Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
kopretinka3 | 89620 |
1.3.2018 10:30:30
Eudo, to mmě moc neřeší, protože ten přísun těch vajíček máme neustále....
|
Li. | 14175 |
1.3.2018 8:52:00
Na dnešek mám květákový mozeček a jako přílohu červenou řepu (koupila jsem ji už předvařenou). Včera to byl zmrazený hrášek a volské oko. Jinak to je ale většinou kus-kus smíchaný s tím, co zrovna v lednici najdu (zelenina, sýry, zbytky pečeného masa...). Tak jako kus-kus jde s čímkoliv míchat i třeba rýže, nebo těstoviny. Zbytky od večeře si nosit nemůžu. Syn je kyselina a sní cokoliv v jakémkoliv množství. Zbytky u nás nejsou. Když si hned po uvaření oddělím porci pro sebe do práce, tak třeba v devět večer přijde, že má hlad a jestli by si nemohl vzít. Je jak za groš kudla, takže povolím.
|
margotka78 alias shit-roller | 108560 |
1.3.2018 7:58:56
Četla jsem "kočku" místo kostku
Jinak já dávám na parní hrnec - dolů brambory, doprostřed maso ( třeba kuřecí plátek, krůtí, nebo kuličky z mletého), do horního brokolici, mrkev. Nastavím na cca 35 minut a můžu jít od toho i pryč. Je to dobré. |
svynka + 3 | 99495 |
1.3.2018 7:56:37
Moj asi narýchlejší varený obed za posledné mesiace prebehol včera:
na parák (tj nad vodu, do sitka) som dala kocku tresky, okolo nasypala ružičky brokolice a vedľa som zaliala vodou kuskus (vývar nebol, ale mne to nevadí). Čas som nestopovala, ale tú (na Rodine bájnu) 15minútovku to určite neprekročilo |
margotka78 alias shit-roller | 108560 |
1.3.2018 6:41:23
Dělám to také.
Většinou uvařím pro všechny, protože nikdo z nás nejí venku. Uvařím o jednu porci víc, kterou beru do práce. Nebo dvě porce, když vím, že se u mě v práci po škole staví dcera. Vařím všechno možné, nejraději taky to, s čím se nemusí člověk tolik crcat. Klidně je mi jedno, že se to pak hodinu peče v troubě. Pečené kuře, rizoto, nebo dělám vepřové plátky - rychle osmahnu z obou stran, přeskládám do pekáčku. Na tu pánvičku nasypu strouhanou kořenovou zeleninu ( nebo může být mražená), zaliju smetanou na vaření a to potom přeliju do toho pekáčku a strčím do trouby cca na 40 min. To mají rádi všichni.Dá se s bramborem, rýží a asi i kus kus by mohl být. Nebo kuřecí nudličky na kari s čínskou zeleninou a smetanou ( ta dělá tu kari omáčku). Když nějaké maso zbyde, tak pokrájím zapeču s těstovinami a zeleninou. Nebo mleté maso osmahlé na pánvičce nasypané na těstoviny...S bazalkou. Je toho dost, co se dá udělat a člověk nemusí hodiny stát u plotny. |
Tina+Jiřík2008 | 81121 |
28.2.2018 23:38:00
Moniko, přesně takhle to děláme, pracuju už spoustu let na dlouhý/krátký týden - dvanáctky a přesně, pokud nejdu do práce, tak první den třeba vaříme spíš ta "neohřívací" jídla, která nejsou ohřátá tak dobrá, nebo to prostě moc nejde a den před tím, než jdu do práce, děláme jídlo, které se dá i ohřát...manžel obědvá doma, takže děláme při večeři dvě porce navíc - já si to vezmu do práce, on si to sní, když dorazí domů...
|
Tina+Jiřík2008 | 81121 |
28.2.2018 23:34:01
Já si nosím krabičku do práce na ohřátí už léta a většinou to děláme tak, že když vaříme večeři tak rovnou počítáme s porcí navíc a tu dáme do krabičky, takže nosívám všechno možné - rizoto na x způsobů, řízek s kaší, těstovinový salát, pečené kuře s bramborem, zapečené těstoviny, nebo brambory, jakoukoli omáčku (rajská apod.) s čímkoli, čočku s uzeným, palačinky, ovocné knedlíky....ono se takhle dá nosit a ohřát v podstatě cokoli, co člověk běžně vaří...
|
Eudo | 146355 |
28.2.2018 22:36:57
Muzes je i zmrazit. Bud porcovane (=urcity pocet rozkvedlanych vajec do krabicky, kdyz zmrznou, prendat do plastickeho pytliku, a mas pripraveno na nakou buchtu/palacinky/amolety...
nebo zlkoutky rozkvedlane samy pro sebe, bilky taky pro sebe. Moje zkusenost je, ze se posleze pomalu rozmrazene v lednici daleko lip naslehaji, nez cerstve. Nasmazit si palacinky/livance, hotove po porcich dat zmrazit =hotove svaciny atd. |
svynka + 3 | 99495 |
28.2.2018 22:16:08
Dnes som dala:
5 vajec do palaciniek 2 do omelety 2 do špenátovej polievky 4 som uvarila na makko Celkom teda 13 ks, a to nebol nijak výnimočný deň na spotrebu vajíčok... So stovkou by som si hravo poradila |
Monika | 123907 |
28.2.2018 22:08:24
No, jo, tak já jsem v práci obvykle tak 6-7 hodin (oficiálně 6, tj. nemusím mít pauzu, tj. jím jen tak něco rychlého u počítače, abych raději mohla dřív vypadnout). Při dvanáctkách máš ale zase mezi směnami volné celé dny, tak to bych asi holt v ty "volné" dny vařila nějaká "ohřívací jídla" a brala si je pak do práce (případně i zmrazila víc porcí "do foroty"). Teplé jídlo taky potřebuju.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.