Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Ivča + 3 kluci | 12944 |
20.10.2010 23:26:55
Jé, ten roste a je krásňoučkej!!! Já už chci taky
Na kontrolním utz jsem byla dnes, kýla to nebyla, asi teda fakt ta ručička se tam připletla. Radši mě i prohlédl, jak mě bolí břicho (mám někdy pocit, že mi až vypadne stydká kost, jindy mě to zase v briše řeže, obojí x-krát každý den), ale čípek je OK, tak jsem klidnější. CS 2 stejně jako před týdnem. Škola - hele, on Honzík taky není žádnej všeuměl, píše jako prase, řekla bych. Předevčírem zapomněl udělat úkol z matiky, tak to doháněl o přestávce před hodinou. Jasněže jak chvátal, aby to stihl, nasekal tam několik chyb. Naštěstí to zrovna učitelka nevybírala na kontrolu a já ty chyby doma našla. Zatím je tak poctivej, že mi to řekl, jinak bych ty příklady nekontrolovala. Honzík s Míšou byli od prťat takový podobný povahy, viď? On je H. sice celkem rozumnej a zodpovědnej, ale na druhou stranu se dovede chovat, že bych mu palici urazila, jak se naštvu. Normálně mi odsekává, vykřikuje na mě, kliďánko mi místo odpovědi zasyčí a ofrňuje se. To pak soptím a ječím tu na něj jak hysterka, ještě že nebydlíme v paneláku, to by se sousedi poměli. No a Tom má to období vzdoru asi až teprve poslední měsíce (i když docela mírnej průběh, porovnám-li s Honzíkem kolem těch cca 3 let). Ale on je celkově trošku jinde. Jména, holčičí má Honza vybraný už od Honzíka, a to Kateřinu (mně se líbí Ema, ale nechala jsem se ukecat, Káťa není ošlivý jméno). A klučičí ještě nevím, nechce se mi vůbec ten kalednář otevírat, abych toho chlapečka nepřivolala Možná Daniel, to by se mi líbilo. Když jsem čekala Toma, chtěla jsem Jiříka, ale zavrhla jsem to kvůli svátku a narozeninám (bylo by to o 2 dny). Jinak klasika - Lukáš, Míša, bohužel Filip ani Petr nám nepasujou k příjmení, škoda. Nejvíc se mi asi líbí ten Dáda, ale nevím, co na to Honza Vyklízela jsem dnes kuchyň (volně ložený krámy z polic, skříní, počítačovýho stolu), zítra se vrháme do malování. Hurá, bude konečně domalovanej celej byt. Ha, tím pádem mi budou zbývat jen okna a vánoční úklid bude hotovej! Tak to možná zvládnu upéct i nějaký to cukroví, ač jsem lemra líná a fakt se mi do toho nechce a určitě ani později chtít nebude. |
Aefik | 18295 |
20.10.2010 18:58:38
Jeste vlozim tapetku,aby tety videly,jak Alex roste A pro Petu je to i s otevrenyma ocima
|
Aefik | 18295 |
18.10.2010 22:57:00
Ahoj,
Ivco,tak ty vazis tak akorat,na to,ze je to treti tehotenstvi v pokrocilem stadiu a mimco uz je taky pekny ja mam plus sest kg,dolu to nejde ani nahodou,tak to budu muset poresit az prestanu kojit.No a bohuzel drzim dietu - bezmlecnou,Alex ma hlen ve stolici,tak to zkousim,jestli je to alergie na bilkovinu kravskyho mlika.Zatim tyden a nic.Tak doufam,ze to zabere,jinak nevim,co by to mohlo byt Verim,ze UZ kontrolni dopadl vyborne a mimco melo jen tu rucicku stocenou a zadnou kylu,vid?!A uz jsi na MD,jo?Tak to vazne leti no a Alexovi je 27.10. ctvrt roku,nejak nechapu,kam se ten cas ztratil Honzik je opravdu sikulka sikovnej,ja se s Misou u ukolu vetsinou vztekam...Katastrofa je to u psani,cteni a matika jsou v pohode.Je videt,ze tu motoriku ma uplne na prd,vubec nema uvolneny zapesti.Cviky na to jsem mela od kamaradky,ale ten muj vztekloun to dal JEDNOU. Holky,jestli bude Alex taky takovej,tak to asi nezvladnu uz Misa zacal delat zase strasny sceny,asi jako ve dvou,trech letech.Kdyz se mu neco nelibi,tak nevaha a lehne si na zem.Nevim,jestli je to reakce na brachu nebo tezka nevychovanost nebo ADHD,mozna od vseho trochu. Bohuzel jsem z nej docela vytikana a musim rict,ze mam s nim vic prace a vetsi nervy nez s malym.A to spoustu veci s nim dela tatinek,vypravuje ho a vodi rano do skoly,venuje se mu casto,atd... Ivco,s tou skolkou je to dobry napad - sice velka uleva,kdyz to jde,ale na druhou stranu semeniste nemoci a pro maly miminko nic moc.Tak uvidis,jak to pujde,ja bych tam Toma dala treba az v dubnu,az bude miminko vetsi. Uz mate vybrany jmena? Nedavno jsem tu panikarila ja,jeste si pamatuju,jak mi Pavla psala,ze prece pleny,atd...nakoupim v kazdy lekarne,ale ja potrebovala mit vsechno doma,holt hnizdici pud Jezisi a Vanoce a narozeniny(!),to mi ani nepripominej,nejenom,ze nemam nic,ale ani me nic nenapada A vubec,ja chci leto |
Ivča + 3 kluci | 12944 |
13.10.2010 22:35:11
Tak u nás se taky přibírá - aktuální váha z dnešního UTZ je 1570 g, no a já mám 11,5 kilíček navrchu už. Příští týden jdu na ultrazvuk znovu, nádherně jsme sice viděli srdíčko, ale asi tam pindě mělo nějak blbě strčenou ručičku a dr. se nezdálo bříško, jestli prý tam nemůže mít kýlu. Takže se chce za pár dní radši podívat znovu. To jsem teda netušila, že může mít mimi kýlu už v děloze. Snad to fakt byla ta končetina.
Jinak jsem dnes ukončila PN a od zítřka nastupuju na MD. Dopoledne jdu do práce se na ně ještě jednou podívat a pak nazdar. Volala mi moje nástupkyně, že se šéfík ptal, kdy se tam ještě ukážu, že prý se se mnou chce rozloučit, tak aby pro něj měla připravenou kytku. Fíha, ten na mě ale myslí . No, spíš se asi raduje, že už mě s těma mýma věčnýma OČR bude mít oficiálně z krku. Honzík ve škole OK, minulý týden jsem ho nechala út-pá doma kvůli nachlazení. Akorát byl rodičák, ani mi učitelka nedala pro něj žádný úkoly, že prý je šikovnej a stihne si to doplnit v pohodě. Ani tenhle týden zatím nic doma nedodělával, asi to stíhá ve škole i dohnat. Tím líp, o starost míň. Jen aby mu to vydrželo. S Tomem to bude za rok a půl horší, to je těžkej mimoň. Chodíme teď na logopedii, včera jsme byli po měsíci na druhý kontrole, kupodivu ho dr. pochválila. Do školky už asi do jara nepůjde, je to na prd. V září jsem ho měla 2 týdny doma, po Sv.Václavovi tam šel na ty 3 dny a zase totálně zahleněnej. Vyzvedávala tam akorát ženská holčičku a komentovala, jak se jí ta rýma zhoršila a že to musí přes víkend vyléčit. No to je mi platný, když to od ní nebo někoho podobně Tom chytil, že. To by mi hráblo. Původně jsem myslela, že ještě v říjnu bude chodit a nechám si ho doma od listopadu, ale takhle to nejde a balím to hned. Beztak už se mi tam i blbě chodí, je sice 10 - 15 min cesty, ale půlka do kopce a mě řeže břicho (ráno to jde, pak jsem ale chodila nakoupit a po obědě zpátky pro Toma a to už jsem to moc nedávala). Zatím mám nachystáno tak půlku věcí, co jsem chtěla mít připravený, měla bych popojet, ať mě nic nezaskočí. Přece jen, člověk nikdy neví, kdy to přijde a já začínám chvílema panikařit. Jojo, už se to blíží a mně začíná hrabat Tak si ještě říkám, že bych rovnou asi měla začít nakupovat Vánoce, ať nemusím po porodu se tím zabývat. A ještě Honzíkovi k narozkám. Máte už někdo něco? Já se musím pochlubit, že první dárek už mám, stolní hru Cars pro Toma. |
Aefik | 18295 |
11.10.2010 10:39:35
Ahoj holky,
jsem hrozna,pisu az ted dekujeme za pochvalu fotek Mame se dobre,Alex asi pribira,je velky a strasne hodny.To neznam,nechapu,jak jsem si to zaslouzila Jeho rekord je spanek v noci 9 hodin v kuse ted ho radsi budim tak po sesti hodinach,budim se driv nez on PAvli moc rada Te uvidim |
Ivča + 3 kluci | 12944 |
18.9.2010 16:11:01
Ahoj holky!
Evi, fotky super, klukům to spolu sluší, nádhera. To jsem zvědavá na Honzíka, jestli si vůbec bude chtít miminko pochovat, ještě pořád se moc potěšeně netváří. Já už jsem 28.týden, to letí, za měsíc nastupuju na mateřskou. Jdu zase zalehnout, jsem nějaká přichcíplá, asi na mě leze podzim. |
Dream | 17791 |
15.9.2010 9:47:59
Evi, to jsou úžasný fotky! Nádhera. Vypadáte moc spokojeně.
Neboj, to není je vztekání Těch jiných věcí je spousta. Je prostě celkově hodně zvláštní a divnej. Některé projevy jsou dost autistické. Věř, že bys to jistě poznala, kdyby Míša nějaké příznaky měl. Vzteklost je jen povahový rys a Míša byl přeci vždycky hodně temperamentní. To se někde projevit musí. A pokud je ve škole vzorňák a doma občas prudí, je to ještě ta nejlepší varianta. S družinou je to tady u nás podobně, nejsou místa, takže ženský na MD mají smůlu a od 4.tř. myslím neberou vůbec. I když teď se mi zdálo podle počtu oddělení, že rozšířili, ale nevím jistě. Zkusila bych tam zajít a domluvit se osobně třeba aspoň na některých dnech, kdy má pak kroužky, myslím, že vyjdou vstříc. Péťo, to je super, že Vítek takhle krásně dozrál. Ve škole bude úplně v pohodě. Já jdu dnes za p.učkou zjistit jak letos funguje a domluvit se co a jak bude probíhat. Včera měli plavání, vůbec se mu nechtělo, měl docela depku protože plavat nad vodou neumí. Nechtěl se to v létě učit, myslím, že pro něj je nezvladatelná ta koordinace ruce a nohy. Přitom jinak je neustále ve vodě, perfektně plave pod vodou, skáče, řádí, nebojí se, neutopí se...ale tempa nad vodou neumí, udrží se jen chvíli a pak musí pod vodu. Nakonec to přežil, říkal že dobrý to bylo jen "tak trochu". Přihlásila jsem ho na slíbenou keramiku a ještě vydyndal počítače (který dle psychol.jsou naprosto nevhodné). Začínají příští týden tak jsem zvědavá. Co ostatní? Zajímalo by mě jak Michel začala školu a jak se jí líbí. Co kluci od Vendy, jestli doma je to lepší a srovnalo se to. A Ivčo, jak je? Co bříško? Evi, až budeš schopná vyrazit na kafe tak řekni, dáme si zas dobrý v CH |
PetraSluníčko+KVítek02+Toník12 | 10683 |
9.9.2010 15:16:06
SLOVNÍ zásobu
Ehm, Víťa ji má a já už po čtvrté kontrole tento týden NE |
PetraSluníčko+KVítek02+Toník12 | 10683 |
9.9.2010 15:14:12
Jeeeee to je krásný spavý miminko!!! Aspoň tak, EVI, Alex z fotek vypadá
Co to je za fígl? Jak jakože druháčka nepřijali do družiny? To taky jde? Pražáci, co vy si to tam nenavymýšlíte? To je málo míst i v družině? A protože jsi s čerstvým miminkem doma, tak nemáš nárok na družinu??? A propos, kam to zapisujete? Jak na to škola přišla? Nepamatuju si, že by něco takového bylo v zápisovém lístku? A až se naučím stahovat fotky z Víťova foťáku přímo do PC (bez kabelu), tak vám nějakou z 1. září pošlu EVI, oni jsou ještě další příznaky, které PAVLA momentálně nepopisuje. Protože to, co popisuješ ty u Míši, mě všichni odborníci kolem ve Vítkově případě popsali jako neklid A to věkem trochu odeznívá, i když z života dotyčného, jak tak pozoruju v reálu, nevymizí nikdy A pro mě to byl hlavní důvod, proč jsem Víťovi "tlačila" odklad (oficiálně to byly důvody zdravotní - častá nemocnost, nízká imunita, časté HCD). PAVLI, neboj, to co popisuješ, máme taky, stále... jen asi v menší míře a jak jsem psala před chvílí, nikdy to úplně nevymizí. Protože když to pozoruješ, tak nakonec zjistíš, že něco se dá ukočírovat lékem a prostě něco zůstává povahově. Jsem nějaká chytrá Víte jak mě těší, že je vidět ta 7letá "práce"? Paní učitelka Víťu chválí jakou má širokou zásobu, atd. Paní družinářka Víťu chválí, jak je šikovný, samostatný... atd. Vzteká se jen ve "spolupráci" s rodiči. Ehm, ale někde ty emoce musí vybít, ne? Dnes užž poběžím, musím ještě zajít Víťu přihlásit do výtvarky, do které už chodil vloni (Mami, ale tam už chodit nebudu, to raději v pondělí na házenou, v úterý na stolní tenis, ve středu na florbal, ve čtvrtek na fotbal... a ještě mě přihlaš na tenis a domluv mě hodiny s trenérem... To byste mu daly korunu Protože přijedeme domů, flákne s aktovkou, převlékne do tepláků, bere kolo a do předem určené hodiny ho nevidíme ) Z Hané PS: Jo, a Víťa se před 3 dny sám naučil odečítat... Dozrál mu muzeček Ještě před půl rokem jsem mu to vysvětlovala a nepochopil. V pondělí na 1 názorném příkladu se snědenými jablky pochopil postup a teď v autě nezpíváme, ale odečítáme |
Aefik | 18295 |
6.9.2010 23:27:47
Cau holky,
Pavli,tak to mi ani nepis,ze Adamkova LMD se projevuje vztekanim,atd...Kdyz jsem to cetla,tak to presne sedi na Michala I kdyz Misa si velice dobre uvedomuje,ze se chova spatne a predvadi to vyhradne na nas rodice,jinak moc dobre vi,jak se chovat a treba ve skole je (asi vzornej Peto,Misa si taky oblibil florbal,byl i na soustredeni a tam si ho vybrali do narodniho Bucis tymu,coz jsme bohuzel museli s diky odmitnout,protoze by to znamenalo ho vozit autem 3x tydne pres celou zasekanou Prahu na treninky,navic uz ma 3x tydne fotbal Nastesti vzal fotbal zase na milost a tesi se na treninky i zapasy. Jinak u nas pruser - Misu vylili z druziny,protoze ja jsem na MD,jsem fakt nastvana vic nez Misa,je mi ho lito,protoze pro nej musime driv,nez se chodi pro deti do skolky,napr.ve dvanact,hned po obede,ta dura ho neni schopna ho pretrpet ani pet minut navic Je mi to lito hlavne kvuli Misovi - v druzine ma vsechny kamarady,ted se tesil,jak si pohraje s klukama ze skolky,kteri nastoupili do 1.tridy... Ach jo a jak se vzdycky krasne vyradil na zahrademzahrali si prave florbal,atd... Zkusime napsat odvolani,ale moc na to nespoleham... Na nas utoci strasne viry,ja mela uz dvakrat opar,Misa jednou a v sobotu se probudil s 39,5 horeckou Ted uz snad dobry,je bez teploty a radi jako cerna ruka,tak hlavne doufam,ze nenakazil Alexe,to by bylo strasny Strasne to leti,zitra je malymu uz SEST tydnu jeste sem hodim nejakou tapetku |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.