Re: A co kokosový tuk?
Palmový rostlinný tuk přitom sám o sobě není ztělesněním zla. "Palmový tuk je jednoznačně zdravější než tuky s trans mastnými kyselinami z řepky nebo slunečnice. Záleží ale, jak se na celý problém díváte. Jestli z hlediska zdraví evropské populace, nebo z pohledu globální ekologické situace," přemítá profesorka Jana Dostálová. Jasnou odpověď, zda palmový olej patří do evropské kuchyně, proto zatím nemá. "Doufám, že v brzké budoucnosti bude možné palmový olej nahradit domácími tuky a oleji technologicky zpracovanými tak, aby neobsahovaly trans mastné kyseliny a nebyly příliš drahé," věří, že chemici a tukový průmysl mohou indonéskou katastrofu minimálně zbrzdit.
http://www.tyden.cz/rubriky/zdravi/palmovy-olej-neni-zabijakem-cev-nici-vsak-indonesii_364680.html
Odpovědět