 4 předškoláci tj. POUZE 4 volná místa pro nové školkové děti.

Kolik se platí netusím ... ale je to normalni skolka - predpokládám, že to bude nejaky "paušál" a plus obědy.... jestli mám dobré informace, tak obědy, pokud nahlásíš dopředu, že je dítko nemocné a obedy nechceš, tak se dají "zrušit" tj. neplatit ... ale jak je to s tím paušálem to nevím.
lydushe + 3 háďata 3538
23.3.2005 14:39:28
Tak my jsme měli zápisy do školek dneska a ještě jsou zítra.
V tý školce, kam bych chtěla, aby mi Šimona vzali, tak tam přímo zápis nedělají, protože spadají pod jinou školku (ta je sama o sobě docela divná, nicméně ta kam chceme, ta je fakt super!). Tam jsme přišli, paní ředitelka, uzříc můj pupík se mi v podstatě vysmála, že jestli jsem na mateřský, tak mám smůlu. Nicméně mi milostivě dovolila vyplnit jakousi PŘEDBĚŽNOU PŘIHLÁŠKU, s tím, že kdyby někdo odpadl, tak že se ozve. Byla moc milá, ale ten přístup k věci se mi moc nelíbil.
V druhé školce (Duha, se spec. třídami), tam to bylo bezva. Ředitelka i učitelka milý, krásný prostory a tím, že je to i pro postižený děti, tak moc hezky vymyšlený.
Dostali jsme přihlášku, ale ta se odevzdává až někdy v dubnu, musíme už mít ty potvrzení od doktorů atd. Takže o tom, jeslti ho vzali se dovzíme až někdy na přelomu dubna/května.
Ta divná ředitelka se nechala slyšet, že je to hrůza, kolik je dětí... Milé, že?
Kolik Gabčo budete platit v tý školce? V Duze se platí 500,- paušál (nevíš jestli se platí i když dítě nechodí, nebo je nemocný?) plus stravné 23,-/27,- korun na den.
22.3.2005 14:55:06
Lydushe,

no, taky na Kladne je to nejaky extra rychly ... jeden tyden byl zapis ... nekdy kolem 10.3. a pani ředitelka rikala, ze se ozve do konce brezna a da nam vedet, jestli Zofku vzali/nevzali ... a dalsi tyden volala, ze ji vzali (to bylo minuly tyden) a včera jsem si vyzvedla papir o přijetí a uz jsem byla i u detsky mudr, aby mi tam vyplnila, že Žofka je zdravá a nemá žádný "omezení" zdravotní (i když teda Zofka zdrav.problemy ma ... ale docházce do školky to nevadi - vypsala tam mudr, co Fífe je - má vrozenou vadu ledvin a mocovych cest a je na zajištovací léčbě tj. denne musi baštit jeden lek a nesmi nic kyselyho kvuli tomu leku).
lydushe + 3 háďata 3538
22.3.2005 9:52:02
:o)) Jindřiško docela jsem se bavila při tvém popisu pobíhání za Kájou..:o)
My máme půjčený kolo, ale Šimon taky nepochopil šlapání. Největší lábuž s kolem je ta, že ho tahá za sebou nebo točí kolečkama nebo sleduje mechanismy jak to funguje..
Gabčo! VY už víte, že ti vzali Žofku do školky? To máte dobrý.. My jdem zítra nebo pozítří teprve na zápis a dozvíme se to někdy v květnu nebo v červnu. Tady to funguje celý nějak pomalejš...
My teď běháme po úřadech. Přerušuju živnosťák a ještě musím odevzdat daně a přehledy a bla bla.. takže máme veselo. A Šimon to fakt hodně sabotuje. Je prostě milej. Včera se mi vzteky vyválel na křižovatce na Andělu..
Jindra& 3 Kulíšci(02,05,07) 5048
21.3.2005 19:03:09
Ahojky,
tak já už to pobíhání po sídlišti za kolem s kočárkem už mám jednou za sebou :o) Dalo se to, ale bylo výživný. Chvilku jsem s kočárkem utíkala za Kájou, která šlapala na kole a další chvíli jsem si připadala jako ledoborec. Před sebou jsem jednou rukou tlačila kočár a za sebou jsem druhou rukou táhla Káju na kole. To vše bylo po kotníky v břečce tajícího sněhu. Ufff :o/ Bylo to fakt hluboký, takže to Kája neušlapala a ještě ztrácela rovnováhu. Já jsem měla jen tenisky, protože jsem měla pocit, že už je jaro (na jedné straně baráku opravdu bylo, ale za barákem byla ještě zima se sněhem). Vše se odehrálo minulý týden. Dneska bylo nádherně, byly jsme na písku, na klouzajdě, kolotoči, houpačkách, ... Bylo to prostě príma a já hodně pookřála a už si zase začínám věřit, že ty dvě holky nějak zvládnu a přitom úplně nezešílím.
Mějte se moc hezky a užívejte jara!
Pa,pa :o))
20.3.2005 20:24:51
Ahoj holky,

jeste jsem 2v1 :o) dekuju za prani, at mam rychly porod ... ja uz se taky tesim, jak ten pupik shodim ... i kdyz jsem docela spokojena - pribrala jsem "malo" - mam 67kg a moje normal vaha bývá tak kolem 60-63kg :o) při výšce 160cm :o)

Jsem holt malý pívo :o)

Ve stredu jsem se dozvedela, ze Zofku mi pani reditelka vzala od září do školky, do ty, do ktery jsem ji prihlasila, tak jsem ráda ... a Fífa uz se taky těší ... má narozky 28.8. - tak říká, že po narozeninách pujde do školky :o)

Je s ní legrace ...

Dneska jsme skladali kočár po Zofce pro mimiska - myla jsem ho a proste jsme "chystali" a Fífa mela myšlenku, že já jako maminka budu jezdit s kočárkem a ona že bude jezdit na kole ... tak to jsem zalapala po dechu ... protože uz jsem se videla, jak honim po sídlišti Fífu na kole s kočárem v ruce :o)))

Nastesti to neni s tim kolem tak "žhavé" ... kolo sice má - dneska jsme ho taky zprovoznili ... ale zatim Fífa nepochopila to šlapání ... takže jí to nejede ... hodí zpětný chod a brzdí si :(
Tak uvidime - mozna jeste "oprášíme" plastovou motorku (odrážedlo) a kolo nechame jeste mesic-dva odpočinout ve sklepe :o)

Zatim se loucim
mejte se
Gabca
lydushe + 3 háďata 3538
19.3.2005 19:44:26
Jindro, ikonka je krásná.
Gabčo, myslím na tebe, aŤ to vše proběhne dle tvých představ!!! :o)
Já už se těším až to bude za mnou a v náručí budu mít ten uzlíček!
A jináč u sousedů se narodila holka a oni nám suverénně vyfoukli jméno Bětka, takže v naší rodině vznikl mírný chaos, protože manžel moc nechce tu Žofku, takže teď vymýšlí jména, aby mě přesvědčil, že to JEHO je lepší.. Zatím přišel s Rozárkou..:o) Tak uvidíme. A kluk možná nakonec bude Matouš...
Jindra& 3 Kulíšci(02,05,07) 5048
17.3.2005 21:30:00
Gabi,
i já přeju rychlý klidný a bezproblémový porod :o) a nezapomeň po návratu informovat!

Pokud něco uvidíte na mé ikonce, tak věřte, že to jsou ty naše cácorky.
Pa, pa :o))
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 1746  [Dalších 1586 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.