Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Renka + 3 | 26652 |
18.5.2016 10:04:37
Určitá únava po tréninku může být i žádoucí, aby si tělo zvykalo na zátěž, ale při dlouhodobé únavě forma gradovat nebude. Jsou děti unavitelné více, přitom mohou při závodech podávat dobrý výkon, ale nezvládají stejnou tréninkovou zátěž jako jiné děti. Máme od přírody nějakou výbavu a i k tomu je třeba přihlížet.
Záleží na tom, jak je trenér rozumný, pokud jde o tréninky 5x týdně a jsou děti unavené, neměl by být problém jeden den vypustit, já bych to doporučovala všem. Ale nevím, o jaký sport jde. Moje děti by teoreticky měly trénovat 4x týdně, ale když jsou o víkendu náročnější závody, tak po nich prostě jeden trénink vypouštíme a neřekla bych, že je to nějak výkonově znát. |
Lída+2 | 28136 |
18.5.2016 9:58:28
Fiba71,
pokud si dítě stěžuje na bolesti kolenou, kyčlí a stehenních kostí.....cca 1 rok před tím byl u sportovního lékaře.....odtáhla jsem ho tam...poslala nás za ortopedem...následovalo zevrubné vyšetření + RTG...výsledek ....úpony šlach nedorostly kosti....KLID.....než se to srovná a ty bolesti zmizeli teprve loni....kdy si zase začal sám víc běhat a uvažuje o maratonu. Vlastně jsi sem napsala co jsem se dověděla od té naší trenérky, že ji nezajímá co říká ortoped a spor. lékař...... A syn bolest kostí znal, ty ho totiž boleli okolo 3-4 roku, kdy vyrostl 12cm. |
jentakj | 147688 |
18.5.2016 9:57:21
Tuten - to fakt takhle nefunguje - florbal 3x týdně, zápasy jsem odmítla, ale 3x týdně 1,5 hodiny to bylo s florbalkou a poklusu - žádná kompenzace. A taky to podle toho dopadlo Syn kompenzaci měl - plavání - to bylo navíc, ale na rhb to nestačilo.
|
Lída+2 | 28136 |
18.5.2016 9:54:19
Tutenstein, starší nemůže a mladší skončil...přejít není kam.....
Mladší je jen registrovaný v oddíle, trénuje sám......ono se to v celé CR ještě loni a nejspíš ani letos netrénovalo vůbec a ve Lvíčatech byl nahraný trénink z dětí co kde schrastili......, na závody vozí manžel a to je vše. |
Fiba71 | 133533 |
18.5.2016 9:43:03
Otázka je kolik jim je let?
Dítě 7 a 15 je velký rozdíl. Další věc je co je to za zátěž a sport? K čemu ta zátěž má sloužit? Nárazově? Příprava na vrcholnou akci?? Může být opravdu nevhodná, ale také ne a trénink je postaven správně tak, aby forma gradovala. Určitě je v první řadě na místě domluva s trenérem. Jako naprosto nevhodné vidím omluvu matky dětí z tréninků pro únavu. A jako trenér bych netolerovala. Zaměřit se i na ostatní regenerační prostředky. Lékaře bych do toho vůbec nezatahovala má informace, které podává rodič a jediné jak může reagovat je klidový režim.... Pokud trenérovi nevěřím odcházím do jiného klubu. |
Lída+2 | 28136 |
18.5.2016 9:41:35
No právě, moji kluci chytili takové šílence hned 2...a nejlepší byla trenérka, co měla syna jen o 2 roky staršího než můj syn a argument: můj syn taky roste a nevyšiluju kvůli tomu...." (jasně,ale jejího syna nic nebolelo...a vyrostl 10cm za 12měsíců maximálně spíš jen 8cm....a boty měl asi o 3 čísle menší než ten náš....)
Takže konec a máme klid. |
Lída+2 | 28136 |
18.5.2016 9:38:58
Renka + 3, přesně...u mladšího došlo asi k tomu vyhoření po 7letech už 2 roky dělá jiný sport......je spokojený a to je pro mě důležité.
|
Lída+2 | 28136 |
18.5.2016 9:37:27
Mája, trenéry aspoň ty naše NIKDY nezajímalo, že jsou děti unavený...ty zajímají jen sportovní výsledky.
|
Mája+kluci 07, 11 | 95717 |
18.5.2016 9:31:33
Renko, přesně takový přístup ke tréninku dětí považuju za ideální
|
Kudla2 | 58452 |
18.5.2016 9:30:28
Ano.
A pak když dítě přestane být výkonné, tak ho ze dne na den odepíšou. Už pro ně nemá cenu. U vrcholového střediska logické, ale kruté. To se stalo kamarádovi. Vrcholový sportovec, juniorský reprezentant. Zlomil si nešťastně nohu (navíc ještě při tom sportu), když se chtěl vrátit, tak už nebylo kam, nechtěli ho. Vzpomíná na to s lehkou trpkostí celý život. Takže za mě toto nee - vycucat, vymačkat, zahodit, to není úplně něco, čemu bych své děti chtěla vystavit. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.