7.3.2004 1:12:19 *Jezinka*
Re: Jídeníček II
Já to nechápu, vždyť druhů masa je mnohem míň než druhů zeleniny, luštěnin, obilovin atd. Takže vám zkusím napsat pár tipů, co se u nás doma vaří (a to nejsme nijak důslední vegetariáni!)
Smažený, zapečený květák, brokolice; červená řepa na smetaně; brambory s dušenou mrkví, s řapíkatým celerem; zelné rolky; dušené zelí s mrkví a česnekem; kapustové karbanátky; pšeničné, pohankové, vločkové karbanátky; plněné papriky (obilím, rýží, zeleninou); koprovka s vejcem; rajská omáčka (výborná s rozmixovanou kořenovou zeleninou + těstoviny); bramboráky; bramborové placky; lečo; cuketová čína; čočka s kořenovou zeleninou a cibulkou; francouzské brambory; fazolky na kyselo; brambory Anna; brambory s tvarohem; brambory s česnekem a kysanou smetanou; zelňáky; fazolový guláš; plněné pečené lilky; smažený patison; zapečená rajčata s bazalkou (navrch napatlat bramborovou kaši); špenátová roláda s balkánským sýrem; zelné šátečky; zeleninová paella; kari zelenina s jogurtem a rýží; bílé fazole v rajčatové omáčce; zapečené brambory s brokolicí; tofu na tisíc způsobů; čočka s obilím; mexické fazole; fazolová kaše; hrachová kaše; placky z ovesných vloček; bramborový guláš; špagety s rajčaty, se špenátem; s pórkem; bylinkové špagety; zapékané těstoviny; ravioli; pizza; bramborové (chlupaté) knedlíky se zelím; omelety; taštičky z listového těsta se špenátem, sýrem, s kysaným zelím; palačinky se špenátem; zeleninové rizoto (místo rýže pšenice, pohanka); pohanka v bešamelu; pšenice na víně; kari pšenice s kořenovou zeleninou a česnekem; zapečený kuskus; ovocné knedlíky; palačinky; krupicová kaše; vdolky; lívance, česnečka; pórková, rajská polévka; kulajda; bramboračka; čočková, květáková, drožďová polévka; zelňačka; houbová, hrachová, špenátová, kroupová, kapustová polévka…
Napadá mě dalších tisíc věci, ale už mě bolí ruka, no pro prvních 14 dní to stačí ne?
Odpovědět