| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Domažlice

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 189  [Dalších 49 >>]
Janík,Jeník3/05,Petřík 3.5.06 31128
24.9.2005 10:29:23
Bet nepochopila jsi to špatně.My jsme si mysleli že je to v ceně.Podlahy jo pokud je to dlaždice jinak za svý.Kuchyňskou linku říkal že je v ceně a pak manža přišel s tím že mu řekl že ne.Až na ty peníze mi to ani neva nejspíš budu mít rohovou to byl vždycky můj sen.Tak se mi snad splní.Jinak v úterý jsme si byli vybrat dlažbu do koupelny i obkladačky tak ta bude v modrým do předsíně dlaždice a do kuchyně taky a kousek na linku.Jinak to vypadá že v pokojích budou koberce prosazovala jsem do ložnice protože je to teplejší a navíc pod náma už byty nejsou tak aby nebyla taková zima.Jinak budem bydlet jak se jede na Draženov tam je takovej jestli to řeknu spráně komplex bytů tak v tom ne ale vedle jsou bytovky.Myslím že tam byla dřív vojenská jídelna.A hned za ní jsou dvě bytovky co se v ní ted´ dělají ty byty a jeden bude náš.
Ještě opravili kasárna naproti letňáku ale ty jsou města a příšerně drahý.A už taky zamluvený.Ty dostali ti kteří si na městě zažádali o byt.Ale městskej byt bych nechtěla.Co jsem slyšela tak když ho koupíš tak 20let s ním nesmíš nic udělat natož prodat.
Betulina (IP adresa: r31090.76827)
  • 
23.9.2005 22:39:11
jo, já myslela, jak si psala, že ta kuchyň a podlahy jsou v ceně.. asi jsem to blbě pochopila. To je ještě fakt hodně práce.. A velký to je fakt dost, my máme 78m2 + sklep, část zahrady a část půdy. Je to takový ten starý jednoposchoďový cihlový dům. takže vysoký stropy taky máme, to je fajn, už se taky těším na nějaké to patro. Kuchyň(mimochodem krásnou-mám tu myčku!! a ten sporák, kdybyste to viděli:o)krásná horkovzdušná trouba s grilem.. :OD) a koupelnu(s vanou) jsme tu už měli(byt je čerstvě po rekonstrukci), to jsem ráda, dívali jsme se ještě na nějaký, který to právě neměly a po propočtech jsme zjistili, že takhle to vyjde lépe. jo taky tu jezdí každou chvilku busy do prahy(bez toho už bohužel nemůžu být) a taky je tu hned vedle školka a škola, no prostě super.. :)
budete tam co myslim? poblíž nemocnice?

takže půl roku? téda, už jste taky velký chlapi, co? :o) a teď začínáte s prvnímy příkrmy? :) takže taky začneš navštěvovat diskusi "příkrmy (po 6 měsíci)" ? :)

no a co ty s bříškem.. kolikátý týden? a v pohodě?
tak se měj, ahoj
23.9.2005 14:15:53
Ahojky zatím neuvažujem o 3+1 nebot´ jsme zatím rádi že jsme sehnali tenhle.Navíc půjčují jen 2/3 ceny bytu tak si nedokážu představit shánět víc peněz na doplacení.Je to velký necelých 70m2 velká koupelna v tom místnůstka se záchodem větší obývák a pokoj taky větší.Je tam výhoda vysokých stropů takže můžem časem koupit "patro".Jinak stojí ten byt necelých 850 000kč a ted´ si počítej:
kuchyňská linka,sporák,mikrovlnka,dřez.To je kuchyň-ledničku už máme.
Koupelna-pračka sprchovej kout(to je doplněk pro manžu),koš na prádlo
Ložnice-letiště a nějaká skříň
Chodba-vestavěná skříň,nějaký věšák
A podlahy do pokojů-přemýšlíme nad kobercem nebo plovoucí podlahou
Ted´ ještě k ceně bytu se počítá:odhadce který nám určí cenu bytu a podle toho nám banka půjčí
sepsání smlouvy v bance na hypotéku
daň státu pokud jí nezaplatí prodávající.

Myslím si že to stačí tak jak vydíš zatím na 3+1 nemáme.Malej stejně s námi bude minimálně do dvou let spát a ještě se má narodit druhý tak těch peněz bude potřeba dost.
Jinak my jsme zdraví s malým jsem včera byla na půlroční má 7,65 a 67 cm.Už může ovoce.
Zatím zdravím a bud´te co nejdřív zdraví.Papa Janina 2v1:-)))
  • 
23.9.2005 13:30:55
čusky
to víš že jo, vlastní je vlastní :o) akorát.. nevim, jak se u vás pohybují ceny za byty, ale nebylo by už lepší 3+1? kolik to má metrů, jestli se můžu zeptat.
My teď máme 3+1. takže obývák, kuchyň, koupelnu(s wc) a dva pokoje. jeden velký s oknem do zahrady, druhý menší s oknem do rušné ulice. Právě řeším dylema, jak je zařídím a kdo kde bude bydlet. Nejdřív jsem myslela, že Kryštof bude v tom velkém a my s manžou a počítač v tom malém. že jak časem přibyde další dítko, tak budou děti spolu. jenže pak jsem si uvědomila, že ale než to druhé bude schopno spát samo, tak taky nejdřív bude u nás, ale k nám by se pak už postýlka nevešla. Tak asi nejdřív my zůstanem ve velkým a Kryštof v malým. A až budou dvě děti( a relativně velké),vyměníme si pokoje. Jenže já nějak tuším, že druhý bude taky klučina a já si pak určitě ještě budu přát holčičku, tak nakonec my skončíme v obýváku a menší pokoj bude holčičí:o) ale to je až za dlouho. Teď nevím, jak mám zařídit ty pokoje, když vím, že se to bude časem stěhovat a měnit.. takže ještě stále máme část věcí v krabicích a bydlíme mezi holýma zdma (3 měsíce)obývák už máme naštěstí docela zařízený.

no nic, to je část mých starostí :o/

jinak kryštůfek je zase nemocný. v létě měl zánět močových cest a teď se potvrdilo, že tam ještě nějaká ta bakterie je, takže se to Dr. rozhodla přeléčit atb. když dostat do něj nějakou medicínku, je vždycky boj. Můžou být jakkoli ochucený, on to nesnese. tahle se má ještě dávat po jídle a on to z toho vždy skoro vyzvrací(dneska skutečně kousek vyhodil:o/ ach jo, taky kvůli tomu nemůžem na plavání :o/

tak se mějte hezky(jdu přebalovat:), ahoj bet
16.9.2005 15:22:59
Ahojky taky zdravím a mám jednu zprávičku pro mě děsně dobrou.Budeme se stěhovat.Při té první hipotéce by se musel zastavit tenhle barák což tchýňka jakožto majitelka nepovolí.Prej počkat než půjde do důchodu což by mělo být ale taky nemsí za dva roky kdy to přepíše na Pavla a zatím na to našetřit.Ale Pavel když si spočítal že do toho vrazíme i s úrokama půl milionu tak jsme začali hledat byt.Do baráku se přece můžeme kdykoliv vrátit když se něco stane.Sehnali jsme tady v kasárnách větší dva jedna za 800tisíc a s hipotékou nám to vyjde na milion sto.Je to děs ale bude to NAŠE.Splácet 20let teda ještě to není jistý u který banky to budem mít ptal se ve spořitelně tam nám dali dvě možnosti hipo.Jedna je na úroky za asi 4,19% nevím přesně ale nedá se zaplatit dřív jen jednou za 5let udělat jednu mimořádnou splátku.A ta druhá je na úroky 6celých něco to nvím a můžeš zaplatit navíc kdykoliv.Budem se ptát ještě jinde.Ale určitě se prvně ptáš tam kde máš účet.V listopadu bude kolaudace nám chybí dodělat podlahy a kuchyň to je v ceně a můžem se stěhovat.Do vánoc bysme měli bydlet.Už bych nejradši začala balit.Tchýně je dobrá skvěle si rozumíme ale je škoda že to nepovolí.Nakonec řekla že konečně budem bydlet jako rodina.Jdu do lékárny a pak se připravovat na večer jdeme do MKS na ochotnické divadlo je to ňáká komedie.Tak zatím papa hezký odpoledne přeju všem
  • 
16.9.2005 14:25:53
ahojky, tak se zase hlásím..
rok bude mít 1.12. takže to se nám už celkem blíží. POzítří má svátek, takže mu musíme něco přichystat:o), ještě nevim co, ale něco vymyslim..
Na dovolený jsme byli v Itálii v Bibione, bylo to celkem fajn. Jeli jsme tam autem, tak jsem se nejdřív obávala té cesty, ale nakonec to bylo v pohodě.. jeli jsme vždy přes noc a vždycky nám to hezky vyšlo, že když se probudil na kojení, byla tam hned benzínka a museli jsme stejně tankovat.. Jinak na pláži..to měl písek fakt všude(teda až na pusinku, tam ho kupodivu tolik neměl:), ale byl hrozně šťasnej-hlavně ve vodě, ale tam byl jen chvilku, protože nebyla zas tak moc teplá(na něj).
Ve středu jsme byli poprvé na plavání.. zjistila jsem že jsem porodila malého vodníčka:o) Voda je fakt jeho živel..ostatní děti v pohodě, jeden plakal a Kryštof pořád cákal, pořád kopal, pořád výskal... ani po půl hodině se neunavil a byl pořád tak živej, že se s ním ani moc nedalo dělat to "cvičení" :) Když jsme vylezli, dostal "kóju" a hned usnul:)
My máme taky Hypotéku, jinak bychom si tenhle byteček dovolit nemohli. Budem 25 let splácet milion a půl a ke konci to na úrokách přijde hnedka na milion..to je hrozný, že o tolik budem platit víc, ale takhle to je všude a prý "normální" :o/ no radši na to nemyslet..
Hele a nechcete si taky raději najít něco vlastního, než být pořád s jeho rodiči, já teda nevím, jak velkej ten baráček je a jak s nima vycházíš, ale takhle jak to máš bych si já pro nás nedovedla předtavit. Ne že bych s tchýňkou nevycházela, ale přecijenom být pořád s ní.. mě stačil teď ten týden v Itálii, kde byli ve vedlejším baráčku.. no nic
Mějte se hezky a já jdu dál uklízet(udělala jsem si malinkou pauzičku:) a jdu dál čekat telefon od jednoho pána z jedný agentury, kde jsem byla včera na castingu.. Možná budu v jednom filmu hrát mutanta(člověk-myš) zní to děsně, ale je to americko český scifi film, kam hledali tanečníky.. a dobře platí :oD
čauky
13.9.2005 9:55:10
Ahojky holky Bety v Trhanově jsem se narodila a do Domažlic jsem se provdala.Abych řekla pravdu jsem ráda že jsem tu akorád mi chybí kamarádky které jsem tam měla a příroda.Lesy louky a tak ale tady zase mám všechno po ruce doktory kromě gyndy tu mám v Klenčí.

Betulino malej je už kus chlapa kdy mu bude rok?A kde jste byli na dovče?Já bych taky jela ale mám smůlu nejen kvůli těhu ale hlavně finance budou ted´ potřeba do baráku.Budem si brát hipotéku abysme udělali dětskej koupelnu záchod a kuchyň ale tu až na konec.Nejdřív tu sociálku a pokojík to je nejdůležitější.Už se těším až budeme mít svoje doted´ chodíme po schodech dolů dělit se o všechno jen jen nahoře máme spací obívák a menší pokoj ze kterého bude ta kuchyň.Zbytek na půdě.

Oběma přeju hezkej den i když uplakanej
Bety, školačka + 2 klučíci 32562
12.9.2005 23:20:44
Janinko, moc gratuluji. Bude to sice asi náročné, ale ty to zvládneš. A až je vypipláš z miminek, bude mít pořád jeden druhého. U nás sice neustále přetrvávají boje o každou hračku, ale jeden bez druhého nemůže být.
Honzík je moc krásnej, určitě bude mít i krásného brášku nebo sestřičku. Nebo oba??? :o) Jinak jsem zkoukla, ty jsi z Trhanova? Já doteď myslela že z Domažlic.

Musím pochválit i Betulince jejího krasavce.

Dobrou noc!!!!
  • 
12.9.2005 14:11:29
jo ještě ty fotky..

• 
12.9.2005 14:08:40
teda, ten je jak namalovanej :o)
My jsme se včera vrátili z dovolený, tak taky přikládám čerstvé fotečky(nemohla jsem se rozhodnout kterou, tak obě:oD)
hm, přestěhovali jsme se, do Králova Dvora (hned vedle Berouna) teď bydlíme kousek od našich(ale ne zas takovej, abychom je měli pořád doma:) krásně mi to vyhovuje s hlídáním atd.(teď co jsme byli pryč, tak nám obstarávali kočky..)
Jinak Kryštůfek je moc hodnej.. teda někdy zlobí, ale je to takovej pohodář, brečí jen malinko, ale spolehlivě ho rozzuřím, když mu vezmu něco, s čím si právě hraje-v tomhle je fakt hroznej vztekloun.
Hele ty jsi říkala, že jsi z Trhanova, viď? Bratranec tam měl 30.7. svatební hostinu v nějakým tom stavení..nevim jak se to jmenuje, ale dělají se tam prý školy v přírodě. A všichni na tý hostině jsme chytli salmonelózu(manža musel být 14 dní na neschopence:( já jsem ji taky měla, ale naštěstí bez žádných příznaků. A ještě se to naštěstí nepřenáší kojením, takže Kyri nic nechytl.
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 189  [Dalších 49 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.