3.3.2011 14:42:55 Iva
Re: Nevím co mám tedy dávat
Kreditko, upečení domácího chleba mě stojí 5 minut práce - tj. naházet suroviny do pekárny na chleba. Vzhledem k tomu, že chléb konzumuji denně, tak mi to příjde jako velký přínos pro organismus, protože přesně vím, co do něj dávám a snažím se tam dávat věci zdravější než jsou ve chlebu kupovaném.Navíc tam nepřidávám žádné konzervanty, urychlovače kynutí a barviva.
Máslo kravské - kupuji normálně v obchodě a pouze si zkontroluji na obalu, jestli je tam opravdu jen máslo + max. voda. Obsah soli v másle je tam také psán a dají se v pohodě koupit másla, která sůl neobsahují. Přečíst etiketu mi zabere 0,5 minuty.
Sádlo - nejdelší příprava je s nakrájením surového sádla na kostky, jelikož běžně vařím, tak mi tato práce nepříjde nijak zdlouhavá. Cca 10 minut i s naložením do hrnce a šoupnutím do trouby. Trouba peče sama a nemusím u ní stát a prosit ji k lepším výkonům.
Co ještě ti na těchto pracech připadá tak zdlouhavé ? Mě to vychází na 20 minut čistého času týdně pokud dělám i sádlo. Když ne, tak 10 minut - za takovou dobu se spousta lidí ani nevys**e.
Odpovědět