19.12.2017 13:16:13 zefýr
Re: Svíčková nejlepší na světě
Já ji taky nedělám jako podle kuchařky.
Maso nasolím, prošpikuju, opeču ze všech stran, aby se zatáhlo a položím do peřinky z nastrouhané a osolené zeleniny ( mrkev, petržel, celer v nevídaném množství- dalsí den přidám trochu cibule ) zaliju rozpuštěným máslem a uložím do chladu.
Další den dám péct, podliju- přidávám bílé víno a šťavu ze zavařených meruňek.
Koření vkládám do nerezového čajového vajíčka, abych mohla bez obtíží a vybírání kuliček mixovat.
Pak tohle všechno opečené rozmixuju ( krom masa ), přidám smetanu, povařím a dochutím citronem. Žádná mouka, žádné zahušťování.
Šlehačka ( ne vždy )
Brusinky vždy- tedy zase- brusinkovou marmeládu IKEA spíše vždy, plcnu na kolečko citrónu.
Mňam.
Odpovědět