15.12.2013 9:53:03 Jája
Re: Bílek v nepečeném cukroví?
Bílek je tam pro soudržnost, ale mně na tom receptu vadí jiná věc, a to je šílené množství cukru!!!! Nevadí mi tzv. sunarový marcipán, protože pravý marcipán je drahý a ne každému chutná, ale i recepty na sunarový marcipán jsou lidštější. To, co chceš dělat, je prostě ochucený a vytvarovaný cukr.
Jestli to chceš dělat, udělej toto:
200 g moučkového cukru, 200 g sušeného mléka (polotučné), 30 g másla, lžíce medu, pár kapek mandlového (nebo třeba i vanilkového) aroma, vanilkový cukr a voda dle potřeby (cca 1-3 lžíce, přidávat fakt po kapkách).
Není to tak sladké a výborně se s tím modeluje, mám to vyzkoušené i z kursů na modelování marcipánu (taky mi trvalo, než jsem to vychytala!)
Odpovědět