28.11.2004 17:29:10 Druhá Petra
Berete to moc vázne
Já myslím, ze spousta ctenárek vzala ten clánek moc doslova a zbytecne se rozciluje. Já bych to pochopila asi takhle: je dobré jíst co nejméne chemických potravin - tj. instantní veci z pytlíku, nebo potraviny, které mají podezrele dlouhou dobu trvanlivosti -treba rolády z krémem, které se prodávají se zárucní dobou pul roku. Je jasné, ze aby vydrzely, musí to být nejak nakonzervované. Kdo má zahrádku, muze si pestovat svoje, coz je samozrejme lepsí, kdo ne, at si to zkrátka koupí (treba v biopotravinách), ale radsi ze supermarketu, nez vubec. O tom, ze by se melo jíst jen ovoce, co vyroste v nasem podnebném pásu, jsem slysela uz dávno. Jednak je to proto, ze muzeme byt na to exotické alergictejsí,ale také proto, ze aby to prezilo transport, musí to být chemicky osetrené a mozná neco zasáhne i do plodu. Zrovna nedávno jsem slysela o medu, ze ten, co je sesbíraný na nasem území, z nasich rostlin, je pro nás prínosný, zatímco napr. cínský med, z rostlin nasemu podnebnému pásu zcela neznámých, pro nás muze být silne alergizující. Já si myslím, ze na tom neco bude. No a pramenitá voda muze být klidne balená (dokonce jsem slysela, ze i voda z vodovodu je kvalitní k pití, víc nez kdyz treba nechá prodejce dobrou vodu v láhvích na slunci nebo v prílisném teple).Nemyslím si, ze by autorka predpokládala, ze má kazdý prístup k vlastní studánce. Proste si z toho musíme vybrat, co nám prijde správné.
Odpovědět