| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : prosinec 2002

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 5262  [Dalších 4992 >>]
Aefik 18295
5.7.2010 11:16:24
Ahoj Ivčo,

jojo,Míša už je strašně velikej,posílala jsem tuhle fotku i ségře a taky jí to praštilo do očí.Ona ho vidí tak 2x za rok,mně už to tak nepřijde,protože jak ještě nemám porovnání s malým miminkem,tak v Míšovi pořád občas vidím toho malinkýho rozkošnýho chlapečka~t~
Bude to asi dobrej kontrast,až se ~p~ narodí,u tebe tolik ne,když máte ještě Tomíka~z~

Bříško je ze stejnýho období,ale ono to klame,ty šaty nejsou těhotenský a ten den jsem je měla naposledy,protože se mi pořád rozepínaly patentky~t~
Asi mi tentokrát taky vylezlo dřív,ale o moc větší ho nemám proti minulýmu těhotenství,spíš jsem přibrala víc kilo~f~

Ikonku si dobře pamatuju,nejdřív jsem sice zaváhala,jestli něco nedopsala Vendy,bo ta má taky nějakou s kytkou,ale pak mi docvaklo,žes tuhle mívala ty~b~
Nábytek máte moc pěkný a ty podlahy by byly skvělý,kdyby jste je stihly ještě do porodu,je to fakt lepší než koberce,hezčí,praktičtější...Chcete přír.dřevo nebo plovoučku?My máme dřevěný,jsou moc hezký,ale krapet už je na nich vidět,že je nešetříme.No ale výhodou je to,že se dají po čase zbrousit a znovu nalakovat,toi u tý plovoučky nejde.

Mně bylo v tomhle těhotenství taky jinak než s Míšou,takže jsem si myslela,že by to mohla být holčička,ale evidentně se to nedá posuzovat podle příznaků~y~ Z kluka nejsem zklamaná ani trochu,naopak,aspoň mám komplet výbavu až do nějakých pěti let a třeba si budou s Míšou aspoň trošinku blízcí,i když je mi jasný,že to budou spíš dva jednináčci.No ale vzhledem k tomu,že budou mít jeden pokojíček,tak nějaký vztah tam prostě bude~t~
Ale už jsem taky přemýšlela nad třetím~p~,jsem asi praštěná,když mě to asi ve 20.tt popadlo~t~

A jména už víte,aspoň nějaký tipy?~t~

S Honzíkem ses na úkolech pěkně domluvila~R^~R^~R^ a je fakt šikulka,že už si ty úkoly zvládne udělat ve škole~g~ já ani nevím,jestli by to u nás ve škole šlo.Každopádně si je nesmí dělat v družině.Nevím proč,škoda~a~ a o lemplovství mi nemluv,kam se Honzík na Míšu hrabe v týhle disciplíně~t~

Ivča + 3 kluci 12944
1.7.2010 23:54:46
Tý brďo, Míša je ale velikej! Takový to byli malý prťata, panejo...
Ad bříško - máš podle mne akorát (na té fotce v šatech to teda skoro neni poznat, to je starší fotka?). Já u Toma pozorovala rostoucí břicho už kolem třetího měsíce, teď taky tak nějak. Při Honzíkovi jsem až koncem srpna začala rozepínat 1 knoflík u kalhot, když jsem v práci seděla. Já jsem teda s porodem (aspoň zatím) v klidu, jestli to bude jako u kluků, tak to bude OK. Asi nejsem ten typ, kterej by to až tak prožíval, ale pravda je, že mě to pooboukrát vcelku bavilo a ráda na to vzpomínám (i když to byl úplně normální obyčejnej porod v porodnici) - jsem asi masochista ~j~
Teda to máš ale pamatováka, že už jsem tuhle žlutou kytku měla, to zírám. Vyměnila jsem jí dneska, když jsem si do nicku připisovala ty dvě čárky, když už teda jsem dostatečnou dobu těhotná ~;)
Když budete ještě rochat v bytě, tak to se ti nedivím, že se začínáš plašit, byla bych na tom stejně. Na těch fotkách s hafanem jsou vidět kousky našeho novýho nábytku, ještě pár kusů potřebuju namatlat tím sajrajtem (olej s voskem, je to neošetřený dřevo), ale vůůůbec se mi do toho nechce, páč to děsně smrdí (ale je to neškodný). Ještě nás (snad ještě letos) čeká nová podlaha místo těch pitomejch koberců. Představuju si spíš tmavší odstín podlahy, když nábytek je bukový, tak aby to pěkně kontrastovalo. A taky novej gauč co nejdřív, ale tím asi pro letošek končíme. O sušičce sním taky, ale to až budeme mít zrekonstruovaný i horní patro, takhle zatím je málo místa. Protože ty sušáky mě taky neuvěřitelně štvou, nehledě na žehlení.
Ještě k tomu pohlaví, u Honzíka jsem byla naprosto přesvědčená o klukovi a trefa. S Tomíkem to bylo smíšený, doufala jsem v holčičku, ale tušila jsem opak, jen jsem si to nechtěla připouštět a vzdát se naděje ~;) Teď nemám páru, aspoň zatím. Vzhledem k tomu, že mi je od začátku jinak než u kluků, tak sama sebe a svý tělo přesvědčuju o holce. Zvracela jsem (teď už naštěstí ne), někdy jsem totálně vyčerpaná z ničeho, pleť mám jak puberťačka, no žádná sláva (nebo prostě je to tím, že jsem starší a dvakrát použitá~;) Ale je to ve hvězdách, zklamaná určitě nebudu ani s chlapečkem (jen se asi s Honzou nedobereme k žádnýmu klučičímu jménu, auau).

Honzík a úkoly, no to je kapitola sama pro sebe. Měli jsme to tak, že jelikož se mnou nechtěl chodit odpoledne do školky pro Tomáška (strašná dálka těch 10 minut cesty, že jo), udělali jsme domluvu. Že než se s Tomem vrátím, vyklidí si batoh od sváči, připraví si věci na zítra, převleče se a složí si oblečení ze školy (+ přidá si tričko a prádlo ze skříně čisté). A až to bude mít, začne úkoly, ale to jsme se většinou už vraceli a Honzík strašně nenápadně zdrhal od počítače, jako že neee, já nic nehrál ~;) Jenže poslední dobou mi na dotaz ohledně úkolů pořád říkal, že žádný nemá. To mi bylo divný a učitelka mi řekla, že pracuje rychle, je napřed a úkoly si dělá ještě v hodinách. Tak jsem to přestala řešit ~d~ Občas si pak nějaký nechal na doma, asi aby mi udělal radost ~6~ Jen mám obavy, jak to bude, až bude muset opravdu zapracovat, až mu to nepůjde jen tak samo. Má spíš sklony k lemplovitosti.
A rotvík není nebezpečný plemeno. Je to obyčejná pracovní rasa, žádná přešlechtěná mrcha jako pitbulové apod. Kamarád má čtyřletýho anglickýho staforda, ten je prostě kouzelnej. Ale když toho psa neznáš, nešla bys k němu ani za zlatý prase. Takoví kokršpanělé nebo jezevčíci jsou možná mnohem horší (ono jim ani nic jinýho než tvrdý útok nezbývá, když se jim někde v noře postaví liška nebo jezevec), jen jsou podstatně menší, tak se jich lidi nebojí. Přečetla jsem toho o RTW hodně, než jsme si jí přivezli, protože jsem z toho taky nejdřív měla smíšený pocity. Ale přesvědčili mě i její rodiče, jak se chovali mile a táta štěkal jen, dokud jsme byli venku za plotem.
Aefik 18295
1.7.2010 21:23:05
taky to mám rozfázovaný,vždyť jsem slíbila ty fotky~t~
a koukám,že mi to ukazuje tvojí starou ikonku~e~

Aefik 18295
1.7.2010 21:19:07
~t~ těhotenská demence,to znám a bude hůř~6~
jůůů,dneska padne u nás na prosinci 2002 5000.příspěvek~g~konečně~t~

no nervózní jsem,mám toho ještě hodně k zařizování,ještě nemám např.ani korbičku ke kočárku a ztratila se nám matrace,ale tak to snad už všechno obstaráme v pondělí a bude hotovo,pak jenom všechno umýt a vyprat (oblečky naštěstí už mám i vyžehlený).Jenže - do toho Michal má rozbordelenej byt,protože dělá lepsí izolace do takových posuvných dveří (máme je bohužel z obýváku do pokojů,ta chodba a rozdělení na klidovou zónu tu chybí~a~),pak se bude malovat a nábytek,který mám objednanej strááááášně dlouho bude hotovej 28.7.,což je můj TP~o~
takže se tu opět nasviní,navíc budu muset všechno přeorganizovat,narovnat si ty oblečky do nový komody,opríšit a roztřídit knížky do knihovny,atd...,na to jsem se těšila,že si udělám v klidu s bříškem,s miminkem to asi tak v pohodě nebude~a~
no a chtěli jsme i sušičku,jenže nad pračku se asi o 1cm nevejde kvůli příliš masivním futrům u dveří do koupelny a když si představím to sekání dlaždic a bourání,prášení,tak jsem řekla,že budu radši věšet.Mně to zase až tak nevadí,štve mě mít ty sušáky v bytě třeba v zimě a myslela jsem,že bych částečně používala látkový pleny,tak uvidíme~d~
No takže ta nervozita plyne i z toho + právě vím,jak to chodí~t~ a chtěla bych to jinak a líp,takže ještě musím sesmolit porodní plán a pak trvat na jeho dodržení.No a doufám,že teď ten porod půjde líp,když je to druhý dítě a mám asi o 15cm víc přes boky,snad to bude dobrý aspoń k tomu,že pánev je rozšířená a dítě projde hladce~t~
a jsi dobrá,že sis nikdy nenechala říct pohlaví~R^ já s Míšou taky ne a teď jsem taky nechtěla,ale když jsem po těch strašných testech ve 14.tt vyměkla a šla na CVS,tak už jsem si řekla,že je z toho mimo jiné i 100% jistota určení pohlaví a nechala si to říct.A máš nějakou intuici mateřskou?
Já jo a s Míšou to vyšlo,ale tentokrát ne,byla jsem celý 1.trimestr přesvědčená,že je to holka~t~ takže bych na sále asi pěkně koukala~t~

Bříško mám asi akorát,záleží na tom,jestli jsem zrovna najedená,co mám na sobě a kdo to
posuzuje~5~ někomu připadá miniaturní a někomu jako když přenáším dvojčata.

Pejsek je fakt překrásnej a máš pravdu,že zjevem odrazovat bude (mě by teda odradil,protože u těhle psů člověk nikdy neví,jsem radši ostražitá).Jako rozhodně bych k vám přes plot nelezla~t~
Asi hlavní je teď jí dát najevo dominanci,že ty jsi pánem smečky a ona to musí respektovat.To si pamatuju jako lekci z výchovy nebezpečných plemen~z~
A kluci si asi parádně vyhrajou,zoubky nezoubky~R^

Ad sběr 400kg - nechápu~e~~e~~e~ kam na to ty lidi chodí?~y~
A Honzíkovi teda posílám velkou pochvalu,když zvládal sám a BEZ KECU domácí úkoly,u nás je to někdy i po zlým a bez nás by to Míša prostě nedal~a~
Ve druhý asi začneme bojovat,protože teď ke konci roku Míša polevil a přinesl tři dvojky a trojku.Ze psaní jsem to čekala,ale začal flákat i matiku,která mu tak šla~a~
NO ale zatím si užíváme 1.den prázdnin,je to fajn bez těch kroužků a povinností.O to větší mazec bude,až to v září zase vypukne~b~

Ivča + 3 kluci 12944
1.7.2010 20:43:57
No jsem jak tatar, tohle už je poslední část příspěvku, ju? ~t~
Nervozní nebuď, však už to máš jednou za sebou, víš co a jak. Ne?
Pohlaví si říct nenechám, ptá se mě na to každej. Nenechala jsem si to říct zatím ani jednou, tak si přece nebudu kazit skóre. Já si to čekání takhle víc užiju, přece jen mi to připadá takový zvláštní, do poslední chvíle nevědět a čekat, co Ti řeknou na porodním sále, až bude po všem.
Jdu ještě něco dělat. Zjistila jsem, že jsem zapomněla udělat přiznání k DPH, mělo být podaný 25.6., jsem to ale debil (asi těhotenská demence).
Ivča + 3 kluci 12944
1.7.2010 20:36:01
Evi, tak ještě 3 týdny, což? Já jsem teď 17., takže o 20 míň než Ty. Pupek už mám pořádnej, to jsem při Honzíkovi takhle vypadala až někdy v říjnu ~n~ . Holt už mám břicho vytahaný, co se dá dělat ~j~
Ivča + 3 kluci 12944
1.7.2010 20:33:49
Jo, tohle je ten strašlivej zlej pes. Každýho kolemjdoucího po ulici nadšeně vítá a nastavuje všem bříško na mazlení ~6~ . Ale jsem ráda, že je taková, nechci žádnýho trhače. Myslím, že bohatě na hlídání postačí, že vzbudí respekt svým zjevem, až vyroste. Teď je ještě blbý, že má ty ostrý štěněčí zoubky, takže při hraní občas štípne kluky a ti pak řvou. Ale to jim můžu říkat pořád dokola, ať jí moc nerozdivočí, ale je to houby platný. Ona je ještě trdlo, neví, co už bolí a co je ještě OK. Ale to se naučí. Už mi hezky aportuje, jen ještě nemá výdrž a zachvíli je utahaná, zvlášť v tomhle horku. O víkendu vyrážíme na chatu, tak jsem na ní v lese zvědavá. Zatím tam s náma byla 2x na víkend, snad nebude moc courat po okolí. Kdybych jí uvázala u chaty, tak bychom jí pak museli uvazovat pořád, lepší bude, když se naučí sama se držet u chaty.
Honzík měl taky samý 1. Snad mu to vydrží. A pochvalu měl taky, za sběr starýho papíru (měli nedávno "ekologický týden", tak jsem pobalila starý Reflexy, který mi pořád bylo líto vyhodit a bylo toho 25 kg). Ovšem našly se tam i děti, který dovezli strašný kvanta - jeden měl přes 400 kg!
Na druhou třídu jsem taky zvědavá, no uvidíme, jak to bude klapat a jak bude chlapec snaživej a zodpovědnej. Zatím myslím, že mu to šlo jen tak samospádem, ani jsem se s ním nijak moc neučila (přiznávám, že jsem často ani nekontrolovala dom.úkoly).
Aefik 18295
1.7.2010 19:00:29
ČAu Ivčo,

no to je překrásný pejsek!!!~g~~6~to jako z tak maličkýho nádhernýho štěňátka bude ten nebezpečný rotvajler?~e~
No koukám,že se nudit rozhodně nebudeš,tři děti,do toho pes~t~
Necháte si říct pohlaví miminka?¨
Všimni si týdne v mým nicku,normálně nějak začínám mít trému a to jsem byla celou dobu v pohodě a strašně se těšila~d~

Holky a co vysvědčení prvňáčků?Míša exceloval,má samý a ještě k tomu mimořádnou pochvalu~g~~R^
Až na to,že to má celá třída,takže to není úplně relevantní~t~
Prý ve druhý už to taková brnkačka nebude~d~
Ivča + 3 kluci 12944
1.7.2010 18:12:54
Tak tady jsou konečně ty slíbený fotky:

Teď jí jsou 3 měsíce, máme jí doma měsíc a už poporostla cca o 2 kila, nechci to vidět na konci léta ~w~
Aefik 18295
16.6.2010 23:01:10
Jasně budu se těšit~g~
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 5262  [Dalších 4992 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.