Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
| Greta nakukujici | 129120 |
|
25.1.2018 12:27:10
Jentak, nasi taky nebyli schopny si popvat remeslnika, ale je fakt ze kdyz uz zackig, tak jeste tohle a tohle. ted ma mama dum calked v poradku.
Ji nak maj otec, jeste v lete 2016 jezdil autem, sekela zahradu a chodil na brigadu a nic nenasvedcovalo tomu, ze za par mesicu, kdyby nemeli okolo WC madla tak se z neho nezvedne. |
| japolka | 41947 |
|
25.1.2018 12:14:12
Nevím v kterém městě rodiče žijí a kolik je jim let, ale pokud žije babička, mají i oni před sebou nejméně dvacet let života. Ať se podívají, jak vysoké jsou nájmy v jejich městě a za kolik asi tak mohou prodat byt. Nejspíš zjistí, že peníze z prodeje jim nestačí ani na těch dvact let života v nájmu. Takže nakonec budou bez bytu, bez peněz a nájem budou platit z jejich jediného příjmu, tedy z důchodů. Kolik jim potom zbyde na živobytí? Vedla bych argumentaci tímhle směrem.
|
| jentakj | 147688 |
|
25.1.2018 12:07:20
Prosím Tě - v kuchyni je třeba nová elektrika - zapnula jsem tam mikrovlnku a varnou konvici zároveň a vyhodila elektriku v celým bytě. naši mají na lednici manuál na použití el. energie v kuchyni - např. - když se pere, nesmíš zapnout to a to, ale můžeš to a tamto.
A takhle je to rozpracovaný pro každý spotřebič. z toho by mi regulérně hráblo. Já kdysi viděla myslím ve vratých lahvích, jak Svěrák dal na plyn rychlovarnou konvici - hrozně jsme se tomu smáli, to snad není možný. ale je - umíš si vůbec představit, kolik konvic už naši měli? A kolik jich na plynu uvařili? Oni totiž mají i tu konvici na plyn, ale rychlovarka přece žere, tudíž se nesnese s žádným jiným spotřebičem a tak ji asi vezmou do ruky,natočí vodu, uvědomí si, že zrovna jede pračka a že ji nelze použít, tak ji bezmyšlenkovitě dají vedle na plyn. Oni jednou vyhoří. A vzala jsem tam elektrikáře, udělal by úpravy, bratru pět tisíc a bylo by to vyřešený, pro naše žádná práce - a to byla scéna. |
| jentakj | 147688 |
|
25.1.2018 12:01:31
Je to maminka mojí mamky. A byt měla, ale nechala ho mýmu bráchovi.
|
| jentakj | 147688 |
|
25.1.2018 12:00:06
Tak nelíbí se mi to - dokud mohla, všechno jim dala - ne teda přímo jen jim, i tetce /mámině sestře/. Ta se na ni vykašlala rovnou, naši ne. ale jaksi nepočítali, že babi tady bude dlouho. A mám problém s tím, že když teda brali, tak by měli vracet - navíc když ta péče není zas tak náročná - já vím, mně se to mluví, ale myslím s jinými případy.
A když si vloni tetka vzala babi k sobě na 2 měsíce, tak jsem myslela, že naši ukážou, jak si to žití představují - to jiný žití. Ale nic se nezměnilo - spali jako spí teď, žádný výlety, hezky se napapkat, dát si kávičku po obědě, pak jet na zahradu a v 6 zase domů a zase papat a kávičku a telka - stejně jako s babi, skorát že jí teda nemuseli servírovat jídlo a doprovodit na WC. Opravdu jsem nepochopila, v čem je omezuje. Nijak se netajím s názorem, že ji tím odsuzují k smrti a že přede mnou se neobhájí - neodsuzuju je, starají se, je to jejich rozhodnutí, ale taky se nebudu tvářit, že to je OK a že se vlastně nic neděje. |
| 77kraska | 132593 |
|
25.1.2018 11:59:52
moje tchyne porad rikala, ze by nejradeji prodala byt v centru Prahy a koupila si domek se zahradou.....taky bych to oznacila za seniorsky vrtoch, to bylo naprosto neuskutecnitelne, byt plny haraburdi z poslednich 50ti let, ona spatne chodila, rodina nebyla technicky ani casove schopna ji pomoci...nakonec to nestacila uskutecnit
|
| Monika | 123907 |
|
25.1.2018 11:58:54
Jo, podle toho, co píšeš, to tak nejspíš bude. Proto jsem se taky ptala, jestli nemají (tajně) na mysli a nechtějí od tebe spíš úplně jiný návrh řešení ... Ta babička je maminka od maminky nebo od tatínka? A než se přestěhovala k nim, tak bydlela kde (vlastní bydlení, nájem) a co se s tím stalo?
|
| ...j.a.s... | 81911 |
|
25.1.2018 11:54:15
Jentak, já bych rodičům prodej bytu vymluvila. Je to spíš seniorský vrtoch. Pokud teď mají byt, který zvládají platit, navíc je jejich, je to mnohem lepší, než ho prodávat. Pak by šli někam do nejistoty, utopili by x peněz v nájmech. Kdoví, zda by dobrý byt se slušnými nájemníky sehnali, pokud ne, tak zase naskakují částky za nové kauce.
Pokud se nezdráhají něco investovat, dotáhla bych k nim někoho, kdo by jim udělal plány, jak by jejich stávající byt mohl vypadat po rekonstrukci. Třeba by je to obměkčilo. Pořád je lepší opravovat něco, co vlastní než naopak. Jít na stáří do pronájmu je hazard, navíc časem babi nebude a 2+1 je pro seniory ideálka. |
|
25.1.2018 11:53:48
Jentak, ale "dat babi pryc", je tez reseni, a urcite bych rodicum nevnucovala, ze je to fuj.
|
|
25.1.2018 11:50:04
Oni v te situaci nejsou spokojeni, a chteji zmenu. Kolik jim je?
Pokud na to maji, tak bych statla za to rekonstrukci. |
Lidový rok - DubenPraha 4
Ukliďme svět, ukliďme Česko - jaro 2018Praha 4
Malí fotografové: Tajemný portrétOlomouc
Haló JácíčkuKladno
Konstelace - seminářPraha 8 Další akce nalezte zde
Velikonoční kynutý koláč ala volské oko
Perníkový beránek Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.