18.11.2016 20:47:06 kambala nakopávačka štěňátek
Re: Vánoční cukroví na způsob rohlíčků, lineckého a pod
Mandlové marocké perníčky Makroul el louse
650g jemně mletých mandlí
300 g curku
kůra z 1 citronu
2 velká vejce
2 lžičky vody z pomerančových květů (dávám místo toho šťávu z pomeranče)
250 g práškového cukru na obalení
mandle, 220 g cukru, kůru a vejce umíchaš do těsta. Troubu dáš na 175. Těsto rozpůlíš, uděláš hada, nakrájíš hada a z kousků uděláš kuličky. Dáš na suchý plech a sušíš v troubě 15 minut do zlatova. bacha, hodně rychle se spálí. Nepéct do tvrda, ztvrdnou až po vystydnutí.
Zbývající cukr vaříš 15 minut se zbytkem pomerančové vody a nebo normální vody. Perníčky v sirupu obalíš a vyválíš v práškovém cukru
Odpovědět