3.10.2003 9:10:33 Sosan
Re: veganstvi - extrem?
Co já jsem slyšel, tak jde o to, že B12 vyrobený ve střevě ale tělo nevyužije, protože ho využívá někde v předchozích fázích trávení. Vegetariánští Indové prý nemají jeho nedostatek proto, že si po záchdě nemejou ruce (jednu ruku mají na čisté práce, druhou na špinavé) a nevědomky tak konzumují část své stolice a i v tomto nepatrném množství ten vitamín postačuje. Jim to tak funguje, tak kdo má zájem, může je následovat.
Co se týká těch fermentovaných sojových výrobků, kde se tam bere, z čeho? Není to náhodou z živočišných produktů?
Tady na rodině je všeobecná představa, že WHO je nějaká superorganizace, která ví všechno nejlépe, ale nemusí tomu tak být, osobně těm jejím doporučením moc nedůvěřuju, protože nejsou šitá na specifické české podmínky.
Na závěr chci připomenout, že vegetariánské stravování v praxi rozhodně není levnější (porovnej cenu vegeťáku s normálním párkem) a daleko náročnější na přípravu jídla (má-li být strava tzv. satvická).
Navíc v dnešní společnosti je technologie tak provázaná, že rozhodně neplatí, že tím, že nebudete jíst maso "nebudete zabíjet ubohá zvířátka", protože v naprosté většině potravin, léků, bot, kosmetiky a pod. je v nějaké podobě nějaký živočišný produkt použitý. Pokud byste tedy chtěli důsledně uplatnit zásadu obejití se bez živočišných produktů, příšerně si tím komplikujete život.
Odpovědět