- je sušené právě solí, v tomhle případě kombinací osmózy + hygroskopických vlastností soli.
- Kdyby psala o mase určeném k uchování po delší dobu, byl by význam soli úplně jiný, protože sůl pak působí jako mikrobiologická ochrana. Podobně i pepř (byť na jiném principu) - proto byl kdysi pepř tak nesmírně ceněný, protože v době velkých zámořských objevů byl velký problém s uchováním masa na lodích - nasolení tam, kde byl nedostatek pitné vody, nebyl vhodným uchováním. Proto objevitelské velmoci tolik toužily po pepři a dovážce pepře kolem Afriky
- získání levného nepřekupovaného zdroje pepře pro ně znamenal možnost velkých plaveb.
Lidový rok - DubenPraha 4
Ukliďme svět, ukliďme Česko - jaro 2018Praha 4
Malí fotografové: Tajemný portrétOlomouc
Haló JácíčkuKladno
Konstelace - seminářPraha 8 Další akce nalezte zde
Velikonoční kynutý koláč ala volské oko
Perníkový beránek Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.