Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
kaMyš | 6886 |
19.2.2006 14:41:44
Jo, Jančo, s tím odmlouváním to máme taky - bylo to horší, teď je to lepší. Ale někdy bych ho roztrhla. Někdy fungují tresty, když jsem v lepší náladě, snažím se o "pozitivní výchovu", ale jde to ztuha. Ale musím se pochválit - už mu téměř vůbec nedávám na zadek!
Nevím, jestli je to jen období nebo jestli už to tak půjde furt, snažím se, aby pochopil, že mamince odmlouvat nemůže, že je to pro něj nevýhodné... Uvidíme, zda to bude účinné. |
kaMyš | 6886 |
19.2.2006 14:38:45
Teď jsem zjistila, že ty židličky mají i ve Scontu, za 1400, tak to možná jsou ty Gazelácké?
|
Ire+Mikeš(9/02)+Dominik(8/05) | 6844 |
9.2.2006 16:53:43
Rostoucí židli jsem Mikešovi kupovala v září - dvě (do Prahy a do Bratislavy). Dost času trávil před počítačem a na té dospělé se různě kroutil. Koukněte na www.gazel.cz jedna vyšla kolem 1500Kč. Jen je přírodní a ne barevná.
Jinak Mikeš má také záchvaty "zlobivosti" - kromě toho, že je trošičku hyperaktivní a hlučný. Hlavně jsem teď s oběma celé dny doma, takže je to dost náročné. Také začal odmítat po obědě spát, ale potřeboval by to, takže odpoledne bývá docela protivný. Obzvlášť pokud potřebuju klid na kojení. Ale už to není tak hrozné jako když se Dominik narodil. Myslím, že žárlivost už jsme překonali. Taky dokáže schválně povídat nahlas, když se chceme dívat na zprávy atd. Už párkrát dostal studenou sprchu ... Teď už většinou stačí sprchou jen vyhrožovat. Do soboty má antibiotika, pak už ho snad budu moct alespoň na chvíli vypustit ven. Opatrujte se! |
Janča ,Kubík 9/02, Anetka 7/06 | 37799 |
7.2.2006 11:36:20
Ahojky holky,
tak jsem zase na vás po pár dnech mrkla a musím se taky ozvat...Vidím že máte nějaké zdravotní problémy, tak moc držíme pěstičky k brzskému uzdravení. K teploměrům - my máme doma tři a u všech mi Kuba řve...Jeden klasický to nechtěl pod paži ani náhodou, a na měření v dupce už je velký, pak jsem koupila digi ale ten je taky do pod paží a nakonec mám jen takový páseček co se přiloží na čelo a tam se barví po půl stupně čtverečky - je sice spíš orientační, ale mi to po těch bojích stačilo...O teploměru do ouška jsem neslyšela... Kamyš ta židle vypadá super, kolik přibližně stojí nevíš? Mi taky Kuba u stolu klečí, on pod zadek polštář moc nechce a sedačku jsme už zrušili že je pro miminko a on je přece už velký kluk... jinak máme teď nějaké divné období - Kuba mě vůbec neposlouchá, odmlouvá mi a totálně mě vytáčí...Ke všemu má připomínky a na nic nereaguje, můžu mu všechno opakovat 10x a pokud neřvu tak je v klidu...Už pár dní to trvá a já už ztrácím sílu...Nevém jestli je to zas nějaká vývojová etapa a nebo já jsem rozhozená tím těhu no nevím....Napište že to taky tak máte... :-) Holky opatrujte se jdu papírovat, zase se ozvu, teď jsem víc na těhulkách - červenec, tam když nejste jeden den tak nestíháte odepisovat a reagovat,,to tady je pohoda, klídek... Jo Hani už mám v PC tu fotku z pod vody, jen ji sem neumím strčit, musím říct manžílkovi. tak brzy papa a mějte se Jana |
kaMyš | 6886 |
7.2.2006 9:17:29
Irčo, to je teda pech, tak to nějak přežijte a ať je Mikešovi brzo dobře! Hlavně aby to nechytil malej!
Jinak holky, chtěla jsem se zeptat, máte pro děti rostoucí židličku, jako je tato? Já to teď hodně zvažuju, jestli jí koupit... Penízků moc není, ale když vidím, jak se tomu mému mrňouskovi blbě jí u stolu :-( |
5.2.2006 10:29:31
Asi jsem to s tím dotazem nějak zakřikla. Když jsem přišla ve středu pro Mikeše do školky, tak tam seděl jak hromádka neštěstí, plakal, celý se třásl a volal maminku. Když jsem ho změřila, tak měl 39,5 a teploty i přes podávání Nurofenu trvaly dva dny. Nakonec jsme skončili na pohotovosti (v Bratislavě) a dostal antibiotika. Vzali mu krev a řekli, že je tam zápal, ale kde ... kašel nic, rýma minimálně, bříško, ORL vše ok. Tak nevím. Po první dávce antibiotik teploty přešly a Mikeš začal opět dovádět... Antibiotika (bílá tekutina) mi vůbec nechce jíst, je to boj. Takže ho teď mám na 14dní doma.
Také jsme měli přinést moč a já, aby se mi náhodou někde nerozlila, tak jsem ji měla jen v lahvičce od přesnídávky a v igelitové taštičce. Sice jsme jeli autem, ale nedá se tu pořádně zaparkovat, tak jsme šli ještě kus pěšky, venku -6. To, co jsem donesla, mi nikdo nechtěl věřit, že je moč ... Ještě že se Mikeš vyčural tam - i když mě by tedy ty záchody okamžitě odradily. Ještě že je to chlapeček ;-) Hloupé je, že s antibiotikama nemůže ven, takže i těžko řeším "venčení" Dominika, o nákupech nemluvě. |
kaMyš | 6886 |
2.2.2006 20:32:53
Ahoj Irčo,
já Vojtu už měřím v podpaždí, sedí mi při tom na klíně. O teploměru do ucha jsem vůbec neslyšela!!! Teď jsem zvažovala, že koupím digitální, ale dozvěděla jsem se, že není moc přesný - v tom případě nevím, proč bych ho měla používat? :-) To počasí je fakt děsivý... Dneska už to trošku šlo, v Praze svítilo i sluníčko a nemrzlo moc, ale včera to byl vzdoušek k udušení :-( Už aby bylo léto! Říkala mi kamarádka, že slyšela nějakou dlouhodobou předpověď, že má prý mrznout až do března, pak bude místo jara rovnou skoro léto a místo léta deštivý podzim... Tak to snad ne! |
31.1.2006 22:36:26
Ahoj, tak my jsme zatím nezmrzli, ale voda ano (tedy v Bratislavě) ...
Byli jsme teď na výletu v Praze, Mikeš dostal injekci na posílení imunity a Dominik druhé očkování. Sice to byla ta placená vakcína, ale měl včera večer 38,5 a je vůbec takový mrzutý a asi má zácpu. Chtěla jsem se zeptat jak ty svoje drobečky měříte (teplotu). Stále rychloběžkou do zadečku? Nemáte nějaké zkušenosti s tím teploměrem do ucha? |
Janča,Kubík 9/02, 17tt |
• |
23.1.2006 17:18:00
Ahojky holky,
kde jste všechny? Snad jste někde nezmrzly :-) Tady u nás je celý den -20stupňů, ani jsme nebyli venku a celkem citím že už toho mám plné zuby...Ja to neumím být doma...Kuba má plný pokoj všehi a stejně beze mne neudělá ani ránu, asi jsem někde udělala chybu..Pozítří už zase půjde na 2dny do školky tak si zase odpočinu, sice pracovně ale i tak... Jinak hrozně tloustnu a začínám mít z toho depku a včera jsem si říkala že zahájím přísně hlídanou zdravou stravu...No dneska tím že sedíme doma tak zase šmejdím...Tak snad od zítřka... Mějte se a nezmrzněte papa Jana. |
kaMyš | 6886 |
20.1.2006 11:03:57
Měla bych se učit, tak jsem radši na netu :-) Martin vypadnul s oběma dětma, hurá, chvilku klid :-)
K tomu mlíku: Vojta mlíko pije výjimečně, protože jsem nebyla zvyklá mu ho dávat, měl ekzém a mlíko mu to zhrošovalo. Jí jogurty, občas pije kyselé mléko, myslím, že to stačí. Umělé mléko nikdy neměl. Kojila jsem ho do roku a půl, když se Vašík narodil, tak Vojta pil MM co se zachytlo do takového toho sběrače, co jsem měla na druhém prsu, když jsem z jednoho kojila. Nejdřív to pro něj bylo skvělé, že má to, co Vašík, časem to přestal chtít, přestalo mu to asi chutnat. Jančo, s tím zvládáním - pro mě bylo nejhorších posledních pár měsíců těhotenství... Pak už to bylo jen lepší. Já se toho taky ze začátku dost bála, okolí mě docela strašilo, že jsou brzo po sobě. Nakonec to bylo snazší než jsem se bála. Neboj se říct si o pomoc, jestli máš komu, to je základ. Co se Kuby týče, věřím, že když ho od začátku zapojíte do péče o miminko a když se mu budeš snažit věnovat, tak že to zvládnete dobře. Holt to druhé miminko už nemůže počítat s tím, že u něj maminka vždycky bude hned, jak zabrečí, to by bylo k tomu staršímu nespravedlivé. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.