Re: minule prejt, teď zase plíčky a párek:-)
Evčo ahoj,
klasickou českou kuchyni prostě nepovažuji za zdravou a vhodnou ke stravování pro děti v mateřských školkách, opravdu by mi nevadilo pokud by se tam objevovala dejme tomu 1x týdně… nemyslím tím samozřejmě párky, ty opravdu nechápu jak se jim podaří nacpat do spotřebního koše:-) „Tragická“ dle Tvých slov mi připadá týdenní skladba nabízených pokrmů… omáčka s knedlíky, mleté maso (mimochodem již takto kupované), uzeniny, tak to je na mne v jednom týdnu opravdu dost.
A co jíme my doma?
Ale předesílám, že jsem naprosto neorganizovaná kuchařka na baterky co se ve vaření nikterak nevyžívá. Popravdě ta česká kuchyně mi vlastně přijde při své nezdravosti ještě mnohem složitější než to co vařím já.
Dneska kuřecí špízy (dělám v alobalu), brambory, zelenina, zítra zapékaná ryba se zeleninou, rýže… a tenhle týden byla na jídelníčku vločková polévka, červená čočka, krůtí maso s rozmarýnem, kroupový kuba se zeleninou, tofu, cottage sýr, spetzle se špenátem, těstovinový salát s kysanou smetanou… mám vzpomínat dál?
Já Tě varovala, že jsem neorganizovaná.-)
Jo a starší syn snědl tenhle týden s tátou kousek párku a když jdem do města, dělíme se o kopeček zmrzliny… Abych nevypadala nějak moc extremisticky, on takováhle jídla ochutná.. i knedlík s omáčkou ochutná, ale prostě mu je nepodávám jako hlavní jídlo.
Už to tady myslím zaznělo… zkus nakouknout do „Vaříme dětem chutně a zdravě“ Horan, Momčilová, opravdu podařená knížka:-)
Odpovědět