28.12.2015 10:34:47 zerat
Re: Novou pekárnu nebo robot?
Zajochu, já jsem ke kynutému těstu zpočátku přistupovala stejně jako k chlebu, takže jsem nechávala robot hníst hníst, nechtělo se mi hrát s kostkovým droždím a čekáním na kvásek z něj a výsledkem byla sražená, nenakynutá vánočka.
Potom jsem načetla na netu, že je lepší opravdu zadělat kvásek z kostkového droždí (i když už mám vyzkoušené, že třeba Vitana sušené droždí funguje dobře), hezky nechat rozdrobené droždí s troškou mouky, cukru rozmíchat "Ká" metlou a pak nechat vzejít. No a potom přidám vše další a nechat promíchat už klasickým hnětacím hákem, tak nějak jemně jen po dobu než se to těsto hezky spojí. Pak už jen vyndám na linku a jemně prohnětu po lince rukami a dám do mísy vykynout... po hodině těsto prohnětu jemně znovu, po další hodině zase, a pak už jen udělám vánočku... prostě klasika
Odpovědět