22.2.2011 19:05:03 Panímáma
Slané pečivo
Musím se smát slanému pečivu - jak známo sůl podporuje kvašení těsta. Kde se dá splašit neslaný rohlík? I kdyby existoval, bude tvrdý jak podešev
) Vařit pro dvouleté děti úplně bez soli je problém, myslím tím děti po 1. nebo 2.roce života. Ty už jedí s rodinou, myslím, že rozumné je solit málo. Je to zlatá střední cesta. S dětmi jsem se naučila solí šetřit, návštěvám říkám ať si dosolí, pokud to potřebují. A jak už tady někdo psal, i v naší školce je jídlo tak slané, že mě to až zaráží.
Dobrá rada na závěr - kdo chce solit málo, ať si kupuje sůl v Kauflandu, tak je tak minimálně slaná až je snad zdravá
) Jednou jsem koupila sůl v Lidlu a zkazila jsem jídlo, rozdíl ve slanosti byl opravdu velký. Jen by mne zajímalo co se používá jako náhražka soli, jeden čas se o tom hodně psalo, že se sůl něčím šidí....nevíte o tom něco?
Odpovědět