22.7.2011 10:03:11 dryjáda
Kvásek smrdí jako čistý líh
Kvásek bublá a bublá, pracuje, po nakrmení vyroste a pak zase splaskne, dělá všechno, co dělat má. Ale smrdí jako líh. Angrešt mi včera napsala, že to znamená, že převládá lihové kvašení a že mu mám dát vzduch. No zamíchala jsem ho několikrát, dala jsem má nahoru místo látky jenom tenký ubrousek, ale srmdí dál. Nevím, co udělat dál. Už jsem se do toho zvířátka kváskového zamilovala a chci si ho krmit dál
Co s tím ?
Protože já tady nechci mít režnou, já chci kvásek. Navíc mi ten kvásek neutáhne chleba, takže něco s ním není v pořádku. Mám ho už asi týden, peču podle cuketky, ale když nepřidám kvasnice, tak je vevnitř chleba mazlavý i po pomalém kynutí v lednici přes celou noc a následném několikahodinovém kynutí v pokojové teplotě. Když přidám kvasnice tak je chleba super.
Odpovědět