| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vaření a pečení

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

  (?)
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 72014  [Dalších 71744 >>]
Šuplík 137953
1.2.2018 19:32:57
A co tvrdili v tom obchode?
angrešt 114837
1.2.2018 19:30:54
zapíchnu teploměr do masa a peču do 57 - 58 st., pak vyndám, dojde to ještě o 3 - 4 stupně.

Jinak záleží na velikosti masa, na tom, jak moc bylo vychladlé předtím.. to se těžko řekne od boku. Obvykle peču cca kilové kusy, před pečením opékám na pánvi a pak peču na 180 asi 45 min, ale fakt tam hrají roli rozdíly třeba 5 minut, kdy se přešvihne ta správná teplota. Bez teploměru to nepoznám podle času, ale podle pohmatu, což se ale těžko popisuje. Na pohmat je medium asi jako thenar v poloze palce spojeného špičkou s ukazováčkem.
madelaine 42020
1.2.2018 19:29:53
Tatarku udělám echt domácí, mám svoje slepičky, kterým plně důvěřuji~:-D
Peppa, dcery 7 a 10 let 133447
1.2.2018 19:26:12
Aha, tak cheescake je pro mne něco se základem z rozdrcených sušenek a na tom náplň ze sýra Philadelphia a marcarpone nebo riccotty, teď nevím, dělala jsem ho naposledy v létě..
A je v tom čokoládovém i ten sýr?
madelaine 42020
1.2.2018 19:25:28
Angreště, a prosím jak dlouho pečeš? Asi nechci úplně rare...
Peppa, dcery 7 a 10 let 133447
1.2.2018 19:21:18
Našla:
https://www.prozeny.cz/clanek/podzimni-pecena-zelenina-s-dipem-je-do-hodiny-hotova-39818
angrešt 114837
1.2.2018 19:20:49
Maso na roastbeef nízký roštěnec. Já mám osvědčené řeznictví, kam pro něj chodím. Zkusila jsem kdysi i z vakuovaného a nebylo to povedený, to maso bylo hrozně vlhký a i po upečení nesoudržný. Ale mohla to být čirá smůla na konkrétní kus, amozřejmě.
Peppa, dcery 7 a 10 let 133447
1.2.2018 19:18:57
Boloňské lasagne, můžeš udělat předem a pak je jen zapečeš. K tomu ledový salát, bagetku s bylinkovým máslem...
Teď jsem dělala pečenou zeleninu, ta je výborná, žádná věda, recept byl na seznamu v té dolní sekci, nevím jak se to jmenuje, originálně to mělo být s nějakým dipem, to jsem nedělala, měli jsme k tomu maso.. různou zeleninu (brambory, batáty, mrkev, petržel a ještě cosi, ale to jsem neměla doma) oloupeš, nakrájíš na přibližně stejné kousky, pokapeš oliv. olejem, osolíš a pečeš v troubě.
No a k tomu buď ted dip nebo třeba losos na grilu, ten je za chvilinku.
Zkusím najít ten recept..
angrešt 114837
1.2.2018 19:18:45
Wellington je super. Může být zabalený a dáš péct těsně před. Listové těsto si předem můžeš udělat domácí. No a mám pocit, že marks spencer prodává máslové listové.
angrešt 114837
1.2.2018 19:17:43
roastbeef je lepší studený:) Tenoulince nakrájený, k němu domácí tatarka (teda dělám z kupované majonézy, nehodlám způsobit salmonelosu vlastnímu šéfovi), anglická hořčice, cornichonky, akpary a fleur de sel :-)
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 72014  [Dalších 71744 >>]


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.