Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Jahala. | 89330 |
18.5.2016 10:56:50
Jediném sport kde nejde vynechat je jezdectvi. Když se o koně denně nepostaras tak zdechne. Jde to ovšem částečně delegovat na někoho jiného.
|
jentakj | 147688 |
18.5.2016 10:55:04
Lído - nedávno byl v nějakém publicist. pořadu fyzioterapeut, který říkal, že právě po vyšetření lze u každého člověka poznat, zda se hodí pro ten který vrcholový sport, že každý tělo je jiný a zcela přesně se dá předpovědět, zda ten či onen vydrží tu a tu zátěž, zda nezačnou předčasně odcházet klouby, nebudou častá zranění šlach a svalů apod. Že prý ne každé tělo je prostě na tu zátěž vhodné a pokud se to neřeší, tak pak jsou brzy závažná zranění. A myslím, že říkal, že spíš spolupracuje se zahraničím - ten vrchol. sport, ale že se lidé ze sportu brání, aby tomu vyšetření byly podrobeny už děti od určitého věku, že prý je to demotivující pro ně. Ale on říkal, že jemu připadá horší je nechat dřít a ničit si zdraví.
|
Fiba71 | 133533 |
18.5.2016 10:54:42
No, že je to postavený trošku na hlavu s tím souhlasím.
Ale.... Příspěvky většinou nepokryjí jak reálné náklady tak i takovou tu přidanou hodnotu. Že ten klub vychovává třeba hráče, aby ti hráči mohli nastupovat postupně jak stárnou za týmy starší a starší. V každé kategorii mají určité soutěže. V některých sportech za to, že ten klub v mládeži hraje určitou soutěž, dosahuje určitých výsledků, má reprezentanty jak v mládeži tak v seniorech dostává pak ze svých svazů odměnu za činnost. Pokud se jim povede vychovat kvalitní hráče nemusí je v dospělosti draze kupovat a v seniorech dosahuje tým určitých výsledků, tak je tu potom i příjem z reklamy atd.... No a jestli, že oni se "pachtí" s mládeží což je většinou to nejdražší /pronájmy, trenéři, cesty, školení../ a v žácích či dorostu přijdou "Kotěhůlky" a přetáhnou jim nejkvalitnější hráče tak oni potom pro své soutěže nejenom, že hráče nemají, ale musí pokud tu soutěž chtějí na určité úrovni hrát někdo za peníze obstarat... Jen tak velice "obecně", že to není jen o příspěvcích toho daného dítěte... |
bromelie | 68805 |
18.5.2016 10:51:43
Záleží co je to za sport. Jestli to vůbec jde vynechat.
My trénovali 7x týdně a šlo to. Ale trénovali jsme s radostí. Byli jsme schopní opravdu běhat za míčem každé odpoledne celý týden, o víkendu dopoledne zápasy. Ale nikdo nás nenutil. Maximálně se trenér škaredě podíval. |
Brunhilda | 29897 |
18.5.2016 10:46:59
Fíbo,
a jak poznám, že to trenér dělá dobře? Jak si mám vybrat, ve kterém klubu dítě bude? Podle rozhovoru s trenéry? Z toho stejně většinou nic moc poznat nejde (pokud člověk nemá to sportovní vzdělání). |
Renka + 3 | 26652 |
18.5.2016 10:43:47
1. zaplatit výchovné /asi je to i na místě pokud ta suma není přehnaná/
/přestoupit se dá v určitých období za tabulkové výchovné jinak za cenu, kterou určí klub/ Vidíš, tomu moc nerozumím, my jsme třeba u MG platili fakt vysoké příspěvky, tak proč platit ještě při přestupu jinam? A hlavně mě připadá ujeté chtít platit u desetiletých dětí, no ale funguje to tak. |
Lída+2 | 28136 |
18.5.2016 10:43:36
Tak já teda u nás pochybuju...neustále nám omílali, že to dělají zdarma a ve svém volném čase....a takový ty řeči, jak jim výlety školy ničí sezonu....
ale třeba opravdu něco mají..... Ale třeba syn chodí na pinčes, jednou týdně si pinknout a ten člověk má pedagogické minimum, ale trenérské zkoušky ne....a má skvělý přístup. Osobně si myslím, že by to měli mít všichni, něco jako to pedagogické minimum. |
Renka + 3 | 26652 |
18.5.2016 10:41:04
Myslím, že i tam registrovaný hráč nemůže jen tak přestoupit, kluby chtějí peníze. Přitom třeba to díte ani pořádně nehraje, ale jinam ho nepustí. Takže má pak možnost zůstat nebo skončit s tím sportem úplně.
|
Fiba71 | 133533 |
18.5.2016 10:39:08
"To taky není vždycky možné, bohužel už i u malých dětí jsou sporty, kde přestupy bez svolení klubu nejsou možné. Nechápu to, ale je to tak. Znám trenérku, která si i soudila. Dávala lidem podepsat smlouvu, že děti nezačnou dělat stejný sport v jiném klubu nebo ji musí zaplatit odškodnění za to, co do dětí vložila. Myslím, že ani u hokeje a fotbalu to není jen tak. Mě to hlava nebere, ale někde to tak funguje"
Možné to je všude, ale za určitých podmínek. 1. zaplatit výchovné /asi je to i na místě pokud ta suma není přehnaná/ /přestoupit se dá v určitých období za tabulkové výchovné jinak za cenu, kterou určí klub/ 2. změna sportu 3. V krajní situaci i pozastavení činnosti |
Lída+2 | 28136 |
18.5.2016 10:35:56
Fiba71,
no holubník jsem NIKDy nedělala.......omlouvala jsem až po kontrole u sportovního lékaře, vybraným oddílem....né mnou(blbou matkou). Ale leccos je mi jasný.....zlatý náš atleťák za totáče.....sice jsme chodili unavený, ale ...... A já to vidím s odstupem 3let....a neměnila bych......navíc jsem se setkala s někým kdo nás dodneška reprezentuje v pětiboji(léta letoucí, od 80let) a ten mi říkal, že syn má prostě to tělo postavený tak, že se na ten vrcholový sport stejně moc nehodí, takže by se mu akorát zničilo tělo. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.