Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Juillet | 21450 |
19.12.2017 20:48:48
Delate?Mate vyzkouseny recept? Delavala jsem davno podle kucharky dovezene z Francie a ta uz je davno v propadlisti dejin,stejne jako ma franina ....na webu je spousta receptu,ale rada bych ten vyzkouseny
|
Miroslava Kadlečková | 155336 |
18.12.2017 23:30:36
Jasný, že pečeme. Nevynechali jsme ani jedny Vánoce držíme se tradic.. hodně druhů cukroví i když musím přiznat, že to vždycky nebylo jednoduché. Domácí bych ale za kupované rozhodně nevyměnila. Když nemluvím o složení (bůh ví, co v kupovaném je), tak chuťově se to opravdu nedá srovnávat. Myslím, že obzvlášť pokud jsou v domácnosti děti, mělo by se péct já už mám napečeno. Posledních pár let už to zvládám celkem bez problémů. Vy, které máte doma Termáček, mě jistě chápete
|
byvala radka | 154149 |
13.12.2017 17:20:24
tohle může fungovat u toho, koho pečení baví
já si taky myslela, že "vytvořím pohodu", ale každoročně to končilo mým nadáváním na patlavé a lepivé těsto, na spoustu "bordelu" kolem z mouky a zbytků, na připálené nebo nedopečené cukroví teď dělám pohodu svíčkama, svařákem a grogem a jsme konečně spokojení |
Lída+4 | 138596 |
13.12.2017 8:45:11
Petluše, právě proto, že už mám velký děti, na pečení kašlu. Už dávno mě to nebaví, a pokud děti cukroví chtějí, mají ruce a upéct si ho umějí. Vzhledem k tomu, že nejmladší bude 20...
|
Buchli | 121873 |
13.12.2017 7:58:24
Já jsem naopak roky pekla cukroví pro babičku. Měla z toho vždy obrovskou radost. Škoda, že před deseti lety to bylo naposled. Uf, začínám být sentimentální po ránu.
|
Adelinkaa 1 dítě. | 75195 |
13.12.2017 7:55:29
Nepeču a nepekla, nikdy jsem neměla pocit, že bych o něco přišla..Jinak až nyní po 40-tce občas upeču něco z listového .. ulítávám na dýni.jinak neee. neumím to, mouka je všude a nebaví mě tocukroví jsme vždy dostali od babičky a já dospělá od mamky, které to začalo až déle bavit péct.
|
Pam-pela | 97353 |
13.12.2017 1:41:37
Už jo, dneska, konečně.
vyprovokovala mě tahle diskuze, takže už mám z kila mouky linecké...když se do toho dám, tak už mi to jde. |
Hadice a hadi | 94577 |
12.12.2017 22:40:27
Jako boží žena, akorát teda šest. Ty dvě másla, treba i za šedesát, mě vubec netankujou.
|
Ikula | 27147 |
12.12.2017 22:29:11
Zazvorky jsem pekla jednou. Snedly se prave dva kousky. Zbytek sel na burzu cukrovi
|
Senedra | 14756 |
12.12.2017 22:24:07
Zefýr, posílám. A nejlepší je, že se může jíst úplně čerstvá ( to je nejlepší) a vydrží docela dlouho vláčná - to se u nás teda zatím nikdy nepovedlo, vždycky jsme jí sežrali.
Tvarohová štola - Angreštův recept. Tvarohová štola - německé vánoční pečivo Na válu vypracujeme těsto z 400g polohrubé mouky, 180g cukru, 1 prášku do pečiva, 1 vanilkového cukru, špetky soli, půlky másla, 1 tvarohu, lžíce rumu a 2 vajec. Zapracujeme rozinky, mandle nebo ořechy, kandované či sušené ovoce podle chuti. Vytvarujeme obdélník tloušťky 5 cm a podélně neúplně přeložíme, aby vznikl tvar štoly. Pečeme na pečicím papíře při 180st. Poprvé potíráme máslem 20 minut od začátku pečení, pak střídáme ( po 8-10 minutách ) potírání máslem a rumem. Po vytažení z trouby ještě jednou bohatě potřeme máslem a hodně posypeme moučkovým cukrem. Tato štola se nemusí nechávat rozležet . |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.