Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
mavaal | 15078 |
16.3.2005 18:34:22
Jééé, úplně mi uniklo, že už máš termín. Takže přeji pohodový porod a hned informuj :-)
|
Gabcik+Žofka/02+Amálka/05 | 21758 |
16.3.2005 16:14:27
Ahoj holky,
jeste jsem cela 2v1 :o) Ale pry mam čekat kazdym dnem porod ... tak uvidime :o) Drzim palce pri boji s bacilama - my si jich uzili pred 14dny vic než dost ... tak ted uz snad budem zdravi :o) Ali, ja taky prihlasila Zofku do školky od září ... Zofka je hodne společenska ... skolku mam 2min od domova a uvidim, jestli mi ji vezmou nebo ne ... lamat pres koleno to nebudu, ale aspon na to dopo a do obed bych ji tam rada davala. Ma deti rada a od mala se stýkáme s nejakýma dětskyma kamaradama ... ktery ale bud začínaj chodit ted od ledna do školky, nebo jdou prave taky od zári. Takze by tu za chvili na dopoledne nemela s kym blbnout :( Chodim s ni jeste 2x tydne od 17-18hod na takovy "detsky cviceni" - opičí dráhy z nářadí, básničky a říkanky, je to pro rodice a deti do 3let Gabca |
mavaal | 15078 |
16.3.2005 15:35:45
Proč už chceš dát malého do školky??? Já jen, že vlstně budeš doma s mimi :-)
Já chci dát malou od září někam do kolektivu, protože je hodně společenská a děti má ráda. Máme vyzkoušené MC, tedˇuž bych ráda něco pro větší. Nějaké pohybovky. Ale školku zatím ne. Jinak taky marodíme, tedˇzase já. taky se nám to pořád vrací. Ale venku už máme konečně pěkně, tak si říkám, že už konečně bude líp. A hlavně budeme kočárkovat. |
lydushe + 3 háďata | 3538 |
15.3.2005 13:25:47
Ahojda,
tak my jsme zase marod. Něco jsem přinesla a Šimon to chytil. Já se toho zbavila poměrně rychle, ale on s tím zase bojuje, kašel a hnusná rýma. Dneska jsme se byli podívat ve 2 školkách na dni otevřených dveří. No jsem na to zvědavá. Ta jedna školka se mi hooooooodně líbila, byly tam výborný učitelky, zaměření na citovou výchovu a prožívání. Zařízení takový starší, ale zachovalý. Pak tady hned vedle v ulici, školka nová, krásně zařízená, ale ty protivný učitelky, děti si tam lezly po hlavách a jim to bylo putna... Chápu, že měli den otevřených dveří, ale v tý první školce tam se jedna učitelka věnovala rodičům a druhá učitelka dětem.. Tak aby mi tam Šimona do tý pohodový vzali. Budou brát 17 dětí, ale záleží na počtu předškoláků a my jsme až jako poslední v řadě, jelikož budu pořád na MD... Já chci léto a taky miminkoooooooooooo! Už se těším. A výčitky budu mít taky. Měla jsem je už když jsem otěhotněla.. |
HANČÍ*Tomáš 02/04+Matyáš 10/06 | 10684 |
14.3.2005 21:03:24
Koupím golfky v perfektním stavu, nejlépe s polohovatelnou opěrkou zad (do lehu) i nohou, odnímatelným madlem před dítkem, odepínací stříškou, přední kola s aretací, originální nánožník výhodou.
CENA: maximálně do 2.500,- Kč. Nabídněte na mail: hanka.ak@seznam.cz Tady je fotka, jak by asi měly vypadat :o) ABC Design Handy Plus, apod. |
mavaal | 15078 |
14.3.2005 16:19:22
Jindři, jako první mimi už si pak žádné tolik neužiješ. Znám to, znám :o))
Ale není na tom nic špatného, zvykneš si a uvidíš že to má zase jiné výhody. Taky jsem si připadala při druhém, že to první šidím a to bylo prvnímu 6 let a ne 2,5! A u třetího už je to zase někde jinde :-)) |
Jindra& 3 Kulíšci(02,05,07) | 5048 |
12.3.2005 12:56:35
Čauky,
u nás je teď Kája nemocná. Dostala dneska horečku a rýmu a je celá uplakaná. Doufám, že se to nebude šířit dál. Mimčo se snažím užívat, ale mám hrozný výčitky, že Káju jsem si užívala nějak víc. Víc jsem se s ní mazlila a nechávala jí jen tak volně bez plínky, ať si užije vzduchu. Když se snažím víc se věnovat Elišce, tak ale zase mám pocit, že zanedbávám Káju. Tak se v tom tak nějak plácám a moc spoléhám na teplejší počasí, až budeme víc chodit ven. Kája se mi snaži hodně pomáhat, ale samozřejmě i žárlí, ale myslím, že má Elišku moc ráda, protože ji furt hladí a když začne plakat, tak Kája velí: maminko, honem za Eliškou, už pláče. Taky když se jdu třeba umýt nebo na záchod, tak mi řekne, abych se nebála, že se o Elišku postará, kdyby začala plakat (toho se ale trochu bojím, ale nemůžu jí to dát najevo, abych ji neodradila). Je pravda, že zase někdy naopak, když Eliška pláče, tak mi Kája řekne, abych ji dala do postýlky nebo do sedačky a nechala ji prostě být a šla si s ní zahrát člověče, nezlob se (to je teď u nás nejoblíbenější hra; denně ji hrajeme několikrát). No přece jenom je jí 2,5 roku, tak nemůžu čekat velké zázraky, ale moc se snaží a myslím si, že je zlatá. Spíš musím být já ve větším klidu a půjde to líp. Mějte se hezky, pa, pa :o) |
lydushe + 3 háďata | 3538 |
11.3.2005 14:21:39
Jindro díky moc za čerstvý informace z Podolí, sbírám je teď. Mám to skoro jako hobby..:o)
Na ty polohovací křesla jsem koukala, musejí být určitě lepší než to, co tam bylo předtím. Bezva, že jste všichni v pořádku, jak Eliška tak malá Alice! Přeju Vám holky hodně elánu a energie. Užíváte si to druhý mimčo? Stíháte si ho užívat teda spíš? :o)) Já jsem na to zvědavá.. My jsme teď se Šimonem oba podlehli chřipkovému viru, takže máme hroznou rýmu a kašel. Tak snad se nám toho podaří brzo zbavit. Já nic nesmím v těhotenství a to, co smím, mi stejně nepomáhá. Takže čekám jak se příznaky vyvinou a usadí, a pak popřípadě nasadím homeopatii. Chjo. Už mám pocit, že přecházíme plynule z jedný choroby do druhý... |
mavaal | 15078 |
10.3.2005 20:34:05
Ahoj,
tak jsem si moc ráda přečetla jak se rodí jinde. Opravdu. Jinak Amálka je moc hezké jméno. U nás to nejvíc vypadalo na Kristýnku a pak Natálku, tak nějak střídavě a mezi to i jiná jména. Až u porodu se to přehodnotilo na Alici. Já jsem tedˇakorát dala všechny děti spát a usedám k PC, bude to na delší dobu. Mám ještě tu školu :-)) Včera jsem byla s malou na kontrole u dětské a s kyčlema, všechno v pořádku. Vážime skoro 5 kg, strašně to letí. |
Jindra& 3 Kulíšci(02,05,07) | 5048 |
10.3.2005 12:11:19
Ahojky,
co se týká Podolí, tak se rodí jen v těch nových sálech a já byla moc spokojená. Je to ještě o něco větší soukromí než bylo před tím. Každý sál je v podstatě takové apratmá :o) Vejde se do chdobičky, kde si může doprovod odložit věci do skříně, napravo je sprcha se záchodem (dost rozměrná, že by se tam vešla i vana) a pak je samotný sál. Kde si můžeš vybrat jak chceš rodit, máš tam takovou mini hifi věž, že si můžeš pustit, jakou chceš muziku, nebo nechat zapnutý rádio. Už od vlezu do chodbičky je to jen vaše a nikdo cizí (krom asistentek, sestřiček a doktora) Ti tam nemůže přijít. Já nakonec nerodila na stoličce, ale na takovém polohovacím křesle a přišlo mi to skvělý. V podstatě jsem viděla Elišku hned jak se narodila, ještě s pupeční šňůrou, což před tím nebylo. Hned mi ji dali, pak si ji teprve vzali na zvážení a změření a asi za 20minut po porodu jsem zkoušela kojit. To polohovací křeslo si necháš sama nastavít, jak chceš. Jestli víc ležet nebo sedět. Včetně podepření nohou. No jak jsem psala - byla jsem spokojená. Co se týká bolestí, tak jak jsem s Kájou vpadla hend do porodu (ale zase byl moc dlouhý), tak teď jsem to měla jak z brožury. Bolesti už několik dní předem. Pak zase přestaly. Pak celý pátek bolesti(střídavě mírné a silnější po různě dlouhých intervalech), no a v sobotu v 8.23 se Eliška narodila. Odd. šestinedělí je v Podolí pořád stejné. Klasická nemocnice. Spoustu pokojů a na chodbě 4 sprchy a 4 záchody. To má Bulovka lepší, ale hrozila jsem se skončit na Bulovce na sále. Z porodnice mě pustili v úterý dopoledne, protože měli málo místa a všechno bylo v pořádku, tak maminy lifrovali pryč. Šestinedělí prožívám střídavě. Je pravda, že stahování dělohy bolelo daleko víc než při prvním porodu (hlavně při kojení jsem měla pocit, že už to nevydržím, ale já zásadně odmítám prášky, tak jsem to vydržela), ale zase celkově jsem byla zhojená daleko dřív a sedět jsem mohla v pohodě už asi 3.den po porodu, což po prvním, porodu jsem měla problém během celého šestinedělí. Hned doma jsem měla zánět (dostalo se mi mlíko do krve a horečky jsem měla přes 38.5°C asi dva dny), ale tvaroh to vyřešil. Opět se mi vzbudila Eliška, tak já za ní frčím. Omlouvám se za překlepy, už nemám čas to číst. Pa, pa, tak zase někdy příště :o) |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.