3.10.2003 10:31:52 mama s lamama
kozene polobotky
ahoj sosane, tva indicka teorie mne vskutku pobavila :-), je fakt ze levou rukou zadneho inda jist nikdy neuvidis, a pokud to zkusis ty sam, sklidis spoustu tazavych pohledu - vlastni zkusenost. je fakt, ze vegetariani v cechach to nemaji vubec jednoduche, uz jen z proto, ze napriklad narazit na jogurt, ci syr ve kterem neni cosi z zabitejch zvirat je obcas i ukon vskutku nadlisky. /jogurty-zelatina, syry-zivocisne syridla/ myslim, ze skoro vsichni vegetariani se snazi minimalizovat pouzivani pripravku, obleceni, proste vseho, co se vyrabi ze zvirat. co se tyce ceny vegetarianske stravy. ja ziji na vesnici, a pouzivam pouze zeleninu z ekologicky kontrolovatelneho zemedelstvi, a nakup na ctyri dny pro 12 osob mne prisel na na 300 Kc. neda se to srovnavat s prahou, kde je stejny produkt dostupny za cenu nekolikanasobnou. vegetak? hmm, do ust bych to nevetkla, uz jen proto, ze to tolik pripomina svalovou hmotu zvirat. kde se bere v kvasenych sojovych bobech B12? no jeste jsem si to neoverovala, ale predpokladala bych, ze vznika prave kvasenim. snad se moc nepletu. jak pracuji vegetariani? nejsem asi typicky priklad, ale stavime kamenne cesty v krkonosich, neustale neco bourame a prestavujeme vlastnima rukama, uz jsi nekdy prehazel lopatou 5 metraku sterku za jedno odpoledne? ale takhle zije malokdo, a tak at vis, ze i s tou brukvi to jde. vegetarian po praci si na pivko skoci rad- uz jen ta B12:-) a co ji bezne? uplne normalni veci, staci kdyz zapremejslis, co by, kdyby nebylo na maso. zdravi mama
Odpovědět