| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Děti a sport

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 4469  [Dalších 4269 >>]
Slupka 133444
18.5.2016 11:33:49
Kudlo, ani kvalitní koncepce nemusí vyhovovat všem dětem v klubu. A to nevíme, zda ta koncepce je kvalitní. Pokud vycházím z informace "5 zátěžových tréninků v řadě", tak mi to moc vymakané nepřipadá.
Federika 14090
18.5.2016 11:31:43
mně nepřijde šťastný to spojení se školou. Moje dcera taky závodně sportuje, stane se, že má trénink třeba pět hodin za den, pak samozřejmě taky ráno druhej den nevstane zrovna nadšeně. Soustředění mají teď v červnu a pak v srpnu, vždycky dva týdny, dvoufáz, ale do školy při tom nechodí.
Kudla2 58452
18.5.2016 11:27:22
Mně nepřijde vynechávání tréninků jako dobrej nápad - ten klub má určitou koncepci a tohle mu ji nabourává.

Viděla bych to tak, že buď všechno nebo nic - tj. v tomto případě nic.

A najít si klub, kterej není tak ambiciózní.
Kristiána 144556
18.5.2016 11:23:49
Dcera taky vrcholově sportovala, ale když si před zápasem a po zápase musela "zobnout" brufen, aby vydržela bolest zad (v té době ji nebylo ani 15) tak jsme řekly dost a přešla na jiný sport, kde během 2 let se dostala v ČR do širší špičky. Nyní studuje na sport stipendium v USA střední školu a záda jí nebolí, vůbec se nedá srovnat jak se o svoje sportovce starají na SŠ v USA a tady v klubech. V ČR žádná rehabilitace, žádné povinné sportovní prohlídky.
Lída+2 28136
18.5.2016 11:15:07
jentakj, právě že syn byl cca v 12letech na sportovní prohlídce, tam se dověděl, že OK, že jede i ve výkonu jen na 75-80%, protože mu to stačí.....vše bylo OK, nebyl s ničím problém....s bolestma ničeho...jen běžná únava po tréninku do rána OK...... klouby, šlachy OK.....a přišla puberta a jeho růst a než se rok s rokem sešel bylo vše jinak......(popsáno dříve)

A navíc teda absolutní nezájem trenérů o to zdraví svých svěřenců mě fascinoval, ale vidím, že to je asi normální.....a já jsem přecitlivělá.....

jentakj 147688
18.5.2016 11:05:19
Tuten - ano, hokej v synově šesti letech bylo to stejný - 4x týdně trénink, o víkendech zápasy a když nebyly zápasy, tak byly mimořádné tréninky. Rodiče byli ambiciozní a pomalu chtěli, aby jejich děti snad ani brusle nesundávali. Syna jsem podporovala, protože hrát chtěl, ale když jsem viděla únavu, tak prostě 2 tréninky plus víkendy vynechal. Byl tehdy jediný a neustále jsme se s trenérem hádali. Viděla jsem tam děti, které brečely po tréninku, někdy únavou, často zimou a vyčerpáním, v tomto věku tam byly i děti, které z přetížení zvracely. A rodiče se obrátili proti svým dětem, vůbec je nechránili. Trenér začal na mne útočit v tom smyslu, že hokejista musí ledasco vydržet a blabla a když jsem na soustředění zjistila, že většina těch kluků neumí na kole ani plavat a na soustředění jezdí na led a dřou je ještě víc, tak jsme měli výměnu názorů /velmi emotivní/ a skončili jsme s hokejem. A myslím, že včas, syna už to nebavilo - o kamarádství se tam mluvit nedalo a atmosféra mezi rodiči - příšerná rivalita.
PJana 86863
18.5.2016 11:03:53
Naši kluci trénují taky 5x týdně, ale mají to rozdělené tak, že v úterý a čtvrtek mají trénink ráno a večer a k tomu v pátek ráno. V sezóně má starší celý víkend soustředění nebo závody. Volno mají v pondělí a ve středu, kdy si jdou třeba zaběhat, nebo si cvičí sami, ale to už je jenom jejich volba. Starší už je zvyklý odpočívat, takže třeba přijde ze školy a na chvilku si zdřímne.
Pokud se cítí hodně unavení, trénink vynechají.
Taky samozřejmě záleží na stravě. Momentálně ujíždějí na sušeném mase.

Pokud je sport nastavený tak, že 5x týdne musí a ono je to ničí, tak bych s tím skončila nebo omezila.
Fiba71 133533
18.5.2016 11:01:23
Fíbo,
a jak poznám, že to trenér dělá dobře?
Jak si mám vybrat, ve kterém klubu dítě bude? Podle rozhovoru s trenéry? Z toho stejně většinou nic moc poznat nejde (pokud člověk nemá to sportovní vzdělání).

Tady je každá rada drahá...
Musím se přiznat, že nevím. Já to poznám, ale jak to mají poznat "laici" na to je těžká odpověď.

Dát na intuici, na "vnitřní klima" týmu, na tradici klubu, dívat se jak se prezentují v soutěžích, komunikovat s ostatními rodiči s trenéry. Sledovat děti jak je trénink či zápasy baví. Porovnávat přípravu s jinými týmy na stejné úrovni.

A pokud mám pocit, že to není úplně ono tak pryč....
holka anonymka 93519
18.5.2016 10:58:49
je to podle mne moc. Fušuji teď do cyklistiky a většinou se doporučuje 3 dny před závody vynechat trénink. Takže - so závod, ne odpočinek, po, ut trénink, st., čt. pá odpočinek, so závod... S lehkými! změnami. Např. so, ne závod, po odpočinek, út, st. trénink, čt, pa odpočinek, so, ne závod..
jentakj 147688
18.5.2016 10:58:40
Lído, mně říkal ortoped, že starší syn má skvělou postavu na plavání /který dělal a šlo mu skvěle/, ale že není prý výbušný typ, tedy není vhodný na plavání v bazénu, protože než se on dostane do tempa, je konec, ale zas nesmí třeba dělat triatlon, protože postavu má, délky z hlediska postavy a fyzicky by vyhovovaly, ale zas nemá v cajku srdce. Což mě ale nemusí mrzet, protože se svou vadou srdce by stejně nemohl plavat závodně ani v tom bazénu.
Takže ono se to musí vyvést všude, když někde něco chybí, je malér.
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 4469  [Dalších 4269 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.