15.12.2013 12:43:13 Jája
Re: Bílek v nepečeném cukroví?
Liško, nedělej ani uši z mandlí. Nevím, kolik na to máš času a jak chceš mít myšky velké. Mně se příčí dělat ty myši ze samotné hmoty, přece jen je to energetická bomba. Když dělám myšky, dělám to tak, že ze čtverečků čokolády na vaření nakrájím obdélníčky, zabalím je do lineckého těsta (někdy teda dávám těsto s pudinkovými prášky, najde se taky pod názvem "strojkové" nebo pudinkové rohlíčky nebo na ježky), vytvaruju ježky a upeču. Peču na 180 st., protože ta čokoláda pak má polotuhou konzistenci, při nižší teplotě zůstane tvrdá. No, a ty upečené myšky jak hmotou obalím. Na oči ťupnu kousek hmoty, obarvené do modra nebo kakaem do hněda, a uši dělám tak, že kousek hmoty obarvím na růžovo a stisknu dohromady s bílou. Pak je ucho uvnitř růžové a zvenku bílé a vypadá to moc efektně. Když jsem to dělala posledně, byly teda uši moc velké a já je pak kupírovala nůžkama, ale myši sklidily obrovské ovace. byly na obdélníkové podložce z perníku, nabarveném nazeleno (právě aby vynikla bílá myš).
Odpovědět