17.5.2007 7:20:08 Hanka
Re: polivky
Ještě bych připsala, že ne vždycky je lepší zelenina syrová, takže i zeleninová polévka má něco do sebe. Myslím, že někdy je zelenina lépe stravitelná a teď jsem četla (nevím co je na tom pravdy), že betakraton resp. vitamin A je pro tělo využitelnější z vařené mrkvě než ze syrové, rozdíl je v desítkách procent.
Můj příspěvek je dole, je to taková chvála na polívky. Ještě bych připsala, že kromě těch "obyčejných" polívek, o kterých tam píšu vařím občas i polívky podle spec. receptů (mám takovou prošoupanou kuchařku) a to ohromuji návštěvy. Ještě se mi nestalo, že by nějaká polévka nesklidila úspěch. Což asi není tak moc zásluha mého kulinářského umění, ale skvělých receptů. Takže tohle je doporučení k tomu nebát se experimentovat: vařím třeba africkou: čočka, banán, paprika... a další ingredience, hráškovou s šunkou,křenem... ale pozor, v těchto případech neodměřuji od oka, ale opravdu se držím receptů. Už se těším až budu mít jednou víc času na vaření :-)
Odpovědět