26.11.2004 12:38:45 axe
Zírám
Nechci polemizovat o tom, nakolik zdravější byla strava našich prababiček (zahrnujete tam i pekáče přetékající sádlem pri pečení masa??? Hromady kynutého pečiva? Nebo jen stereotypní pojídání obilovin a brambor chudšími vrstvami?:o)
Co mne zarazilo je, že se nedoporučuje jíst exotické ovoce. Výborně, a proč je tedy prospěšné exotické cvičení? Jóga nepochází zrovna od Kolína, nebo se pletu? :-))) České jablo dokáže vyvolat mnohem silnější alergickou reakci, než zahraniční banán :o) Krom toho takové brambory také nejsou původně od nás, a některé citrusy jsou schopné na zahrádce dozrát i v našich podmínkách, takže by mne vcelku zajímala ta hranice co ano, a co už ne.
Platí to jen pro ovoce, nebo i pro ostatní potravu? Pak by byl vepřový bůček zdravejší než mořské ryby??????
:-)))))
Možná jsem to přehlédla, ale fakt v tom článku nebyla zmínka o důležitosti jódu a kyseliny listové?
Odpovědět