Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
1kulička | 119729 |
16.12.2017 8:55:59
Tak my jsme třeba v zóně (Praha), kde funguje večerní doručování. Pošta mi to neopomene v sms napsat, že to lze domluvit. 0všem telefon nikdo nebere a zkoušela jsem jednou i přez net a zásilka ještě nebyla trekována. Ale tento rok si nemůžu stěžovat, pošta doručila na první pokus a i my volali (stěžovala jsem si v předchozích letech mnohokrát, i u čoi).
Jinak ji využívám jen z donucení, když to nejde jinak, ostatní dopravci tu fungují na 100%. Ale já bývám přez den většinou doma, tak mně to až tak neomezuje. |
rascal-ka | 15516 |
16.12.2017 8:44:50
Balíčky z Číny mi tento týden přišly tři, všechny mi ČP doručila až domů, ale pro ty tuzemské jsem si musela na poštu.
|
zefýr | 58223 |
16.12.2017 8:16:16
DaVinci, jakože by chodili v dobu, kdy jsou lidi doma?
U nás pošta jako bonus zavírá většinu dnů ve tři odpoledne. Dva dny, kdy je do pěti je dobré se jí na poslední chvíli vyhnout. Ona ta složitost práce na přepážce bude i v tom, že pošta tomu letí tryskem naproti. Vážný, kreténi je doufám jen nadnesené a odneseny dojem ...i to stačí:( |
DaVinci | 49945 |
16.12.2017 8:09:10
Letitý problém. Že by konečně pošta začala chodit řekněme od pěti odpoledne, se za 28 let od revoluce nepovedlo.
|
neznámá | 91073 |
16.12.2017 7:56:34
Naše zlatá pošťačka nám balík buď strčí na terasu nebo, pokud nejsme doma a je to dobírka, přijede s ním druhý den.
Což chápu, že ve městě nejde. Mě včera pobavil leták český pošty "jak si nechat doručit balík v předvánočním období". Jeden bod doporučoval nechat si balík poslat na poštu nebo si ho vyzvednout na depu - no to už ten dárek můžu rovnou koupit ve městě, když už tam pojedu na poštu. A další bod "pokud chcete aby jste zásilku obdrželi do štědrého dne, objednávejte nejpozději 19.12 - chvilku jsem myslela, že mám vlčí mlhu a na letáku je 19.11 (nebylo), pak jsem celý leták pokládala za podvrh a recesy - ne evidentně to bylo myšleno vážně. Takový blbosti stíhají doručovat, ale balík podaný na poštu v půlce listopadu mi přišel za tři týdny a dle pošŤačky jsem měla štěstí, protože už tehdy měla zprávy, že už do Vánoc nestíhají doručovat. PPLák byl taky vtipný - přijel až po desáté hodině večer a povídá "jo pošťáci, pořád si stěžují, přitom to je samé kafíčko, padla ve čtyři, Česká pošta je před Vánoci překvapená, jak silničáři, když v lednu napadne sníh. Já včera jezdil do půl jedné do noci a dnes budu zase, je to jednou za rok, prostě musím. |
Lada2 | 130679 |
16.12.2017 7:42:53
Proč si neuděláte na poštu kartičku na vzájemné vyzvedávání pošty? Pak nemusíte řešit nějaké potvrzení o manželství. Stejně to dát nemusela. Jsou i lidé v manželství, kteří by rozhodně neradi,aby druhému manželovi jen tak vydali poštu.
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 | 81165 |
15.12.2017 23:31:18
V Praze se to prý zhroutilo celý, přesto k nám dochází denně minimálně dva prádelní koše těchhle balíčků, jak obyčejných, tak doporučených. Akorát víme, že od ledna se budou nějakým způsobem evidovat i ty obyčejné, protože lidi mají tendenci je prohlašovat za ztracené a chtít po poště náhradu.
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 | 81165 |
15.12.2017 23:29:28
Od 1. listopadu dělám poštovní doručovatelku v Jeseníku a těchhle balíčků mám denně plnou tašku. Obvykle je pronesu po celém městě, protože lidi nejsou doma a do schránky se nevejdou. Bylo by super, kdyby mohly zůstat na poště rovnou, ale bohužel.
|
Jitys | 125882 |
15.12.2017 22:36:55
Pošťačka, která doručuje poštu do naší firmy, říkala naší asistentce, která poštu přebírá, že např. z Číny teď nic nedoručují, protože prý všechny zásilky drží v Praze. Takže něco na tom může být.
|
Vážný | 27744 |
15.12.2017 22:32:48
Jsem známý nakupovač dárků přes internet a u nás v práci nám běžně tolerují, že se o Vánocích zaplaví poštovna cca 2000 balíčky na cca 500 zaměstnanců. Kolega je z toho sice trochu hotovej, ale obvykle to flaška vína napravila.
Lidi to takto dělali proto, že do práce chodit (většinou) musí, a také pošta většinu balíků do práce doručí (jede tam jednou s xxx balíky). Jenže letos prý vydala pošta interní pokyn, že zahraniční balíčky se vůbec nebudou doručovat a zůstanou rovnou uložené na poště. Čili kolegovi se zde (většinou) hromadí místo balíčků avíza. No a já jsem na dlouhodobé služebce v cizině, do soboty před Vánoci. Takže jsem vyslal syna (20) do zaměstnání vyzvednout, co tam došlo a dostal tam i papírek na uloženou zásilku - kabelku pro manželku. Načež vystál na poště frontu a pošťačka mu to nejen nevydala, ale odmítla i nastavit pokyn k opětovnému doručení do práce (s kolegou mám dohodu, že mu případné poštovné zaplatím). A ještě nás oba nazvala kretény, že si to nechávám poslat do práce... Jenže jaá nemohl začátkem listopadu tušit, že se ČP sesype a přestane doručovat a že budu furt v cizině. Naštěstí se nakonec zjistilo, že mě má žena ještě ve staré občance, takže jí to vydali. I když samozřejmě se shodovalo jenom jméno, nic víc. Jinak by musela napřed nechat vyjet výpis z Czech Pointu o svém rodinném stavu, kde je i manžel za 100 Kč a pak tím samým dokladem mávat na stejnou úřednici, že má právo to vyzvednout. Údajně má ČP ze zahraničních zásilek jen pár centů a v podstatě je doručuje zadarmo. A narůstající nerovnost vůči čínským a dalším poštám doručujícím z Asie je prý k tomu donutila. Opatření slyšel i syn z rádia, ale jinak jsem to nikde na webu nenašel, rozhodně ne mezi tiskovými zprávami ČP. Podle tracking webu je tam už další balíček. Do pátku tam snad vydrží... |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.