20.5.2007 20:58:14 Zuzana
Rajská omáčka
Co se týče rajských protlaků, říkal mi známý, jak se vyrábí. Dovezou do fabriky náklad bedýnek s rajčaty, které "tečou" a smrdí tak, že si člověk, který není na to zvyklý, musí zacpávat nos. Tomu se ani nedivím, protože kolikrát i rajčata v obchodě jsou jaksi měkčí a kolikrát i plesnivé, takže v té fabrice to určitě nebude lepší. Vždyť se to přece povaří, nasolí a zacukruje. A možná ta rajčata, která jsou celá zhnilá a plesnivá, i vyhodí... kdo ví? Navíc je známo, že jídelny kupují zásadně nejlevnější potraviny, takže nehrozí, že by nakupovaly nějaké lepší značkové protlaky, u kterých je zaručena kvalita surovin. Takže rajská omáčka určitě ne! Je ale otázka, jestli jídelny používají vůbec nějakou kvalitní surovinu...? Každý na to máme jiný pohled. Já na to mám ten názor, že pro děti jen to nejlepší! A to se zásadně neshoduje se školním stravováním. Takže rajská omáčka jo, ale z čerstvých rajčat, nebo z kvalitního nejlépe bio protlaku...
Odpovědět